Yunanistan Aile Birleşimi nasıl yapılır?

ece 21/11/18, 18:39
Merhaba, Eşimle birlikte Yunanistan'a gitmeyi planlıyorum. Eşim Yunan&Türk vatandaşı ve dolayısıyla AB pasaportuna sahip. Bu durumda vize ya da oturum izni işlemleri için yapmam gerekenler nelerdir? Teşekkür ederim.
Vize Merkezi

Merhaba,

2910/01 sayılı yasanın 33. maddesi ve düzenlemelerin yapıldığı 3013/02 yasanın 19. maddesi, 3074/4-12-02 sayılı yasanın 11. maddesinin 4. ve 5. fıkralarına göre:

Yunan veya Avrupa Birliği ülkesi vatandaşı ile evli olan bir yabancıya en az beş yıllık oturma izni verilir ve bu çalışma izni yerine de geçer. Süre bitiminde bu oturma izni yine en az beş yıl olarak yenilenir ve ayrıca eğer vesayetini üzerine almışsa yabancı eşin, on sekiz yaşından küçük çocuğunu da kapsar. Oturum izninin yenilenmesi için gereken şart, kişinin oturma izni bitmeden iki ay önce evliliğin devam ettiğini gösteren belgeyi tedarik etmesidir.

Aklınıza takılan sorular ve detaylar için lütfen +90 (212) 970 04 52 numaralı telefondan bizimle iletişime geçiniz.

Cevap Ver
Lütfen bu mesajın spam amaçlı olmadığını anlayabilmemiz için yandaki doğrulamayı yapınız.
Telefon