Myanmar Vizesi

Vize Merkezi Myanmar vize departmanı, göçmenlik ve göçmen olmayan tüm Myanmar vize türlerinde yani Myanmar vize işlemleri için danışmanlık hizmeti veren bir kuruluştur.

Myanmar Vize Merkezine Hoşgeldiniz. Myanmar vize işlemleri hakkında merak ettiğiniz bilgileri web sitemizde sizin için derledik. Myanmar vize başvuru işlemlerinizi başından sonuna dek takip ediyoruz. Myanmar vizesi hakkındaki sorularınız için bize ulaştığınızda sorularınızı yanıtlamak için sizleri bekliyor olacağız.

Myanmar Vizesi

Myanmar Vizesi

Myanmar Vize İşlemleri Vize Merkezi Temsilcileri aracılığıyla en doğru ve hızlı şekilde gerçekleştirilir.

Myanmar Vize Başvurusunu Sizin Adınıza Yapalım!

Myanmar

Myanmar diğer bilinen adları ile Burma ya da Birmanya, Güneydoğu Asya'da yer alan bir ülkedir. Resmi adı Myanmar Birliği Cumhuriyeti olan ülke, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında yer almaktadır. Bangladeş, Çin, Hindistan, Laos ve Tayland’ın arasında konumlanmıştır. Myanmar’a seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları zorunludur. Ülkemizle Myanmar arasında vize muafiyeti anlaşması bulunmamaktadır. Bundan dolayı, resmi (diplomatik, hususi ve hizmet) ve umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının Myanmar vizesi alması gerekmektedir.

Brunei, , Endonezya, Laos, Tayland, Filipinler, Kamboçya ve Vietnam vatandaşlarının Yangon, Mandalay ya da Naypyidaw Uluslararası Havaalanı’ndan giriş ve çıkış yapmaları koşuluyla 14 güne kadar seyahat hakkı bulunmaktadır. Vizesiz seyahat etme hakkı yalnızca turistik seyahatler için geçerlidir. 14 günden uzun süreli seyahatleri için ya da kara sınır kapılarından yapılacak girişler için Myanmar e-vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Myanmar Birliği Cumhuriyeti’nin Türkiye’de herhangi bir dış temsilciliği bulunmamaktadır. Büyükelçilik, başkonsolosluk ya da konsolosluk olmamasından dolayı Türkiye’deki diplomatik işlemlerden Myanmar Ankara Fahri Konsolosluğu sorumludur. Myanmar’ın diplomatik yetkisi Türkiye’de yalnızca buraya aittir.

Myanmar Vize

Myanmar vize Myanmar’a yapılacak seyahatlerde ülkeye giriş yapmayı sağlayan bir tür izin belgesidir. 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle Myanmar turistik vize ya da Myanmar ticari vize başvuruları elektronik ortamdan alınmaktadır. Myanmar e-vize uygulaması yalnızca turistik ya da ticari amaçlarla yapılan seyahatler için geçerlidir. Özel amaçlı seyahatler için dış temsilciliğe başvuru yapılması gerekmektedir. Aynı şekilde 90 günden uzun süreli seyahatler için de D tipi vize gerekmektedir. D tipi vizeler için konsolosluğa müracaat edilmesi gerekmektedir.

Myanmar e-vize 28 gün seyahat hakkı tanıyan bir vizedir. Onaylanan vize veriliş tarihi itibariyle 90 gün içerisinde geçerli olacak şekilde düzenlenmektedir. Elektronik vize ile yalnızca belirli sınır kapılarından giriş yapılabildiği unutulmamalıdır. Belirtilen sınır kapıları dışından yapılan seyahatlerde e-vize ile ülkeye giriş yapmak mümkün değildir. E-vize ile giriş yapılabilecek noktalar şu şekildedir;

Myanmar’ın 3 Uluslararası Havaalanı:

  • Yangon Uluslararası Havaalanı
  • Mandalay Uluslararası Havaalanı
  • Nap Pyi Taw Uluslararası Havaalanı

5 Uluslararası Kara Sınırı Kontrol Noktası:

  • Tachileiy Kara Sınırı
  • Rih Khaw Dar Kara Sınırı
  • Kawthaung Kara Sınırı
  • Myawaddy Kara Sınırı
  • Tamu Land Kara Sınırı

Myanmar Vizesi için Gerekli Evraklar

Myanmar’a seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaport türü her ne olursa olsun vize almaları zorunludur. Başvuruda, konsolosluk tarafından belirtilen evrakların sunulması gerekmektedir. Myanmar vizesi için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir;

  • Vize Başvuru Formu (İngilizce hazırlanmıştır.)
  • Pasaport: 10 yıldan eski olmayan pasaportun, seyahat tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliğinin olması gerekmektedir.
  • Biyometrik Fotoğraf: Son 6 ay içerisine çekilmiş beyaz arka fonlu biyometrik fotoğrafın başvuruda sunulması zorunludur.
  • Ulaşım Belgeleri: Kişi adına düzenlenmiş uçak bileti, otobüs bileti, uçak rezervasyonu şeklinde ulaşım belgelerinin başvuruda sunulması gerekmektedir.
  • Konaklama Belgeleri: Kişi adına düzenlenmiş otel rezervasyonu gibi konaklama belgelerinin başvuruda sunulması gerekmektedir.

Başvuru formu elektronik vize servisinden çevrimiçi olarak doldurulmaktadır. İngilizce formda herhangi bir hata yapılmaması, bilgi girişlerinin güncel durumu yansıtır şekilde yapılması ve özellikle pasaport ve kişisel bilgilerde hiçbir hata yapılmaması gerekmektedir. Formun tamamlanmasının ardından ödemeler ve evrakların yüklemesi yapılmaktadır. Myanmar vize ücreti konsolosluk tarafından belirlenmektedir. Evrakların başvurudan önce taratılmış olması ve başvuruda sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Eksik evrak ile başvuru yapılmaması ve hazırlanan evrakların konsolosluk şartlarına uyması son derece önemlidir. Aksi bir durumda başvuru geçersiz sayılacaktır. Başvuruda herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına Vize Merkezi uzmanları, Myanmar vize işlemleri ve sürecin takibini başvuru sahibi adına yapmaktadır. Başvuruda gereken bütün işlemler, vize başvurularında deneyimli kişiler tarafından yapılmaktadır.

Myanmar Vizesi

Myanmar ile ilgili sizden gelen sorular

0 sorudan en popüler 0 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

Myanmar için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp