• Yunanistan Aktarmalı Uçuşum Var Yunan Transit Vizesi Almalı mıyım?
    S. A., 15 Ara 2016, 11:38

    İstanbul'dan Atina aktarmalı Kahire'ye gitmek istiyorum. Atina'da bekleme süresi 1 saat. Transit vize almam gerekiyor mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunanistan Göçmenlerine Vatandaşlık
    H. C., 01 Kas 2016, 13:21

    Merhaba Vize Merkezi yetkilisi, Annem 8 yaşında Yunanistan'dan göç etmiş ve şu an hayatta değil. Benim vatandaşlık hakkım var mıdır? Başvuru şartları ile ilgili Yunanistan Başkonsolosluğu'na ulaşamadım, sizin bu konuda bir yardımınız olabilir diye düşündüğüm için yazıyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Önceden Schengen Vizesi Aldım Tekrar VIS Parmak İzi Vermem Gerekli Mi?
    H. İ. Ü., 29 Eki 2016, 16:57

    Merhaba Vize Merkezi yetkilisi, Bu ay İtalya'dan turistik Schengen vize başvurusunda bulundum ve aldığım vizenin üzerinde VIS ibaresi yok. Bir sonraki vizemi Yunanistan üzerinden almayı düşünüyorum bu durumda tekrar parmak izi vermek üzere başvuru merkezine gitmem gerekli midir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Eski Göçmenlerin Torunları Yunan Vatandaşı Olabilir mi?
    Y. Y., 28 Eki 2016, 17:03

    Merhaba Vize Merkezi yetkilisi, Konsolosluğa ulaşamıyorum bu yüzden sizin bu tür konular hakkında danışmanlık yapabileceğinizi düşündüğüm için yazıyorum. Anneannem ve dedem Yunanistan vatandaşı olarak vefat etmişler ve annem ile babam da oradan göçmüşler ancak Yunan vatandaşı değiller. Ben Türkiye doğumlu olarak Yunanistan vatandaşlığı alabilir miyim? Bunun şartları nelerdir? Teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgar Oturumu ile Yunanistan'a Gitmek
    A. Y., 21 Eki 2016, 09:18

    Merhaba, Ben, eşim ve 2 kızımla aile olarak, Kasım ayı içinde 4 günlük turistik Atina Turu gerçekleştirmek istiyoruz. Eşim ve 2 kızım Bulgaristan Pasaportuna sahipler, benim de eşim üzerinden Bulgaristan'da daimi oturum iznim (residence permit) bulunmakta. Aile olarak yapacağımız 4 günlük turistik seyahat için benim Ülkenizden vize almam gerekiyor mu? Yoksa Bulgaristan Pasaportuna sahip olan ailemle birlikte olmak kaydıyla, ben de Residence Permit kartımla Ülkenize giriş yapabilir miyim? Teşekkür ederim. Ayhan YENİLMEZ

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunanistan Aktarmalı Uçuşlarda Transit Yunanistan Vizesi Gerekir mi?
    M. S., 15 Eki 2016, 14:41

    Merhaba vize merkezi yetkilsi, Gidiş ve dönüşte Aegean Airlines ile Atina aktarmalı uçuşum var. Yunanistan sınır kontrolünden geçmeyeceğim. Yine de transit vize isteniyor mu? Teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Ukrayna Vatandaşı Atina Üzeri Uçuşta Yunanistan Transit Vize Almalı mı
    A. A., 14 Eki 2016, 19:45

    Merhaba Vize Merkezi yetkilisi, Ukrayna vatandaşı ve Ukrayna pasaportu olan bir kişi, İstanbul-Atina-Kiev uçusunda Yunanistan için transit vize almalıdır mı? Uçuş tek yönlüdür.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Makedonya Oturumu İle Yunanistan Transit Vizesi Nasıl Alınır?
    R. Ç., 10 Eki 2016, 17:10

    Merhaba Vize Merkezi yetkilisi, Makedonya'da öğrenciyim. Oturum iznim var. Şuan Türkiye'deyim. Bir tanıdığımın arabasıyla Makedonya'ya gitmek istiyorum. Benim transit vize başvurusu yapmam için gerekli evraklar neler ve başvuru süreci kaç gün sürer? Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunanistan Doğumlu Kişiler Çifte Vatandaşlık Hakkına Sahipler midir?
    S. Ş., 09 Eki 2016, 18:21

