2024 İngiltere Vizesi Güncel Başvuru Nasıl Yapılır?

İngiltere’ye seyahat etmek isteyen bir kişi için vize süreci, birkaç faktöre bağlı olarak değişebilir. Vize başvuruları genellikle İngiltere Konsolosluğu veya Büyükelçiliği tarafından değerlendirilir. 2024 İngiltere Vizesi Güncel Başvuru süreci başvurulan vize türüne, başvuru yoğunluğuna ve diğer sebeplere bağlı olarak değişebilir.

İngiltere vize başvurusu olumlu sonuçlanması başvuruda bulunan kişinin banka hesabındaki birikimine başvuru türüne ve seyahat süresine bağlı olarak değişir.

Örneğin öğrenci vizesi olan Tier 4'da bankada bulunması gereken meblağın mutlaka 28 gün boyunca hesapta kalmış olması gerekmektedir. Mutlaka bankadan alınacak ıslak imzalı hesap dökümünün yanı sıra yine bankadan alınacak olan meblağın, 28 gündür hesapta bulunduğuna dair bir ön yazı ile beyan edilmesi gerekmektedir.

İngiltere Vizesi başvurusu Yaparken Nelere dikkat Etmelisiniz?

Genellikle İngiltere vize başvurusu yaparken maddi durumunuzu göstermek için yeterli bir finansal destek sağlamanız gerekmektedir. Bu destekler; maaş, kira gelirleri, eğer başvuran kişinin yolculuğunu birisi karşılıyorsa; karşılayan “sponsor” olacak kişinin banka hesap dökümleri gelirini beyan eden diğer evraklar ile desteklemelidir. Ancak banka hesabı için kesin bir para miktarı belirtmek zordur, çünkü vize başvuruları kişisel koşullara göre değerlendirilir. Bunlara ek olarak başvuran kişinin bankasına son anda giren yüklü miktardaki kaynağı açıklanmayan para girişleri, İngiltere vize başvuru sürecini olumsuz etkileyebilmektedir.

2024 İngiltere Güncel Vize Ücretleri

İngiltere Konsolosluğu yaklaşık 2 yıldır ücretlerinde herhangi bir değişim yapmamıştı. Fakat 2024 yılının Ekim ayında İngiltere vize ücretlerine zam gelmiştir. Örneğin; 6 aylık ziyaretçi vizesi 100 GBP iken, zamdan sonra 145 USD olmuştur. 2024 İngiltere vize ücretleri ile ilgili ayrıntı için tıklayınız.

İngiltere Vize Başvurusu Ne Kadar Sürede sonuçlanır?

İngiltere Vize başvurusu sonuçlanma süresi değişebilir. Standart bir vize başvurusu genellikle 3 ila 4 hafta içinde sonuçlanırken, hızlı bir sonuç almak için ek ücret karşılığında öncelikli başvuru seçenekleri de mevcuttur.

Başvuru sürecinde, belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde sunulması, başvurunun hızlı bir şekilde değerlendirilmesine yardımcı olur. İngiltere vize başvurusu yapmadan önce İngiltere’nin güncel vize evrak listesini ve başvuru süreçlerini öğrenmek önemlidir. Her kategoride süreçlerin değişkenlik gösterebileceği mutlaka başvuranla paylaşılmalı ve seyahat planlarının ona göre yapılması önemle belirtilmelidir.

Sonuç olarak, 2024 İngiltere Vizesi Güncel Başvuru tamamlanma süresi ve gereken finansal destek miktarı kişisel koşullara ve başvuru türüne bağlı olarak değişir. Başvurudan önce güncel bilgilere ve gereksinimlere dikkat etmek önemlidir. Seyahat planı yaptığınız tarihten en az birkaç hafta önce İngiltere vize başvurusunda bulunmanız önerilir. 2024 İngiltere vize ücreti, vize başvuru süreci ve diğer merak ettiğiniz her bilgi için Vize Merkezi danışmanlarına +90 (212) 970 05 53 ulaşabilirsiniz.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp