Fransa Aile Birleşimi Vizesi

Bilgi Sayfasına Dön
  • B. Candaş 18 Şub 2020, 18:09
    Merhaba. Fransa Aile Birleşimi vizesi için resmi evlilik şart mıdır yoksa evlilik yapmak amacıyla seyahat etmek istemek de bu vizeyi almamız için yeterli bir gerekçe midir?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Şub 2020, 18:09

    Merhaba efendim, Türkiye’de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Fransa’da ikamet eden ve yaşayan eşinin ya da çocuklarının yanına gitmek istemesi ile aynı zamanda Türkiye’de ikamet eden reşit olmayan çocuklarını Fransa’ya götürmek istemesi halinde aile birleşimi vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir.

    Fransa, bu tür vize başvurularını, ulusal yetki alanı çerçevesinde uzun süreli D tipi vize olarak adlandırmaktadır. Aile Birleşimi vize başvurularında Fransa’daki yetkili makamlarının da onaylarının alınması gerekir. Fransa’da yaşamakta olan eşinizin belli bir süre oturma izninin olması gerekir. 

    Evlilik Türkiye’de gerçekleşip Fransa’da geçerli değil ise eşinizin evlilik tescili için bağlı bulunduğu yetkili makamlara bilgi vermesi gerekir. Fransa göç ve entegrasyon ofislerinin belirlediği koşulları yerine getirmeniz gerekir. Pasaportunuzun güncel ve geçerli olmasına, evliliğinizin, çocuklarınızın doğum belgelerinin veya boşanma durumlarında vekaletnamelerinizin noter onaylı tercümelerini hazırlamalısınız. Tüm evraklarınızın noter onaylı olması gerekir. Fransa’da ikamet eden eşinizin de ikamet belgesini ve oturum kartının fotokopisini göndermesi gerekir. 

    Vize Merkezi olarak aile birleşimi konusunda destek alabilirsiniz. Vize Merkezinin Fransa departmanından Fransa Başkonsolosluğu’nun talep etmiş olduğu güncel evrak listesini temin edebilirsiniz.  Evraklarınızı hazırladıktan sonra Vize Merkezine kargo ya da kurye ile ulaştırmanız yeterlidir. Evraklarınız kontrol edilerek eksiklikler hakkında size bilgi verilmektedir. 

    Aile birleşimi vizesi Fransa başvurusu için randevu alma zorunluluğu vardır. Fransa Başkonsolosluğu’ndan  aile birleşimi vize başvurusu için randevu alınarak evraklarınızın teslim edilmesi gerekir.  Başvuru sahibi, randevu tarihinde İstanbul Fransa Başkonsolosluğu’na şahsen gelmek durumundadır. Aile birleşimi Fransa vizesine başvuru yapan ailenin Fransa’daki ve Türkiye’deki aile bireylerinin durumlarına göre sonuçlanma süreleri değişiklik gösterebilmektedir. Ortalama bu süre birkaç ayı bulabilmektedir.

    Fransa aile birleşimi vizesi hakkında detaylı bilgi almak ya da vize başvurusu yapmak için Vize Merkezi Fransa servisimizi +90 212 970 05 41 numaralı telefonundan arayabilirsiniz.

    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi.

    Fransa aile birleşimi vizesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • F.G 08 Ağu 2021, 15:00

    İyi günler, eşim Fransa’ya çalıştığı firma aracılığıyla çalışmaya gitti. 1 yıldan fazla süredir Fransa’da yaşıyor. Ben de Fransa’ya onun yanına gidip yerleşmek istiyorum. Fransa aile birleşimi vizesi için başvuru nasıl yapmam gerekiyor. Kolay ve hızlı bir şekilde olması için neler yapılması gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Ağu 2021, 15:01

    Merhaba, Türkiye’de ikameti olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının,  Fransa’da yaşayan eşinin veya çocuklarının yanına gidip yerleşmek istemesi ya da Türkiye’de yaşayan 18 yaşından küçük reşit olmayan çocuklarını Fransa’ya yerleşmek amacıyla götürmek istemesi durumunda Fransa aile birleşim vize başvurusu yapabilmektedirler. Fransa, bu tür uzun süreli vize başvurularını, ulusal yetki alanı dahilinde D tipi vize olarak sonuçlandırmaktadır. Aile Birleşimi vize başvurularının Fransa’da bulunan yetkili makamlarının da onaylaması gerekir. Fransa’da yaşayan eşinizin belli bir müddet oturma izninin alınmış olması gerekir. Evlilik Türkiye’de geçerli  Fransa’da geçerli değil ise eşinizin evlilik tescili için bağlı olduğu yetkili makamlara bilgi verilmesi gerekiyor. Fransa göç ve entegrasyon ofislerinin belirlediği şartları yerine getirmesi gerekir.

    Pasaportunuzun güncel  tarihli ve geçerli olmasına, evliliğinizin, çocuklarınızın doğum belgelerinin ya da boşanma durumlarında vekaletnamelerinizin noter onaylı tercümelerinin de hazırlanması gerekir. Tüm belgelerinizin noter onaylı olmasına dikkat etmelisiniz. Fransa’da yaşayan eşinizin ikamet belgesini ve oturum kartının fotokopilerini göndermesi gerekir. Vize Merkezi, aile birleşimi vizesi Fransa ile ilgili vize başvurularında deneyimli kadrosu ile vize başvurunuzu sağlıklı bir şekilde yapmanızda yardımcı olacaktır. Vize Merkezinin Fransa bölümünden, Fransa Başkonsolosluğu’nun aile birleşimi Fransa güncel olarak belgeleri temin edebilirsiniz. Evraklarınızı hazırlayıp Vize Merkezine kargo veya elden ulaştırmanız yeterlidir. Evraklarınız kontrol edilip eksiklikler hakkında size dönüş yapılmaktadır.  Başvuru için randevu alma zorunluluğu vardır. Fransa Başkonsolosluğu’ndan aile birleşimi vize başvuru randevusu alarak belgelerinizin teslim edilmesi gerekir.  Başvuru sahibi, randevu tarihinde ve saatinde Fransa Başkonsolosluğu’na gelmek durumundadır.

    Fransa aile birleşimi vizesi başvurusu yapan başvuru sahiplerinin Fransa’daki ve Türkiye’deki aile fertlerinin durumlarına göre vize değerlendirme süreleri değişiklik gösterebilmektedir.  Vize Merkezi Fransa servisimizi 0212 970 0541 nolu telefonumuzdan arayabilirsiniz.

    Gökhan KARTAL

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp