Polonya Schengen Vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • Muzaffer 28 Nis 2020, 11:54
    Merhaba, eşimle birlikte önce Polonya daha sonra Baltık ülkelerini de kapsayan bir seyahat yapmak istiyoruz. İkimiz de emekliyiz. Polonya Schengen vizesi 2020 yılında veriyor mu? Yoksa gideceğimiz ülkeler için ayrı vize talebi mi yapmamız gerekecektir. Bilgi verebilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 28 Nis 2020, 11:54

    Merhaba, 

    Polonya Cumhuriyeti, 16 Nisan 2003 tarihinde Schengen ve 2004 tarihinde de Avrupa Birliği üyeliğine kabul edilmesiyle birlikte hem Schengen bölgesinde yer alan hem de AB üyesi bir ülke konumuna gelmiştir. Bugün itibariyle Polonya ile birlikte toplam 26 Schengen üyesi devlet bulunmaktadır ve üye ülkelerin kısa süreli vize incelemeleri Schengen Anlaşması çerçevesinde değerlendirilerek sonuçlandırılmaktadır. 

    Üye devletlerinin onayladıkları kısa süreli turistik, ticari, akraba ziyareti amaçlı gibi yapılan vize başvuruları sonucunda alınan vizeler ile 180 günlük dönem içerisinde en fazla Schengen topraklarında 90 gün kalış hakkı vermektedir. Polonya’ya turizm amaçlı bir ziyaretiniz öncesinde yapacağınız vize talebinizde Schengen bölgesinde asıl ziyarette bulunacağınız ülkenin Polonya olmasına dikkat etmelisiniz. Diğer Schengen ülkelerine seyahatlerinizi gösteren konaklama ve ulaşım belgelerinizi de ibraz etmelisiniz. 

    Polonya Cumhuriyeti’nin vereceği kısa süreli Schengen vizesi Polonya ile birlikte vizenin geçerlilik süresi içerisinde Avusturya, Finlandiya, İzlanda, Malta, Slovakya, Belçika, Fransa, İtalya, Hollanda, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Letonya, Norveç, İspanya, Danimarka, Yunanistan, Lihtenştayn, İsveç, Estonya, Macaristan, Litvanya, Portekiz, İsviçre ve Lüksemburg ülkelerine de ziyarette bulunabilirler. 

    Polonya Schengen başvuru formunuzda seyahat edilecek ülkeler, Schengen bölgesinde konaklama yapılacak gün sayısının, talep edilen giriş sayılarının doğru bir şekilde belirtilmesi incelenecek vize değerlendirmenizin olumlu veya olumsuz olarak sonuçlanmasına etki edecektir. Sunulacak belgeler ile talep edilen vize türünün ve hazırlanan başvuru formlarınızın birbirleriyle uyumlu olması gerekir. 

    Vize Merkezi, ziyaret planınız ve meslek durumunuza uygun olarak vize talebinizde sunulması ve hazırlanması gereken evrak listesini sms ve mail yoluyla paylaşmaktadır. Polonya Schengen vizesi 2020 yılı başvurunuzda seyahat güzergâhınızı, gitmek istediğiniz ülkeleri, kalış sürelerinizi açıklayan dilekçe yazılmasında fayda vardır. Vize Merkezi Schengen Polonya uzmanları vize süreciniz boyunca danışmanlık hizmeti vererek doğru başvuru yapmanıza yardımcı olmaktadır. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp