Çek Cumhuriyeti vize randevusu 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • KEREM 18 Şub 2022, 16:36
    Çek Cumhuriyeti vize randevusu 2022 için işlem yaptırmak istiyorum. İkametgah ettiği bölgeye göre randevu alma kısmında değişiklikler oluyor mu? Telefonla randevu alabilir miyiz? Bilgilendirme rica ederim kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 18 Şub 2022, 16:36

    Merhabalar;

    İstanbul Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu başvuru sahibinin ikamet bölgesine hizmet veren yetkilendirilen başvuru merkezinden yaptığı vize başvuruyu kabul eder. İstanbul ve çevre şehirlerde yaşayan  Çek Cumhuriyeti Schengen vize başvurusunda bulunacak kişinin işlemini yetkilendirilmiş bir kurum aracılığıyla yapma hakkına sahiptir. Başvuru merkezi vize müracaatını randevu sahibi olma koşuluyla kabul eder. Çek Cumhuriyeti vizesi randevu kısmında vizesi için gerekli belgenizi eksiksiz olarak bir araya getirerek vize başvurusu için randevu alınması gerekir. Randevu saatinden 30 dakika önce başvuru merkezine bulunmalısınız.

    Çek Cumhuriyeti vizesi randevu işlemi yapacak kişinin öncelikle ikamet ettiği bölgeye hizmet veren Çekya Konsolosluğu’nu öğrenmesi gerekir. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu yetki alanına göre hizmet verir. Çek Cumhuriyeti için randevu alacak kişi ikamet ettiği bölgeye hizmet veren konsolosluğun atamış olduğu başvuru merkezinin kısa süreli vize başvurusunu direk olarak artık kabul eder. Konsolosluğun başvuru kabul etme durumunda başvuru sahibi işlemini gerçekleştirilir.

    Çek Cumhuriyeti vizesine randevu almak vize dosyasının onaylanması halinde başvuru sahibinin biometrik bilgisi rica edilir. Randevu alınırken belgenin tamamlanması gerekir. Belgenizin hazırlandıktan sonra randevu uygun saatte oluşturulur. Randevunuz alınmada vize işlemi başlatılması mümkün olmaz. Bundan dolayı işlem esnasında telefondan randevu alınmamaktadır. Müşteri danışmanınızla irtibatta olarak işleminizi takibini sağlayabilirsiniz.

    Vize Merkezi aracılığı ile alacağınız Çek Cumhuriyeti vizesine randevu almak kısmında her konuda destek sağlanarak süreciniz takip edilir. Vize başvurusu esnasında, konsolosluğun başvuruyu kabul etme değerlendirme kısmında önem arz eden başvuru formu Vize Merkezi tarafından doldurulur. Başvuru formu konsolosluk tarafından hazırlanmış doldurulması mecbur olan resmi bir belge olduğundan randevu sırasında bu formun dikkatle doldurulması için bilgilerinizin güncel eksiksiz ve doğru olmasında fayda vardır.

    Çek Cumhuriyeti vize randevusu 2022 için kapsamlı bilgi almak ve vize başvurusu için müşteri danışmanlarımızı 0212 970 05 28 hattan arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp