Portekiz vize ücreti 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • HALE 23 Şub 2022, 15:11
    İyi çalışmalar, Portekiz vize ücreti 2022 Schengen ulusal vize ücreti için bilgi verir misiniz? Her başvuru yapan kişi için aynı ücret mi ödeniyor? Ücretlendirme nasıl çeşitlendiriliyor? Teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 23 Şub 2022, 15:11

    Merhabalar,

    Vize Merkezi soru hattını tercih ettiğinizden dolayı teşekkür ederiz. Portekiz vize ücreti, Portekiz Büyükelçiliği tarafından belirlenir. Portekiz ülkesine yapacağınız seyahatiniz için giriş izni belgesi olan vizeye sahip olmanız gerekir. Vize başvurusu için her başvuru sahibi, başvuruda bulunacağı vize tipine göre vize harç ücreti ödemesi istenir. Vize ücreti kısa süreli uzun süreli vize kategorisine göre başvuru yapacak olan vatandaşın milliyeti yaş statüsüne göre farklı tutarda belirlenir. C tipi Schengen vize türü arasında yer alan turistik, aile arkadaş ziyareti, transit, ticari, konferans, fuar, öğrenci gezisi şoför vize başvurunun ücreti aynı kategoriden ücretlendirilmiştir.

    Portekiz vize ücreti ödemeniz yetkilendirilmiş aracı kurum üzerinden kabul edilir. Her başvuru sahibi randevu gününde vize harç ücretinin yanı sıra başvuru işlem bedelini de ödemesi gerekir. Bu hizmet ücreti tüm başvuru sahibi için ödenmesi gereken zorunlu ücret olmaktadır.

    Portekiz vize ücret vize harç ücreti yaş gurubuna göre farklı tutarda belirlenirken başvuru işlem ücretleri tüm başvuru sahibi için aynı tutar üzerinden hesaplanarak tahsil edilir. Euro para biriminde ücretlendirilen Portekiz vize ücreti 12 yaş üzeri vatandaş için 110 Euro, 6-12 yaş arası başvuru sahibinden 70 Euro alır. 6 yaş altı başvuru sahibinden yalnızca başvuru işlem bedeli alınır.

    Portekiz vize ücreti randevunuz sırasında vize ücretini Euro para biriminde istenilen tutarda ödenebilir. Vize başvuru sonucunuz olumsuz olarak değerlendirilmesi neticesinde Konsolosluk tarafından, yapmış olduğunuz ödeme iade edilemez. Portekiz ülkesine yapacağınız seyahatinizde yetkilendirilmiş Vize Merkezi tarafından başvurunuzu gerçekleştirmek istediğiniz zaman Portekiz vize ücret ödeminiz sizin adına tarafımızdan gerçekleştirilir. D tipi ulusal vize başvuru ücreti, gerçekleştirmeyi planladığınız vize türüne göre farklı tutar da ücretlendirilir.

    Vize başvuru ücretleri ve Portekiz vize ücreti 2022 güncel bilgi için Vize Merkezi ofislerimizi 0212 970 02 77 numaralı hattı arayarak öğrenebilirsiniz.

    Saygılarımızla

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp