Amerika vizesi kaç günde çıkar 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • A. Ç 25 Şub 2022, 15:35
    Merhaba, 2022 yılı Haziran ayında vize mülakatımız var. Amerika vizesi kaç günde çıkar 2022 yılı için bize bilgi verebilir misiniz? Hızlı sonuç alabilmek için yapabileceğimiz bir şey var mıdır? Mülakat günü orada bize danışmalık yapıyor musunuz? Bizim ilk başvurumuz olacak biraz heyecanlıyız. Haziran ayında kardeşimizin düğünü var ona gitmemiz gerek. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Şub 2022, 15:35

    Merhaba,

    Amerika vizesi çıkma süresi 2022 yılı için pandemi süreciyle birlikte değişkenlik gösterebilmektedir. Konsolosluktan gelen güncel bilgiye göre başvuruların sonuçlanması öğrenci ve değişim programları gibi kategoriler için yaklaşık 10 iş günü, aile ziyaret, turistik ziyaretler kategorileri için yaklaşık 14 iş günü sürebilmektedir.

    Göçmen olmayan ve ticari seyahat vize tiplerinde ise 10 iş günü sürmektedir. Amerika vizesi çıkma süresi kargodan kaynaklı ya da içinde bulunduğumuz pandemiden dolayı farklılıklar gösterebilmektedir bunlara bağlı olarak süreçler uzayabilmektedir. Amerika vizesi çıkma süresi için pandemiden dolayı hızlı başvuru yapılamamaktadır. Ancak bazı durumlarda erken vize talebinde bulunabilmekteyiz. Bu durumlar hastalık gibi raporlanabilir durumlar için geçerlidir.

    Vize mülakatınızdan sonra Amerikan Konsolosluğu’ndaki çalışan memur vizeniz onaylandıysa sonucu söyler ve pasaportunuza vize basılması üzerine teslim alır. Daha sonra vizeniz basılır ve kargo süreci başlar. Daha öncede belirttiğimiz üzere 10 ile 15 iş günü sürebilmektedir.

    Eğer onaylanmadıysa pasaportunuz mülakat sonunda sizlere geri verilmektedir. Bazen de nadir de olsa Amerika vize başvurunuz araştırmaya kalabilir. Araştırmaya kalan vize başvurunuzun sürecinin sonuçlanması uzun sürebilmektedir. Bu süreç bazen 1 hafta sürebilirken bazen de birkaç ayı bulabilmektedir. Yıl boyunca devam edebilen süreçlerde görülmüştür.

    Amerika'ya vize kaç günde çıkar?

    Amerika'ya vize kaç günde çıkar danışanlarımız tarafından en çok sorulan sorulardan olmaktadır. Fakat sürekli altını çizerek bahsettiğimiz üzere bu durum kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.

    Mülakat günü randevunuza gittiğinizde sizi dış operasyon sorumlusu çalışma arkadaşımız karşılayacak ve sizi yönlendirecektir. Ek bir bilgi olarak belirtmek gerekirse eğer vizeniz önceden var ve bitiş süresinin üzerinde 4 yıl geçmemiş, herhangi bir isim ve soyadı değişikliği olmamış ve Amerika vize kategorinizde bir değişiklik olmamış ise mülakata gitmeden vizenizi yenileme hakkınız doğmaktadır.

    Bu gibi durumlarda tıpkı mülakata gidecek gibi dosya hazırlanır yine tarafımızdan DS 160 formunuz eksiksiz olarak doldurulur. Ve dosya hazır hale getirilir. Daha sonra posta yoluyla konsolosluğa yollanır ve süreç başlar.

    Yenileme sürelerinde de bazen bazı dosyalar araştırmaya düşebilir. Bu gibi durumlarda sonuçlanma süreleri de uzayabilmektedir. Amerika vizesi kaç günde çıkar 2022 yılında yine en çok sorulan soruların içinde bu süreç yer almaktadır. Bu durumda pandemiden dolayı süreçler 1 ile 4 haftayı bulabilmektedir. 0212 970 05 02 numaralı hattı arayarak uzman danışmanlarımız sizlere vize almanız ve var olan vizenizi uzatma konularında yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp