Romanya Turistik Vize (Çalışanlar için)

Romanya Turistik Schengen Vizesi Başvuruları Sırasında Hazırlanması Gereken Belgeler

Romanya Turistik Vize Başvurusu Esnasında Hazır Bulunması Gereken Belgeler;

1. Dilekçe  (Şirketin antetli kağıdına işveren tarafından, ingilizce ve konsolosluğa hitaben yazılmış olmalıdır)
2. Pasaport (Litvanya seyahati sonrası en az altı ay geçerliliği olan)
3. İki adet Biometrik fotoğraf (güncel, 35 x 45 mm ölçülerinde )
4. Banka hesap özeti (son 3 aylık banka hesap hareketliliği içeren, en az 3000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
5. Kimlik Fotokopisi, Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (kişinin aile ve adres bilgilerini içermelidir)

Kişi Şirket Sahibi İse;
1. SGK/Bağ-Kur Hizmet Dökümü
2. Güncel tarihli şirket belgeleri (Orjinal faaliyet belgesi, Sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
3. Şirkete ait banka hesap özeti (son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren, en az 3000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birllikte)

Kişi şirket çalışanı ise;
1. SGK Hizmet dökümü, SGK işe giriş bildirgesi
3. Güncel tarihli şirket belgeleri (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
3. Maaş bordrosu (son üç aylık, ıslak imza ve kaşeli)

Kişi Devlet Dairesi Çalışanı ise;
1. Çalışma ve İzin Belgesi (kişinin bağlı bulunduğu kurumdan alınmış)
3. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi
4. Maaş Bordrosu (son üç aylık, ıslak İmza ve kaşeli olmalıdır)

Kişi Emekli ise;
1.Emekli olan kurumdan alınmış yazı (güncel tarihli orjinal belge olmalıdır)
2.Emeklilik cüzdanı fotokopisi

Kişi Öğrenci ise;
1. Öğrenci Belges
2. Muvafakatname ( Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan son 6 ay içinde çıkarılmış noter onaylı muvafakatname aslı)

Ev Hanımı ise;
1.Sponsor olacak kişiye ait banka hesap özeti (son üç aylık olan, en az 3000 TL bakiyesi olan, kaşe ıslak imza, banka imza sirküleri ile birlikte)
2.Sponsor olacak kişiye ait işyeri belgeleri (faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküsü fotokopileri)
3.Vize talep dilekçesi (sponsor kişi tarafından konsolosluğu hitaben yazılmış dilekçede sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmelidir)

NOT: Ev hanımları için sponsor olacak kişiler Devlet Memuru İse; bağlı bulunduğu kurumdan mühür ve ıslak imzalı görev yazısı veya çalıştığına dair belge ve maaş bordrosu ibraz etmelidir.
Önemli Not :
İSTENİLDİĞİ TAKTİRDE SEYEHAT SAĞLIK SİGORTA İŞLEMLERİNİZİ VE VİZE İÇİN GEREKLİ PLAN OTEL VE UÇAK REZERVASYONLARINIZI BİZ YAPABİLİYORUZ.
Romanya Konsolosluğu 01.08.2011 tarihinden itibaren parmak izi uygulamasına geçecektir. Kişilerin acenta aracılıyla vize başvurularında konsolosluğa bizzat gelmeleri gerekecektir.

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : 0532 476 25 16
Faks : +90 (212) 287 72 44
avrupa2@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 02 78
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 02 78
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 26
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com