    Merhaba Vize Merkezi Yetkilisi, Konsolosluğa ulaşamadım ve bir konu hakkında yönlendirmenize ihtiyacım var. Benim babam Yunanistan, Gümülcine doğumlu. Şu an Bursa'da ikamet etmekteyiz. Çifte vatandaşlık hakkımız var mıdır öğrenebilir miyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunanistan Vize Ücretini Vize Başvurusu Sırasında Mı Ödemeliyim?
    A. K., 07 Eki 2016, 10:33

    Merhaba Vize Merkezi, Yunanistan vize başvurusu için randevu almalı mıyım ? Başvuru öncesi yatması gereken bir bedel var mı? Yunanistan vize başvurusu esnasında parayı yatırmam mümkün mü? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
    B. b., 25 Eyl 2016, 22:17

    Merhabalar, yapacağım Yunanistan ziyareti için başvuruda bulunmak istiyorum. Yunanistan vizesi kaç günde çıkar? Turistik başvuru için kaç gün önceden başvuru yapmalıyım? Kuzenimde oturum izni için başvuruda bulunacaktır. Onun süreci nasıl ilerlemektedir? Yardımcı olur musunuz? İyi çalışmalar dilerim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yabancı Uyruklu Kişilerin Yunanistan Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?
    h. naghshara, 20 Eyl 2016, 17:46

    Merhaba Vize Merkezi yetkilisi, Ben İran vatandaşıyım ve Türkiye'de çalışma iznine sahibim. Yunanistan için Turistik Schengen vize başvurusu yapmak istiyorum. Turistik Schengen vizesi için ne tür evraklar gerekmektedir. Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Eski Yunanistan Göçmenleri ve Yakınları Yunan Vatandaşlığı Alabilir mi
    D. Ç. S., 20 Eyl 2016, 13:41

    Merhaba Vize Merkezi yetkilisi Benim babaannem ve dedem Yunanistan doğumlular. Babam ve halam da orada doğmuşlar ama küçük yaşta Türkiye'ye muhacir olarak gelmişler. Nüfus cüzdanlarında haliyle doğum yerleri Yunanistan Gümülcine yazıyor. Başvuru yapsak, çifte vatandaşlık alabilir miyiz? Yunan vatandaşlığı için İzlenecek yollar nelerdir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunanistan Transit Vizesi Almalı mıyım?
    A. U., 14 Eyl 2016, 14:48

    Merhaba Vize Merkezi yetkilisi, Kiev İstanbul uçağına bilet aldım fakat uçuşum Atina aktarmalıymış. Atina'da 4 saat bekleyeceğim, bunun için vize gerekiyor mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Hızlı (Acil) Yunanistan Schengen Vizesi Nasıl Alınır?
    M. Y., 31 Ağu 2016, 18:32

    Merhaba Vize Merkezi yetkilisi, Hızlı Yunanistan (Acil) vizesi hakkında bilgi alabilir miyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunanistan Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
    H. Ö., 15 Ağu 2016, 21:57

    Merhaba Vize Merkezi yetkilisi, Yunanistan vize başvuru formunu internet üzerinden açtığımda ve indirmek istediğimde Almanca olarak iniyor, yardımcı olabilir misiniz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunanistan Vatandaşı İle Evlenmek İçin Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?
    E. G., 25 Tem 2016, 18:45

    Merhaba, sayın Vize Merkezi yetkilisi, 33 yaşındayım, sevdiğim kişi Yunanistan vatandaşı ve Yunanistan'da yaşıyor. Evlenmek istiyoruz, Yunan vatandaşıyla evlilikte nasıl bir yol izleniyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim, saygılar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Emekliler İçin Yunanistan Vizesi Evrakları Nelerdir?
    Y. B., 25 Tem 2016, 18:45

    Merhaba Vize Merkezi yetkilisi Yunanistan'a sadece Emekli maaşım üzerimden harcama yapacağımı bildirerek gidebilir miyim? Yunanistan turistik vizesi emekliler için Yunanistan vizesi evrakları nelerdir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İngiltere ve Amerika Vizesi Olanlar Yunanistan'a Vizesiz Girebilir mi?
    S. A., 25 Tem 2016, 18:45

    Sayın Vize Merkezi yetkilisi, İngiltere ve Amerika vizesine sahibim. Acaba Yunanistan için vize başvurusunda bulunmam gerekir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunanistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Belgeler Neler?
    M., 25 Tem 2016, 18:45

    Sayın Vize Merkezi Yetkilileri, Ben Yunanistan'a turistik amaçla gitmek istiyorum. Yapmam gereken nedir? Tüm bu evraklara nasıl sahip olabilirim? Özellikle işle ilgili bir sıkıntı olur mu? Detaylı bilgi alabilir miyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Yunanistan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp