Dubai Vize Merkezi Web Sayfasına Hoş geldiniz. Dubai vizesi başvurusuna dair tüm sorularınıza cevap alabileceğiniz en doğru adres, vize danışmanlığında uzman Vize Merkezidir.

Vize Merkezi olarak, Dubai vize başvuruları ile ilgili geniş kapsamlı profesyonel danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Vize Merkezi Dubai Birimi, başvuru sürecini profesyonelce ele alarak ihtiyacınız olan vize türünü en hızlı ve doğru bir şekilde almanızda yardımcı olur. Vize Merkezi, Dubai vizesi ile ilgili karar verme yetkisine sahip değildir. Birimlerimiz vize başvurusunu eksiksiz bir şekilde yapabilmeniz için danışmanlık hizmeti verir. Dubai vizesi ile ilgili tek karar yetkisine sahip merci Birleşik Arap Emirlikleri Göçmen Bürosu'dur.

Dubai Vizesi 

Dubai Basra Körfezi kıyısında bulunan Birleşik Arap Emirliğinin 7 emirliğinden biridir. İngiltere’nin bölgeden çekilmesi ve bölgede petrolün bulunması ile ticari yönden finans merkezi haline gelmiştir. Ülke gelirlerinin büyük bir kısmını turizm ve petrol satışından elde etmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri’nin 7 emirliği: Abu Dhabi, Dubai, Sharhaj, Umm Al-Qaiwain, Fujairah, Ajman ve Ra’s al-Khaah’tır. BAE birçok ülkeden vize istemediği halde Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus pasaport sahiplerinden Dubai ile ilgili vize işlemlerini tamamlamalarını talep etmektedir. Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahiplerinin kısa süreli ziyaretlerde Birleşik Arap Emirlikleri için vize alması gerek yoktur.
Umuma mahsus pasaport sahipleri en az 6 ay geçerliliği olan pasaportları ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) vize başvurusu yapması için öncelikle almak istediği vize türüne göre hareket etmeleri gerekmektedir. Bu vize türleri turistik, ticari, ziyaret ve transit vize olmak üzere uzun süreli ve kısa süreli olarak kendi aralarında ayrılır. Yapılacak olan vize başvuruları online olarak Birleşik Arap Emirlikleri online göçmen idaresi sitesinden yapılmaktadır. 

Dubai Gerekli Evraklar

Konsolosluk birimlerinin istediği evraklar almak istediğiniz vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Kısa süreli (90 günden az) vize başvurularında genel olarak renkli olarak taranmış kimlik, geçerliliği olan pasaport, vize işlemleri için yatırılan banka dekontu başlıca gerekli evraklardır. Uzun süreli (90 günden fazla) vize başvuruları için başvuru yapacak kişinin adına kayıtlı fatura, geçerliliği olan pasaport, kimlik, arka fonu beyaz fotoğraf, Emirates havayolu şirketinden satın alınmış bilet. Eğer Türkiye’de oturum izni olan yabancı devletten bir kişiyseniz bu belgelere artı olarak oturum belgesi de gerekmektedir. Vize başvurusu yapmadan önce almak istediğiniz vize türünü belirlemeniz gerekir. Vize türü belirlendikten sonra gerekli olan evrakları temin edip tarayıcı ile taratıp online vize başvuru formunu da doldurup online vize başvuru sistemine kayıt ettirmeniz gerekir. Kayıt sonrası başvuru süreci başlar ve başvuru sonucu online sistem dolayısıyla mail adresinize gönderilir.

Dubai Turistik Vize 

Dünyada en çok turist çeken    7. Kent durumundaki Birleşik Arap Emirlikleri’nin yedi emirliklerinden biri olan Dubai’ye turistik amaçlı seyahat etmeleri için turistik amaçla başvuru yapmaları gerekmektedir. Dubai vize başvurusu çevrimiçi (online) olarak yapılmaktadır. Turistik amaçla Dubai’ye yapılacak olan turistik vize için de online başvuru yapılmalıdır. Online başvuruda sizden istenilen bilgiler form içerisinde mevcuttur. Turistik vizesi için gerekli evrakları da PDF formatında taratıp online vize başvuru formunu da eksiksiz olarak doldurup sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Başvurunuz ile ilgili online vize başvuru formundaki bilgilerin ve almak istediğiniz vize türüne göre istenilen evrakların eksiksiz ve doğru olarak sisteme yüklenmesi çok önem arz etmektedir.

Dubai Ticari Vize 

Dünyada ticaret ve finans ile ilgili önemli bir yer edinen Dubai için ticari faaliyette bulunmak, iş toplantısı, ticari fuar gezisi, ticari araştırmalar ve ticari anlaşmalar gibi amaçlar ile yapılacak olan ziyaretlerde vize alınması gerekir. Bu vize türüne yapılacak olan başvuruda ticari faaliyet yapacağınız durumla ilgili gerekli belge ve evrakları hazır etmek gerekmektedir. Hazırladığınız bu evrakları PDF formatında taratıp sisteme yüklemek için hazır hale getirmeniz gerekir. Ardından online vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurup, hazırladığınız PDF formatındaki evraklarınızla birlikte sisteme yüklemeniz ile başvuru aşamasınız tamamlamış olursunuz. Başvuru sistemine yüklediğiniz evrakları ve başvuru formunu detaylı gözden geçirip dosyalarınızı yazdırmak sonradan çıkabilecek problemleri en aza indirgemek için önemlidir. Vize başvurunuz onaylandığı durumda mail adresinize gelen vizenizin çıktısını alıp seyahatinize hemen başlayabilirsiniz.

Dubai Ziyaret Vizesi 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan akraba ziyaretlerinde alınması gereken vize türüdür.  Vize isteyen birçok ülkede aile ziyaret vizesi başvurusu için davetiye istenir, ama bu durum Birleşik Arap Emirlikleri için geçerli değildir. Dubai için aile ziyaret başvurusunda bulunmak isteyen kişiler ziyaretlerini gerçekleştirmek için online vize başvurusu yaparak seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Yapılan başvurular için ziyaret vizesi diye bir ayrım yapılmamaktadır.

Dubai Vize Çıkış Süresi ne kadardır?

Dubai’ye gitmek isteyen kişiler, vize başvurusunu çevrimiçi sisteme yüklendiği andan itibaren bilgiler Konsolosluk Birimleri tarafından incelenip en erken 3 gün (72 saat) içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvuru esnasında ortaya çıkabilecek problemlerden veya aksaklıklardan ötürü başvuru sürecinin uzamasına sebep olmaktadır. Resmi tatiller ve bayramlara denk gelen vize başvuruları için de süreç uzayabilir. Bunların aksine eğer sisteme yaptığınız başvuru doğru ve eksiksiz bir şekilde yapıldığı takdirde süreç minimuma indirgenir. Konsolosluk birimleri bu süreç zamanı ile ilgili net bilgi vermemektedir. Dubai vize başvurularınızı seyahat edeceğiniz tarihten 10 gün önceden yapmanız sonradan çıkabilecek sorunlardan ötürü şiddetle tavsiye edilmektedir. Başvurular incelendikten sonra sonuç mail adresine gönderilir.

