Dubai Vize Merkezi Web Sayfasına Hoş geldiniz. Dubai vizesi başvurusuna dair tüm sorularınıza cevap alabileceğiniz en doğru adres, vize danışmanlığında uzman Vize Merkezidir.

Vize Merkezi olarak, Dubai vize başvuruları ile ilgili geniş kapsamlı profesyonel danışmanlık hizmeti vermektedir. Vize Merkezi Dubai birimi, başvuru sürecini profesyonel bir duruş ile ele alarak ihtiyacınız olan vize türünü en hızlı ve doğru bir şekilde almanızda yardımcı olur. Vize Merkezi birimleri Dubai vizesi ile ilgili karar verme yetkisine sahip değildir. Birimlerimiz vize başvurusunu eksiksiz bir şekilde yapabilmeniz için danışmanlık hizmeti verir. Dubai vizesi ile ilgili tek karar yetkisine sahip merci Birleşik Arap Emirlikleri Göçmen Bürosudur.

Dubai Vizesi Genel Bilgiler

Dubai Basra Körfezi kıyısında bulunan Birleşik Arap Emirliğinin 7 emirliğinden biridir. İngiltere’nin bölgeden çekilmesi ve bölgede petrolün bulunması ile ticari yönden finans merkezi haline gelmiştir. Ülke gelirlerinin büyük bir kısmını turizm ve petrol satışından elde etmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri’nin 7 emirliği: Abu Dhabi, Dubai, Sharhaj, Umm Al-Qaiwain, Fujairah, Ajman ve Ra’s al-Khaah’tır. BAE birçok ülkeden vize istemediği halde Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus pasaport sahiplerinden Dubai ile ilgili vize başvurusu yapmalarını istemektedir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport sahiplerinin kısa süreli ziyaretlerde Birleşik Arap Emirlikleri için vize alması gerekmez. 
Umuma mahsus pasaport sahipleri en az 6 ay geçerliliği olan pasaportları ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) vize başvurusu yapması için öncelikle almak istediği vize türüne göre hareket etmeleri gerekmektedir. Bu vize türleri turistik, ticari, ziyaret ve transit vize olmak üzere uzun süreli ve kısa süreli olarak kendi aralarında ayrılır. Yapılacak olan vize başvuruları online olarak Birleşik Arap Emirlikleri online göçmen idaresi sitesinden yapılmaktadır. 

Gerekli Evraklar

Konsolosluk birimlerinin istediği evraklar almak istediğiniz vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Kısa süreli (90 günden az) vize başvurularında genel olarak renkli olarak taranmış kimlik, geçerliliği olan pasaport, vize işlemleri için yatırılan banka dekontu başlıca gerekli evraklardır. Uzun süreli (90 günden fazla) vize başvuruları için başvuru yapacak kişinin adına kayıtlı fatura, geçerliliği olan pasaport, kimlik, arka fonu beyaz fotoğraf, Emirates havayolu şirketinden satın alınmış bilet. Eğer Türkiye’de oturum izni olan yabancı devletten bir kişiyseniz bu belgelere artı olarak oturum belgesi de gerekmektedir. Vize başvurusu yapmadan önce almak istediğiniz vize türünü belirlemeniz gerekir. Vize türü belirlendikten sonra gerekli olan evrakları temin edip tarayıcı ile taratıp online vize başvuru formunu da doldurup online vize başvuru sistemine kayıt ettirmeniz gerekir. Kayıt sonrası başvuru süreci başlar ve başvuru sonucu online sistem dolayısıyla mail adresinize gönderilir.

Dubai Turistik Vize Hakkında Bilgiler

Dünyada en çok turist çeken    7. Kent durumundaki Birleşik Arap Emirlikleri’nin yedi emirliklerinden biri olan Dubai’ye turistik amaçlı seyahat etmeleri için turistik amaçla başvuru yapmaları gerekmektedir. Dubai vize başvurusu çevrimiçi (online) olarak yapılmaktadır. Turistik amaçla Dubai’ye yapılacak olan turistik vize için de online başvuru yapılmalıdır. Online başvuruda sizden istenilen bilgiler form içerisinde mevcuttur. Turistik vizesi için gerekli evrakları da PDF formatında taratıp online vize başvuru formunu da eksiksiz olarak doldurup sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Başvurunuz ile ilgili online vize başvuru formundaki bilgilerin ve almak istediğiniz vize türüne göre istenilen evrakların eksiksiz ve doğru olarak sisteme yüklenmesi çok önem arz etmektedir.

