Çek Cumhuriyeti transit vize 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • DİNÇER 17 Şub 2022, 14:54
    Çek cumhuriyeti transit vize 2022 için bilgi almak isterim web te çok fazla bilgi var aklım karıştı haliyle bana yardımcı olmanızı rica edeceğim. Hangi durum da ihtiyaç var transit vizeye hangi durum da yoktur. Bilgi rica ederim. İyi çalışmalar dilerim kolay gelsin.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 17 Şub 2022, 14:54

    Merhabalar;

    Transit vize Çek Cumhuriyeti, bir ülkeye seyahat ederken başka bir ülkeden aktarma yapılması gereken durumda, aktarma yapılacak ülkenin sınırından geçebilmek için talep edilen kısa süreli vize türüdür. Aktarma gerektiren seyahatlerde aktarma yapılacak ülkenin transit vize talep edip etmediği kontrol edilmelidir.

    Çek Cumhuriyeti dışında başka bir ülkeye giderken Çek Cumhuriyeti sınırından geçmek gerekiyorsa Çek Cumhuriyeti’ne transit vize ile kısa süreliğine Çek Cumhuriyeti’ndeki uluslararası bir havaalanından aktarma yapma hakkına sahip olunur Çek Cumhuriyeti, aktarmalı uçuş için Türk vatandaşından da transit vize talep edilir. Çek Cumhuriyeti transit vizeye sahip olma şartından muaf olmak Schengen vize sahibi olmak; Çek Cumhuriyeti uzun süreli vize uzun süreli oturma izni sahibi olmak; Andorra, Kanada, Japonya, San Marino Amerika Birleşik Devleti'nden birinde oturma iznine sahip olmak; AB vatandaşı bir aile üyesine sahip olmak ve diplomatik pasaport sahibi olmak gibi muafiyet durumu da mevcut olur.

    Transit vize Çek Cumhuriyeti, varış noktası Çek Cumhuriyeti’nden başka bir yer olan bağlantılı uçuşa sahip kişinin Çek Cumhuriyeti havaalanında en az 12 saat en fazla 24 saat kalması gereken durumda gerekli görülür.

    Çek Cumhuriyeti’ne transit vize Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı üye ülke vatandaşı ya da bu ülkede daimi ikametgah sahibi, bu ülkenin vatandaşı olan aile yakınına sahip kişi bu ülkesine Kanada, Amerika Birleşik Devleti, Japonya’ya ait herhangi bir vizeye sahip kişi Çek Cumhuriyeti’nden transit geçişte Çek Cumhuriyeti transit vizeye ihtiyaç duyulmaz.

    Çek cumhuriyeti transit vize 2022 için yapacağınız başvuru esnasında size Vize Merkezi müşteri danışmanı destek sağlayacaktır. 0212 970 05 58 numaralı hattı arayarak destek alabilirsiniz. Dilersiniz yüz yüze görüşme sağlamak için büromuza gelebilirsiniz.

    Saygılarımızla 

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp