Türkiye Yabancı Uyruklu Kişilerin Çalışma İzinleri (Ev Hizmetleri)

VİZE MERKEZİ YABANCILAR DEPARTMANI YANINIZDA!

Türkiye’de herhangi bir kurum/şirkette çalışmak, buna bağlı olarak oturma izni almak, belirli bir süre sonra ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanmak isteyen yabancıların takip etmesi gereken prosedürler, hazırlaması gereken evraklar bulunmaktadır. Çoğu zaman uzun, çetrefilli ve yorucu olan bu sürecin Türkiye’yi iyi tanımayan ve Türkçe’yi iyi konuşup anlamayan yabancılar ve sözkonusu yabancıları bünyelerinde çalıştırmak isteyen Türk işverenler açısından ne denli zor olduğunun farkındayız.

Vize Merkezi Yabancılar Departmanı olarak, deneyimli uzmanlarımızla sizlere bu süreçlerde yardımcı olmak istiyoruz.

Vize Merkezi uzmanları, birlikte çalışmayı arzu ettiğiniz yabancılara Türkiye’de sorunsuz ikamet edip, çalışabilmeleri için ilgili Bakanlık ve kurumlara yapılması gereken resmi başvurular, bu başvurular esnasında sunulması gereken evraklar, gerçekleştirilmesi gereken işlemler ve takip edilmesi gereken aşamalar hususunda danışmanlık hizmeti vermektedir.

Aşağıda, Türkiye’de Oturma İzni alabilmek için takip edilmesi gereken süreçler ve hazırlanması gereken evraklar hususunda özet ve ayrıntılı bilgiler verilmektedir. Çalışma izni ve vatandaşlık kazanma konularına ilişkin bilgiler ise diğer sekmelerde yer almaktadır.

Oturma İzni başvurunuzun etkin bir şekilde yapılarak, olumlu şekilde neticelenmesi için sizleri Vize Merkezi Yabancılar Departmanı'na bekliyoruz.

EV HİZMETLERİNDE ÇALIŞACAK YABANCI UYRUKLU KİŞİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

- İşveren (Ev Sahibi) Tarafından Hazırlanması Gereken Evraklar
1) İkametgah Belgesi (Muhtarlıktan temin edilebilir.)
2) Nüfus Cüzdan Fotokopisi
3) Bebek / Hasta bakıcılığı durumlarında Bebek/Hasta'nın Nüfus Cüzdan Fotokopisi
4) İşveren tarafından düzenlenecek vekaletname (Örnek vekaletname tarafımızdan gönderilecektir.)
- Yabancı Uyruklu Personel Tarafından Hazırlanması Gereken Evraklar
1) Pasaport (Yeminli Tercümeli ve Noter Onaylı)
2) İkamet Tezkeresinin kullanışmış olan sayfalarının fotokopisi
3) Fotoğraf (1 adet)
4) Yabancı uyruklu personelin kendi ülkesindeki ev adres bilgileri
5) Mezun olduğu okulun adı ve Okulun bulundupu şehir bilgisi
Vize Çıkış Süresi : 15-20 gün
 

Önemli Not :
Yabancı Uyruklu Personelin 6 aylık ikamet tezkeresi varsa işlemler Türkiye'den tamamlanacaktır. İkamet tezkeresinin olmaması durumunda başvuru için hangi ülke vatandaşı ise o ülkedeki Türk Konsolosluklarına şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.

Yükleniyor...