Dubai Ticari Vize Hakkında Bilgiler

Dünyada ticaret ve finans ile ilgili önemli bir yer edinen Dubai için ticari faaliyette bulunmak, iş toplantısı, ticari fuar gezisi, ticari araştırmalar ve ticari anlaşmalar gibi amaçlar ile yapılacak olan ziyaretlerde vize alınması gerekir. Bu vize türüne yapılacak olan başvuruda ticari faaliyet yapacağınız durumla ilgili gerekli belge ve evrakları hazır etmek gerekmektedir. Hazırladığınız bu evrakları PDF formatında taratıp sisteme yüklemek için hazır hale getirmeniz gerekir. Ardından online vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurup, hazırladığınız PDF formatındaki evraklarınızla birlikte sisteme yüklemeniz ile başvuru aşamasınız tamamlamış olursunuz. Başvuru sistemine yüklediğiniz evrakları ve başvuru formunu detaylı gözden geçirip dosyalarınızı yazdırmak sonradan çıkabilecek problemleri en aza indirgemek için önemlidir. Vize başvurunuz onaylandığı durumda mail adresinize gelen vizenizin çıktısını alıp seyahatinize hemen başlayabilirsiniz.

Dubai Ziyaret Vizesi Hakkında Bilgiler

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan akraba ziyaretlerinde alınması gereken vize türüdür.  Vize isteyen birçok ülkede aile ziyaret vizesi başvurusu için davetiye istenir, ama bu durum Birleşik Arap Emirlikleri için geçerli değildir. Dubai için aile ziyaret başvurusunda bulunmak isteyen kişiler ziyaretlerini gerçekleştirmek için online vize başvurusu yaparak seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Yapılan başvurular için ziyaret vizesi diye bir ayrım yapılmamaktadır.

Dubai Vize Çıkış Süresi ne kadardır?

Dubai’ye gitmek isteyen kişiler, vize başvurusunu çevrimiçi sisteme yüklendiği andan itibaren bilgiler Konsolosluk Birimleri tarafından incelenip en erken 3 gün (72 saat) içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvuru esnasında ortaya çıkabilecek problemlerden veya aksaklıklardan ötürü başvuru sürecinin uzamasına sebep olmaktadır. Resmi tatiller ve bayramlara denk gelen vize başvuruları için de süreç uzayabilir. Bunların aksine eğer sisteme yaptığınız başvuru doğru ve eksiksiz bir şekilde yapıldığı takdirde süreç minimuma indirgenir. Konsolosluk birimleri bu süreç zamanı ile ilgili net bilgi vermemektedir. Dubai vize başvurularınızı seyahat edeceğiniz tarihten 10 gün önceden yapmanız sonradan çıkabilecek sorunlardan ötürü şiddetle tavsiye edilmektedir. Başvurular incelendikten sonra sonuç mail adresine gönderilir.

