İtalya Vize Başvuru Formu 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • G. A. 12 Kas 2018, 17:22
    İtalya‘ya arkadaşlarımla beraber turistik seyahat etmek istiyorum. Birçok yerde İtalya formu ile ilgili birçok detay okudum. Fakat hangi tür form dolduracağım bilmiyorum ve form doldururken nelere dikkat etmem gerekir. Vize başvurumu sizinle yapsam İtalya vize başvuru formu 2020 siz dolduruyor musunuz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 12 Kas 2018, 17:22

    İtalya formu, İtalya Schengen vize başvurusu ve uzun süreli oturum almak isteyen kişilerin İtalya seyahatlerinde doldurması gereken başvuru formudur. Kısa süreli 90 gün altı İtalya vizesi başvurularında; turistik, ticari, aile ziyareti, kültürel, sportif, kısa süreli eğitim ve kısa süreli Erasmus vb. vize başvurularında İtalya vizesi başvuru formu doldurulması gerekmektedir. 

    İtalya vize formu büyük harflerle siyah veya mavi tükenmez kalem ile doldurulur. Eksiksiz, tam olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuru formunuzu pdf olarak indirip bilgisayardan da doldurabilirsiniz. Başvuru formunu imzalı olarak başvuru yaparken vermeniz gerekmektedir. 

    İtalya vize başvuru formu nasıl hazırlanır?

    Başvuru formunuzu İtalyanca, İngilizce veya Türkçe olarak doldurabilirsiniz. Başvuru formunuzda sizden istenen kişiye ait ve seyahat bilgilerinin tam olarak doldurulması gerekmektedir. Ad, soyad, evliyseniz eski kızlık soyadınız, iletişim bilgileriniz tam ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Pasaportunuza ait bilgiler kimlik bilgileri, çalışansanız veya şirket sahibi iseniz şirketinize ait istenen belgelerin tam olarak doldurulması gerekmektedir. Öğrenci iseniz okuduğunuz okula ait bilgilerin tam yazılması gerekmektedir.

    İtalya vizesi başvuru formu hazırlanırken ne amaçlı seyahat edeceğinizi mutlaka yazmanız gerekir, seyahate ait otel veya diğer konaklama belgesinin isim, adres ve telefon bilgilerinin yazılması gerekir. Başvurunuz ticari ise davet eden firma bilgileri, aile ve arkadaş ziyareti ise davet mektubunuzdaki davet eden kişiye ait bilgilerin tam doldurulması gerekmektedir. Daha önce seyahat geçmişleriniz varsa başvuru formunda daha önce aldığınız son 3 yıl içerisindeki Schengen vize geçmişinizi yazmanız gerekmektedir.

    İtalya ulusal vize başvuru formları daha detaylı bir formdur ve başvuru yaparken tam ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir. İtalya çalışma, aile birleşimi, uzun süreli eğitim veya uzun süreli Erasmus vize başvurularında D tipi İtalya vize başvuru formunu İtalyanca olarak büyük harflerle, siyah, mavi tükenmez kalem veya bilgisayar ortamında doldurmanız gerekmektedir.

    Vize Merkezi başvuru türünüze bağlı olarak İtalya vize başvuru formu 2020 işlemlerinizi sizin adınıza yapmaktadır. Vize formu başvuru yaparken sizin başvurunuzun ön yüzü olduğu için çok dikkatli doldurmanız gerekmektedir. Vize başvuru formunuzdaki yanlış veya eksik doldurma vizenizin ret ile sonuçlanmasına yol açabilmektedir. Uzman temsilcilerimiz sizler adına form işlemleriniz ve başvurunuzu doğru, eksiksiz ve prosedürlere uygun olarak yapmakla yükümlü olup Türkiye genelinde size en yakın Vize Merkezi şubelerimizle iletişime geçebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    İtalya vize başvuru formu

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp