Kültürel - Sportif - Konferans

Yunanistan Schengen vizesi evrakları, mevcut koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak, Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizesi güncel evrak listesini isteyiniz. Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans vizesi güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla, eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen Uzman Vize temsilcilerimizi arayınız.

Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi için gereken belgeler aşağıdaki gibidir.​

Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvuru işlemlerinde kullanacağınız evrakların güncel olduğundan lütfen emin olunuz.

  1. Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş ve şahsen imzalanmış başvuru dilekçesi
  2. Geçerli Pasaport: Pasaportunuz, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. 
  3. Eğer varsa eski pasaportlarınız
  4. Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş olan 1 adet biyometrik fotoğraf 
  5. Bilgisayarda taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (Yeni fotoğraf (35x45 ölçülerinde ve beyaz fon üzerine olmalıdır.)
  6. 30.000 Euro veya $50.000 tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsayacak şekilde geçerli olan seyahat sağlık sigortasının orijinali

*Fotokopi kabul edilmemektedir. Çok girişli vizeye sahip iseniz, minimum olarak ilk gidiş sürenizi kapsayacak şekilde bir seyahat sigortasına sahip olmanız gerekmektedir. 

  1. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  2. Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi. Daha önce Schengen veya başka bir ülkeden vize aldıysanız, o vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi.  
  3. Gidiş-dönüş uçak bilet rezervasyonu (Orijinal bilet talep edilebilir.)
  4. Otel rezervasyonunu gösteren belge

Kültürel Ya Da Konferans Amaçlı Ziyaret

 Etkinliği düzenleyen firma tarafından gönderilen davetiye

 Veya kültürel etkinliği sağlayan firma ile imzalanan sözleşme

 Veya yaratıcı bir eser için gönderilen davetiye 

Spor Etkinlikleri Ziyareti

 Spor kulübü veya spor federasyonu tarafından gönderilen ve spor etkinliğine katılımı teyit eden davetiye

 Spor etkinliğine katılımı teyit eden akreditasyon belgesi 

 Gönderen spor kulübü veya spor federasyonundan alınmış sporcu lisansı

Başvuru Sahibi Çalışan İse

  İşveren mektubu. Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu  süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyit eden mektup; (orijinal nüsha, fotokopi kabul edilmez)

 SGK  işe giriş bildirgesi (Barkodlu veya eski tip ise şirketten ıslak imzalı kaşeli olmalı)

• SGK "hizmet dökümü" (E-devletten barkodlu veya SGK'dan ıslak imzalı, kaşeli alınmalıdır.)

 Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza ile onaylatılmış maaş bordroları

* Eğer yeni bir işe başladıysanız daha önceki iş yerinize ait  bilgileri ve maaş bordrolarını sunabilirsiniz. Sözleşmeli çalışılıyor iseniz sözleşme fotokopisi.

 Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıklarınız (Tapu fotokopileri)

 Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (Hesap hareketleri) 

*Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. 

 Ticaret Sicil gazetesinin fotokopisi

 Vergi levhası kopyası

 İmza sirküleri kopyası

 Son 3 aya ait faaliyet belgesi ( Islak imzalı ve kaşeli, orijinal nüsha olmalıdır.)

Başvuru Sahibi Çiftçi İse:

• Ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi

Başvuru Sahibi Çalışan Veya Özel Şirket Sahibi İse:

• Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin bir nüshası.Vergi levhası

Başvuru Sahibi Emekli İse:

• Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

Başvuru Sahibi Öğrenci İse:

• Öğrenci Belgesi

Başvuru sahibi reşit değil ise/18 yaşın altındaysa ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa:

Ebeveyninden noter tasdikli muvafakatname (seyahat eden ebeveyn evli değil ise veya ebeveynlik yetkisi sadece kendisindeyse bu koşul geçerli değildir)

Kültürel- Sportif ve Konferans Vizesi Nedir?

Bir ülke vatandaşının başka bir ülkeye kültürel, sportif, konferans veya seminer amaçlı bir etkinliğe katılmak üzere başka bir ülkeyi ziyaret etmesidir.

Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Schengen Vize başvuruları direkt olarak Yunan Konsolosluğu’na gerçekleştirilemezken, başvuru merkezleri veya akredite seyahat acenteleri aracılığıyla başvuru hizmeti alabilirsiniz.  

Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvuru evraklarınızın güncel tarihli olması zorunludur. Eksik evraklarla yapılacak vize başvurularınız Konsolosluk tarafından kabul edilmeyecektir.

Başvuru işlemlerinizin sorunsuz bir şekilde tamamlanması, vize alışınızı garanti etmemektedir. Yunanistan Vize başvuruları hakkında verilecek kararlar, sadece Yunanistan Konsolosluğu’nun inisiyatifi altındadır. Kurumumuzun, vize başvurularının değerlendirme sürecine ve verilecek olan vize süresine herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir.

Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizesi Başvuruları Nereye Yapılır?

Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvurularını yapacağınız Yunan Konsolosluğu, sizin ikamet ettiğiniz şehre göre değişiyor. Aşağıdaki listede, bulunduğunuz ile göre hangi Yunan Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerektiği belirtilmektedir.

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu

Balıkesir, Kocaeli, Bursa, Bolu, İstanbul, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekecektir.

Yunanistan Ankara Büyükelçiliği

Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat illerinde ikamet ediliyorsa, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapılmalıdır.

İzmir Başkonsolosluğu

Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak illerinde ikamet eden kişilerin, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleri için Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapması gerekir.

Edirne Konsolosluğu

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerinde ikamet ediyorsanız, Yunanistan vize işlemleri ve diğer konsolosluk işlemleriniz için Yunanistan Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapmanız gerekir.

Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvuru formu; pasaport ve kimlik bilgilerinizin yanında seyahatinizle ilgili tüm detayları içerir. Seyahat amacınız (Turistik, ticari, aile ziyareti, kültürel-sportif ve konferans…) seyahatin başlangıç ve bitiş tarihlerinin, Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi talep dilekçesinde belirttiğiniz tarihlerle tutarlı olması gerekir.

Yunanistan Schengen vize başvuru formunda bulunan, “ilk gidilecek ülke” bölümü önemlidir. Eğer başka bir Schengen ülkesine veya ülkelerine gideceksiniz; ‘gidilecek üye ülke veya ülkeler’ bölümünde, bu ülkelerin adlarını yazmalısınız.

Daha önceden almış olduğunuz Schengen vizesi varsa, bunu da formdaki ilgili bölüme yazmalısınız. Ayrıca daha önceden aldığınız Schengen vizelerinin bulunduğu eski pasaportlarınızın sayfalarının fotokopilerini de Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvurusunda ibraz etmelisiniz.

Bu formda, verdiğiniz kimlik bilgilerine dair tek referans pasaportunuzdur. Diğer vize evraklarında geçen pasaport bilgileri ve numarasının geçerlilik tarihi; seyahat sonrası en az 3 ay geçerli olan, son pasaportunuzla aynı olmalıdır.

Yunanistan vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgiler, Schengen anlaşması gereği VIS veri tabanına kaydedilir. 5 yıl süre ile biyometrik verileriniz, bu veri tabanında saklanır.

Schengen vize süreleri, doğru kullanım oranlarına göre kademe kademe artmaktadır. İlk Schengen vize başvuruları için uzun süreli vize alınması istisnai durumlar dışında mümkün değildir. Uzun süreli Yunanistan vize talebi sırasında lütfen bu durumu göz önünde bulundurunuz.  

Yunanistan vize başvurularınız tamamlanmadan otel ve uçak bileti satın alımları yapmanızı önermiyoruz. Satın alımı tamamlanmış otel ve uçak bileti rezervasyonları ile yapılacak vize başvurularında, kurumumuzu bağlayıcı herhangi bir unsur bulunmamaktadır.

Yunanistan vize başvuru formu için lütfen buraya tıklayınız.

Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Yunanistan’a kültürel, sportif ve konferans ziyareti amaçlı olarak seyahat edecek kişilerin, ülkeye yapacakları seyahate ilişkin Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’na hitaben Yunanistan Kültürel-Spoerif ve Konferans vizesi talep dilekçesi yazması gerekir. Yunanistan Kültürel- Spoertif ve Konferans vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir.

Yunanistan’a yapılacak olan seyahatin amacı net olarak ifade edilmelidir. Yani bu kısımda; Yunanistan’a gerçekleştirilecek seyahatin tarihleri net bir şekilde yazılmalıdır. Kültürel-sportif ve konferans vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, Yunanistan vizesi talep dilekçelerinde; ülkeye giriş yapacakları tarihi, ülkeden ayrılacakları tarihi ve aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacakları bir seyahat var ise bu seyahatin tarihlerini de açıkça yazmalıdır.

Seyahat masraflarının, kimin tarafından ve nasıl karşılanacağı net bir şekilde ifade edilmelidir. Yunanistan Kültürel- Sportif ve Konferans Vizesi Talep Dilekçesi yazılırken, kişinin seyahati süresince oluşacak (konaklama, transfer, hastalık, kaza, vb.) masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir.

Yunanistan Konsolosluğu’na kültürel- sportif ve konferans vize başvurusu için sunulan belgeler ile Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi talep dilekçesinde yazılanların birbirini destekleyici nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.

Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvurusunda bulunacak kişi SGK’lı bir çalışan ise, kişinin çalıştığı firmanın yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına kişinin seyahat tarihlerinde izinli olduğunun beyan edildiği Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi talep dilekçesi yazılmalıdır. Dilekçede, şirket yetkilisinin kaşe ve imzası bulunmalıdır.

Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvurusunda bulunacak kişi öğrenci ya da ev hanımı ise, seyahat masraflarının karşılanması için bir sponsora ihtiyacı olacaktır. Bu kişilerin birinci derece yakınları (anne-baba, eş, çocuk) Yunanistan Konsolosluğu tarafından sponsor olarak kabul edilmektedir. Sponsor olacak kişi Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi talep eden kişinin seyahat masraflarının kendisi tarafından karşılanacağını taahhüt eden Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi talep dilekçesi yazmalıdır.

Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizenizi Vize Merkezi Aracılığıyla Nasıl Alabilirsiniz?

1. Adım – Vize uzmanlarımızla irtibat kurunuz.

Vize Merkezi Yunanistan Vize Departmanı Çağrı Merkezini arayarak, Vize Uzmanlarından durumunuza uygun olarak hazırlanacak evrak listesini içeren bilgi mailini talep ediniz. Vize Uzmanlarımızın tarafınıza yönelttiği sorulara verdiğiniz doğru yanıtlar, doğru vize kategorisine başvuru yapmanızı sağlayacak ve vize başvuru işlemleri süresince yaşanabilecek olumsuz durumları engelleyecektir.

2. Adım – Bilgi mailinde bulunan gerekli evrakları hazırlayınız.

Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı Çağrı Merkezi yetkililerimizin tarafınıza yönelttiği bilgi mailinde bulunan başvuru evrak listesini eksiksiz olarak hazırlayın ve vize başvuru dosyanızı tamamlayın.

Unutmayın! Eksik ve hatalı belgelerle yapılacak başvurular, vize işlem sürenizin uzamasına hatta vize başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Konsolosluk, sizden yeni ek evrak talep edilebilir.

3. Adım – Evraklarınızı kargo ile ya da elden teslim edin.

Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı tarafından durumunuza uygun olarak size yönlendirilmiş olan bilgi mailinde bulunan evraklarınızı eksiksiz olarak tamamlayın ve bir başvuru dosyası haline getirerek bize ulaştırınız. Eğer evraklarınızı elden değil de kargo ile gönderecekseniz, kargonuzun takip numarasını bir yere not ediniz. Kargonuzun tarafımıza ulaşması sonrasında, yetkililerimiz tarafından bilgilendirileceksiniz. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları, başvuru sahibi tarafından karşılanmaktadır.

4. Adım – Eksik evrak, randevu ve süreç hakkında bilgilendirme

Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanımız, başvuru dosyanızı inceledikten sonra tarafınıza bir bilgi maili gönderilecektir. Yönlendirilmiş olan mailde, varsa eksik veya hatalı evraklarınız paylaşılacaktır. Eksik evrakı bulunmayan başvuru sahipleri ise randevu tarih ve saati hususunda bilgilendirilecek ve sizin onayınız alınacaktır.

5. Adım – Biyometri bilgi beyanı

Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı 2016/2017 yılında herhangi bir Schengen üye ülkesine parmak izi beyanında bulunmbulunmamış vize başvuru sahiplerini, biyometrik bilgilerini parmak izi merkezinde beyan etmek üzere davet edecektir. Vize Merkezi yetkilileri biyometrik verilerini beyan edecek yolcularımıza süreç boyunca asistanlık gerçekleştirecek ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin tamamlanmasını sağlayacaktır.

Lütfen Dikkat! Pasaportunda 2016/2017 yılında alınmış Schengen vizesine ‘’VIS’’ notu düşülmüş başvuru sahiplerinin istisnai durumlar dışında, biyometrik merkezine şahsen gelmesine gerek yoktur.

6. Adım – Pasaport teslimi

Vize Merkezi–Yunanistan Vize Departmanı, biyometrik bilgilerin beyan etmiş veya biyometrik verilerini beyan etmeye gerek olmayan başvuru sahiplerinin işlem sürecini, tamamen kontrolü altında tutmaktadır.

Yunanistan Aile Ziyareti Vize başvuru işlemleri 3 ila 15 iş günü gibi bir süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bu süre, ön görülen bir süredir. Yabancı pasaport sahiplerinin uzun işlem sürelerini, Konsolosluk resmi tatil günlerini ve Konsolosluğun işlem değerlendirme ek sürelerini kapsamayacaktır. Tüm işlem süreleri, Vize Merkezi Yetkililerimiz tarafından kontrol edilecektir.

Pasaportların teslimatı ise başvuru sahiplerinin talep ettiği üzere kargo veya şahsen teslimatla olacaktır.

Yunanistan Kültürel-Sportif ve Konferans Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi işlemleri randevu tarihi sonrası, 3 ila 15 iş günü gibi bir süre içinde sonuçlanmaktadır. Yunanistan kültürel-sportif ve konferans vizesi başvurularınıza seyahat tarihinizden en az 4 hafta önce başlamış olmaya özen gösteriniz.  

Yunanistan Konsolosluğu’nun yoğunluğu ve tatil günleri de (bayram ve kutlamadan dolayı kapalı olduğu günler) vizenin çıkış süresini etkilemektedir. Ayrıca konsolosluk bazı durumlarda Yunanistan vizesi başvuru sahibinden ek evrak talebinde bulunabilir. Bu durumda, vize çıkış süresi uzayabilir. Bu sebeple sunduğunuz vize evraklarının tam ve eksiksiz olduğundan ve eksik evrak talebi durumlarında lütfen hazırlıklı olduğunuzdan emin olunuz.

Vize Merkezi sizin adınıza, Yunanistan vize işlemlerinizin takibinde yetkin bir kurumdur. Müşteri temsilcilerimize, web sayfamızın menüsünün sol tarafında bulunan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

Lütfen Dikkat!

18 yaşından küçük vize başvuru sahiplerinin başvuru evrakları arasında Noter onaylı Muvafakatname belgesini ibraz etmeleri zorunludur. 18 Yaşından küçük başvuru sahipleri, anne ve babası ile birlikte seyahat etsin ya da etmesin Muvafakatname belgesini başvuru işlemleri için temin etmeleri gerekir.

Ebeveynleri ayrılmış ve 18 yaşından küçük başvuru sahibinin yasal velayeti sadece bir ebeveynde ise, velayeti olmayan ebeveynden Noter onaylı Muvafakatname belgesi alınmalıdır. (Ancak bazı bilgiler, zaman/ dönem içinde değişim gösterebileceği için lütfen bu bilginin güncelliğini teyit ediniz.) 

daha fazla göster

Yükleniyor...