Dubai Vize Merkezi Web Sayfasına Hoş geldiniz. Dubai vizesi başvurusuna dair tüm sorularınıza cevap alabileceğiniz en doğru adres, vize danışmanlığında uzman Vize Merkezidir.

Dubai Vizesi

Vize Merkezi olarak, Dubai vize başvuruları ile ilgili geniş kapsamlı profesyonel danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Vize Merkezi Dubai Birimi, başvuru sürecini profesyonelce ele alarak ihtiyacınız olan vize türünü en hızlı ve doğru bir şekilde almanızda yardımcı olur. Vize Merkezi, Dubai vizesi ile ilgili karar verme yetkisine sahip değildir. Birimlerimiz vize başvurusunu eksiksiz bir şekilde yapabilmeniz için danışmanlık hizmeti verir. Dubai vizesi ile ilgili tek karar yetkisine sahip merci Birleşik Arap Emirlikleri Göçmen Bürosu'dur.

Dubai Vizesi 

Dubai Basra Körfezi kıyısında bulunan Birleşik Arap Emirliğinin 7 emirliğinden biridir. İngiltere’nin bölgeden çekilmesi ve bölgede petrolün bulunması ile ticari yönden finans merkezi haline gelmiştir. Ülke gelirlerinin büyük bir kısmını turizm ve petrol satışından elde etmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri’nin 7 emirliği: Abu Dhabi, Dubai, Sharhaj, Umm Al-Qaiwain, Fujairah, Ajman ve Ra’s al-Khaah’tır. BAE birçok ülkeden vize istemediği halde Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus pasaport sahiplerinden Dubai ile ilgili vize işlemlerini tamamlamalarını talep etmektedir. Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahiplerinin kısa süreli ziyaretlerde Birleşik Arap Emirlikleri için vize alması gerek yoktur.

Umuma mahsus pasaport sahipleri en az 6 ay geçerliliği olan pasaportları ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) vize başvurusu yapması için öncelikle almak istediği vize türüne göre hareket etmeleri gerekmektedir. Bu vize türleri turistik, ticari, ziyaret ve transit vize olmak üzere uzun süreli ve kısa süreli olarak kendi aralarında ayrılır. Yapılacak olan vize başvuruları online olarak Birleşik Arap Emirlikleri online göçmen idaresi sitesinden yapılmaktadır. 

Dubai Gerekli Evraklar

Konsolosluk birimlerinin istediği evraklar almak istediğiniz vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Kısa süreli (90 günden az) vize başvurularında genel olarak renkli olarak taranmış kimlik, geçerliliği olan pasaport, vize işlemleri için yatırılan banka dekontu başlıca gerekli evraklardır. Uzun süreli (90 günden fazla) vize başvuruları Dubai'deki Dubai Göçmenlik Bürosundan yapılmaktadır. Eğer Türkiye’de oturum izni olan yabancı devletten bir kişiyseniz bu belgelere artı olarak oturum belgesi de gerekmektedir. Vize başvurusu yapmadan önce almak istediğiniz vize türünü belirlemeniz gerekir. Vize türü belirlendikten sonra gerekli olan evrakları temin edip tarayıcı ile taratıp online vize başvuru formunu da doldurup online vize başvuru sistemine kayıt ettirmeniz gerekir. Kayıt sonrası başvuru süreci başlar ve başvuru sonucu online sistem dolayısıyla mail adresinize gönderilir.

Dubai Turistik Vize 

Dünyada en çok turist çeken    7. Kent durumundaki Birleşik Arap Emirlikleri’nin yedi emirliklerinden biri olan Dubai’ye turistik amaçlı seyahat etmeleri için turistik amaçla başvuru yapmaları gerekmektedir. Dubai vize başvurusu çevrimiçi (online) olarak yapılmaktadır. Turistik amaçla Dubai’ye yapılacak olan turistik vize için de online başvuru yapılmalıdır. Online başvuruda sizden istenilen bilgiler form içerisinde mevcuttur. Turistik vizesi için gerekli evrakları da PDF formatında taratıp online vize başvuru formunu da eksiksiz olarak doldurup sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Başvurunuz ile ilgili online vize başvuru formundaki bilgilerin ve almak istediğiniz vize türüne göre istenilen evrakların eksiksiz ve doğru olarak sisteme yüklenmesi çok önem arz etmektedir.