Dubai Vizesi ile İlgili Detaylı ve Önemli Bilgiler

Birleşik Arap Emirliklerinde resmi tatil günleri Cuma ve Cumartesi günleridir. Genellikle bu günlerin haricinde yapılan başvurular minimum 72 saat süre içerisinde sonuçlanır. Online başvuru yapmak isteyen kişiler sabah 9:00 ile öğleden sonra 16:00 saatleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekir. Bu saatler dışında yapılan başvurular sistem tarafından kabul edilir ama işlemler ertesi gün işlenir. Vizeniz onaylanmadığı takdirde vize için yatırılan ücret ile ilgili iade söz konusu olamaz.  Almak istediğiniz vize türüne göre yaptığınız vize başvurusu olumlu sonuçlandığında vizeniz 59 gün için geçerli olup 30 günden az kalış izni vardır. Transit vize için kalış süresi 96 saat için geçerli olmaktadır. Başvuru yapmadan önce vize başvurusu için yatırılması gereken vize hizmet ücretini kredi kartı veya banka havalesi ile yatırabilirsiniz. Aldığınız vize türüne göre kalış sürelerini aştığınız takdirde Birleşik Arap Emirlikleri göçmen bürosu tarafından yolcu başına 3000$ ceza kesilmektedir. Vize alındıktan sonra vize için belirtilen sürelerde uzatma işlemleri yapılmamaktadır. Vize süresi dolduğunda ülkeden çıkış yapıp, vize için tekrardan başvuru yapılması gerekir. Irak, Suriye, Filistin, Afganistan, Yemen, Tunus ve İsrail vatandaşlarının Birleşik Arap Emirliklerine vize almaları mümkün değildir. Bu kişilerin Türkiye’de oturum izinleri olsa dahi yine vize başvurusu yapmalarına izin verilmez. Bu ülkelerin vatandaşları haricinde Türkiye’de en az 6 ay konaklama yapmış oturum izni olan yabancılar da Dubai için vize başvurusunda bulunabilirler. Vize onay sürecinden sonra mail adresinize vize sonucu ile ilgili evrak gönderilir. Eğer sonuç olumlu ise çıktısını alıp pasaportunuzla hemen Birleşik Arap Emirliklerine ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. 18 yaşından küçük kişilerin vize başvurusu yapabilmeleri için 1.dereceden aile bireyleri ile birlikte vize için başvurmaları ve bölgeye seyahat etmeleri gerekir.  18 yaşından küçüklerin tek başına Dubai için vize almaları mümkün değildir. Tek istisnai durum okul gezileri ile gözetmen öğretmen eşliğinde aile bireylerinin iznini alarak yapılabilir. Pasaportunda İsrail giriş-çıkış kaşesi olan kişiler Dubai’ye gittiklerinde polis memuru tarafından durum fark edilirse sınır dışı edilebilirler. Bu yüzden Dubai’ye gitmek istiyorsanız sahip olduğunuz pasaportta İsrail giriş ve çıkış damgası bulunmaması gerekir. Eğer bulunursa pasaportunuzu yenilemeniz tavsiye edilir.

 

 

 

İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 10
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 10
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 10
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 25 21
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
Tel: + 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com

Dubai ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Tümünü GörüntüleSoru/Yorum Yaz

Cevabı Görüntüle
A. Gürcan 14/11/16, 02:23
7 Gün Dubai akraba ziyareti bulunacam uçak bileti alıp vize başvurusu yapılacak yoksa önce vize sonra bilet alınacak bilgi almak isterim .
Cevabı Görüntüle
g. 01/11/16, 18:58
kısa süreli dubai vizesi için bilgilendirilmek istiyorum
Cevabı Görüntüle
j. 29/10/16, 19:24
dubai ye vize başvuru nasıl yapıcam ? dubai vizesini nasıl alabilirim lütfen beni bu konuda bilgilendirirmisiniz, teşekkürler
H. Yildirim 03/10/16, 00:31
Merhaba,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve Türk pasaportum var. Aynı zamanda Danimarka'da yaşamaktayım ve Danimarka'da yerleşik olarak süresiz oturum belgem var.
Sorum şu olacak; şu anda Türkiye'de tatildeyim. Önümüzdeki hafta iş görüşmesi için 10-13 Ekim tarihleri arasında Dubai'de olmam gerekiyor.

Danimarka pasaportum yok, oturum belgesi olması yeterli mi vize için?

Sadece Türk Pasaportum olduğu için vize almam gerekiyor mu?

Bu kısa süre içerisinde bana vize almamda yardımcı olur musunuz?
Saygılarımla,
Cevabı Görüntüle
K. Türkcan 29/09/16, 13:58
Merhabalar,Balikesir ilinde ikamet ediyorum fakat Ankaradan muracaat etmem problem olur mu?
Turistik uzun visa muraacatinda bulunup 90 gun dubaide kalmak istiyorum
Banka hesap dokumleri gerekir mi
Umumi pasaport icin baswuruda bulundum yakin zamanda tarafima ulasacak pasaportum fakat suanda calismiyorum herhangi bir problem midir calismamam?
Dilekceye ne gibi bir husus belirtmem dogru bir tabir olur?
Tum masraflarin ucreti ne kadardir?
90 yada 30 gun kalmak kendi istegimize bagli degil mi?
Yardimci olursaniz sevinirim