Dubai Konsolosluk

Birleşik Arap Emirliklerinde resmi tatil günleri Cuma ve Cumartesi günleridir. Genellikle bu günlerin haricinde yapılan başvurular minimum 72 saat süre içerisinde sonuçlanır. Online başvuru yapmak isteyen kişiler sabah 9:00 ile öğleden sonra 16:00 saatleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekir. Bu saatler dışında yapılan başvurular sistem tarafından kabul edilir ama işlemler ertesi gün işlenir. Vizeniz onaylanmadığı takdirde vize için yatırılan ücret ile ilgili iade söz konusu olamaz.  Almak istediğiniz vize türüne göre yaptığınız vize başvurusu olumlu sonuçlandığında vizeniz 59 gün için geçerli olup 30 günden az kalış izni vardır. Transit vize için kalış süresi 96 saat için geçerli olmaktadır. Başvuru yapmadan önce vize başvurusu için yatırılması gereken vize hizmet ücretini kredi kartı veya banka havalesi ile yatırabilirsiniz. Aldığınız vize türüne göre kalış sürelerini aştığınız takdirde Birleşik Arap Emirlikleri göçmen bürosu tarafından yolcu başına 3000$ ceza kesilmektedir. Vize alındıktan sonra vize için belirtilen sürelerde uzatma işlemleri yapılmamaktadır. Vize süresi dolduğunda ülkeden çıkış yapıp, vize için tekrardan başvuru yapılması gerekir. Irak, Suriye, Filistin, Afganistan, Yemen, Tunus ve İsrail vatandaşlarının Birleşik Arap Emirliklerine vize almaları mümkün değildir. Bu kişilerin Türkiye’de oturum izinleri olsa dahi yine vize başvurusu yapmalarına izin verilmez. Bu ülkelerin vatandaşları haricinde Türkiye’de en az 6 ay konaklama yapmış oturum izni olan yabancılar da Dubai için vize başvurusunda bulunabilirler. Vize onay sürecinden sonra mail adresinize vize sonucu ile ilgili evrak gönderilir. Eğer sonuç olumlu ise çıktısını alıp pasaportunuzla hemen Birleşik Arap Emirliklerine ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. 18 yaşından küçük kişilerin vize başvurusu yapabilmeleri için 1.dereceden aile bireyleri ile birlikte vize için başvurmaları ve bölgeye seyahat etmeleri gerekir.  18 yaşından küçüklerin tek başına Dubai için vize almaları mümkün değildir. Tek istisnai durum okul gezileri ile gözetmen öğretmen eşliğinde aile bireylerinin iznini alarak yapılabilir. Pasaportunda İsrail giriş-çıkış kaşesi olan kişiler Dubai’ye gittiklerinde polis memuru tarafından durum fark edilirse sınır dışı edilebilirler. Bu yüzden Dubai’ye gitmek istiyorsanız sahip olduğunuz pasaportta İsrail giriş ve çıkış damgası bulunmaması gerekir. Eğer bulunursa pasaportunuzu yenilemeniz tavsiye edilir.

 

 

 

daha fazla göster

İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 10
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 10
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 10
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 25 21
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
Tel: + 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com

Dubai ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Tümünü GörüntüleSoru/Yorum Yaz

Cevabı Görüntüle
n. evrensel 09/01/17, 21:43
Merhaba, Dubai'de çalışmakta olan kardeşimizi ziyarete gitmek istiyorum. Dubai Aile ziyareti vizesi ile ilgili bilgi istiyorum. soru 1. aile ziyaret vizesi ücretli mi? Dubai aile ziyareti vizesi ile kaç gün BAE'de kalabilirim? 3. ücretli ise ne kadar? 4. dubaide bulunan kardesimden bana gönderilmesi gereken bir belge var mi? iyi çalismalar dilerim.
Cevabı Görüntüle
S. 02/01/17, 22:05
Merhaba, Bulgaristan vatandaşıyım, Dubai Avrupa Birliği vatandaşlarına vize uyguluyor mu acaba?
Cevabı Görüntüle
M. Yigit 31/12/16, 11:02
Merhaba, Emirates ile Singapur' dan İstanbul' a Dubai aktarmalı uçuşum var. Dubai şehir merkezini gezmek istiyorum. Transit vize mi almam gerekiyor yoksa Emirates ile uçtuğum için gerek yok mu?
Cevabı Görüntüle
F. Tavuskuşu 30/12/16, 19:33
Merhabalar,
18 Mart 2017 tarihinde Emirates havayolları uçuşuyla istanbul phuket seyahatini gerçekleştireceğim. Uçuşum Dubai aktarmalı ve Dubai de Terminal değişikliği yapmadan bir saat sonra Phuket uçusunu yapacağım. Dönüş uçuşumda aynı şekilde gerçekleşecek. Bu durumda transit vizeye ihtiyacım var mı?

Desteğiniz için teşekkürler.. Cevabınızı bekliyorum.
Fatih Tavuskuşu
Cevabı Görüntüle
E. BİNGÖL 20/12/16, 11:17
2017 Ocak sonu Umman Maskat'a gideceğim. Bildiğim kadarıyla burada sınırda ücret ödeyip vize alıyoruz. Muscat'tan Dubai'ye geçip orada 1 gün kalmayı planlıyorum. Vizesiz geçme şansım var mıdır? Duyduğuma göre Emirates ile uçulduğunda vize istenmiyor. Bu doğru mudur? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.