Dubai Ticari Vize 

Dünyada ticaret ve finans ile ilgili önemli bir yer edinen Dubai için ticari faaliyette bulunmak, iş toplantısı, ticari fuar gezisi, ticari araştırmalar ve ticari anlaşmalar gibi amaçlar ile yapılacak olan ziyaretlerde vize alınması gerekir. Bu vize türüne yapılacak olan başvuruda ticari faaliyet yapacağınız durumla ilgili gerekli belge ve evrakları hazır etmek gerekmektedir. Hazırladığınız bu evrakları PDF formatında taratıp sisteme yüklemek için hazır hale getirmeniz gerekir. Ardından online vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurup, hazırladığınız PDF formatındaki evraklarınızla birlikte sisteme yüklemeniz ile başvuru aşamasınız tamamlamış olursunuz. Başvuru sistemine yüklediğiniz evrakları ve başvuru formunu detaylı gözden geçirip dosyalarınızı yazdırmak sonradan çıkabilecek problemleri en aza indirgemek için önemlidir. Vize başvurunuz onaylandığı durumda mail adresinize gelen vizenizin çıktısını alıp seyahatinize hemen başlayabilirsiniz.

Dubai Ziyaret Vizesi 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan akraba ziyaretlerinde alınması gereken vize türüdür.  Vize isteyen birçok ülkede aile ziyaret vizesi başvurusu için davetiye istenir, ama bu durum Birleşik Arap Emirlikleri için geçerli değildir. Dubai için aile ziyaret başvurusunda bulunmak isteyen kişiler ziyaretlerini gerçekleştirmek için online vize başvurusu yaparak seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Yapılan başvurular için ziyaret vizesi diye bir ayrım yapılmamaktadır.

Dubai Vize Çıkış Süresi ne kadardır?

Dubai’ye gitmek isteyen kişiler, vize başvurusunu çevrimiçi sisteme yüklendiği andan itibaren bilgiler Konsolosluk Birimleri tarafından incelenip en erken 3 gün (72 saat) içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvuru esnasında ortaya çıkabilecek problemlerden veya aksaklıklardan ötürü başvuru sürecinin uzamasına sebep olmaktadır. Resmi tatiller ve bayramlara denk gelen vize başvuruları için de süreç uzayabilir. Bunların aksine eğer sisteme yaptığınız başvuru doğru ve eksiksiz bir şekilde yapıldığı takdirde süreç minimuma indirgenir. Konsolosluk birimleri bu süreç zamanı ile ilgili net bilgi vermemektedir. Dubai vize başvurularınızı seyahat edeceğiniz tarihten 10 gün önceden yapmanız sonradan çıkabilecek sorunlardan ötürü şiddetle tavsiye edilmektedir. Başvurular incelendikten sonra sonuç mail adresine gönderilir.

Dubai Konsolosluk

Birleşik Arap Emirliklerinde resmi tatil günleri Cuma ve Cumartesi günleridir. Genellikle bu günlerin haricinde yapılan başvurular minimum 72 saat süre içerisinde sonuçlanır. Online başvuru yapmak isteyen kişiler sabah 9:00 ile öğleden sonra 16:00 saatleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekir. Bu saatler dışında yapılan başvurular sistem tarafından kabul edilir ama işlemler ertesi gün işlenir. Vizeniz onaylanmadığı takdirde vize için yatırılan ücret ile ilgili iade söz konusu olamaz.  Almak istediğiniz vize türüne göre yaptığınız vize başvurusu olumlu sonuçlandığında vizeniz 59 gün için geçerli olup 30 günden az kalış izni vardır. Dubai Türk vatandaşlarından 24 saati aşmamak kaydı ile havaalanından çıkmadığı sürece transit vize talep etmektedir.

 

Başvuru yapmadan önce vize başvurusu için yatırılması gereken vize hizmet ücretini kredi kartı veya banka havalesi ile yatırabilirsiniz. Aldığınız vize türüne göre kalış sürelerini aştığınız takdirde Birleşik Arap Emirlikleri göçmen bürosu tarafından yolcu başına 3000$ ceza kesilmektedir. Vize alındıktan sonra vize için belirtilen sürelerde uzatma işlemleri yapılmamaktadır. Vize süresi dolduğunda ülkeden çıkış yapıp, vize için tekrardan başvuru yapılması gerekir.

İran, Irak, Suriye, Filistin, Afganistan, Yemen, Tunus ve İsrail vatandaşlarının Birleşik Arap Emirliklerine Türkiye'den başvuruları kabul edilmemektedir. Bu ülke uyruğundaki kişiler kendi ülkerindeki İsrail Konsolosluklarından başvuru yapabilirler. Sözkonusu ülkelerin vatandaşları Türkiye’de oturum izinleri olsa dahi yine de İsrail vize başvurusu yapmalarına izin verilmez. Bu ülkelerin vatandaşları haricinde Türkiye’de en az 6 ay konaklama yapmış oturum izni olan yabancılar da Dubai için vize başvurusunda bulunabilirler. Vize onay sürecinden sonra mail adresinize vize sonucu ile ilgili evrak gönderilir. Eğer sonuç olumlu ise çıktısını alıp pasaportunuzla hemen Birleşik Arap Emirliklerine ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. 18 yaşından küçük kişilerin vize başvurusu yapabilmeleri için birinci dereceden aile bireyleri ile birlikte vize için başvurmaları ve bölgeye seyahat etmeleri gerekir.  18 yaşından küçüklerin tek başına Dubai için vize almaları mümkün değildir. Tek istisnai durum okul gezileri ile gözetmen öğretmen eşliğinde aile bireylerinin iznini alarak yapılabilir. Pasaportunda İsrail giriş-çıkış kaşesi olan kişiler Dubai’ye gittiklerinde polis memuru tarafından durum fark edilirse sınır dışı edilebilirler. Bu yüzden Dubai’ye gitmek istiyorsanız sahip olduğunuz pasaportta İsrail giriş ve çıkış damgası bulunmaması gerekir. Eğer bulunursa pasaportunuzu yenilemeniz tavsiye edilir.

İsrail vizesi başvurusunda bulunan 18 yaşından küçük T.C. vatandaşlarının seyahat edecek kişiye ait muvafakaname ile birlikte başvuru yapmaları gerekmekte olup başvurunun beraber seyahat edilecek kişiye ait Dubai vizesi ile birlikte başvuru yapması gerekmektedir. 

 

 

 

daha fazla göster

İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 10
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 10
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 10
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2056
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5024
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com

Dubai ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Tümünü GörüntüleSoru/Yorum Yaz

Cevabı Görüntüle
D. ümüt 01/06/17, 22:08
kızım dubai aktarmalı uçakla hindistana gidecek havaalanında kaldığı süre içinde ne yapmalı vize nasıl uygulanır
Cevabı Görüntüle
E. GÜNAY 30/05/17, 22:47
Merhaba Dubai üzerinden Bali ye uçuşum var
Dubai havaalanın da 9 saat kalacağım vize almama gerek var mı?
Cevabı Görüntüle
S. KARAÇAY 15/05/17, 14:05
Dubai turistik vize alacağım işlem süresi ne kadar dır?
Cevabı Görüntüle
s. kaya 14/04/17, 16:07
Dubai 30 günlük turistik vize ücretleri ve vize detayları hakkında bilgilendirmenizi rica ederim.
Cevabı Görüntüle
Z. İKBAL GÜNEŞ 15/03/17, 20:52
merhabalar, eşimle birlikte yıldönümümüz için dubai tatili yapmak istiyoruz .eşim ve ben eczacıyız, ben türk vatandaşıyım eşim suriye vatandaşı, aile ikametli oturum izni mevcut kendisinin..vize işlemleri sırasında eşim adına herhangi bir sorun yaşarmıyız? Bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim.