Mısır Ögrenci Vizesi

 

Mısır öğrenci vizesi başvurusunda bulunmanız için Mısır’daki eğitim süreniz bittikten sonra Mısır’dan ayrılma tarihinizden sonra en az altı (6) ay geçerli pasaportunuzun bulunması gerekir. Mısır’da kısa süreli (90 günü aşmayan) bir eğitim planı olan öğrenci Mısır’a kısa süreli vize ile giriş yapabilir. Fakat 90 günden fazla eğitim süresi olan öğrenci, öğrenci belgesi ve gerekli diğer belgeleriyle birlikte Yabancılar Şubesi’ne başvuruda bulunmalı, ikametinin bağlı bulunduğu bölgenin Nüfus Müdürlüğü’ne kayıt yaptırmalıdır. Mısır öğrenci vize başvurusu  için en az (6) altı ay geçerli pasaportunuzun bulunması gerekir. Mısır vize başvurusunu değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi yalnızca Mısır Konsolosluğuna aittir.

Mısır Öğrenci Vizesi Başvuru Sahibinin Hazırlaması Gereken Belge Listesi

1. Pasaport (Mısır seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)

2. 2 adet biometrik fotoğraf (güncel tarihli ve arka fonu beyaz)

3. Kimlik fotokopisi

4. Öğrenci belgesi (güncel tarihli, kaşe ve ıslak imzalı orijinal belge)

5. Kişi reşit ise Kendisinin, Değil ise; Sponsorunun Banka hesap özeti (son 3 aylık bilgileri içeren, en az 4.000 TL bakiyesi olan kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)

6. Vize talep dilekçesi (sponsor kişi tarafından bağlı bulunduğu şirketinin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçede sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmeli kaşe ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır.

Mısır Öğrenci Vizesi

Mısır öğrenci vizesi başvurularında Mısır Konsolosluğunda şahsen bulunmanıza gerek yoktur. Firmamız tüm işlemlerinizi sizin adınıza yürütme ve takip etme yetkisine sahiptir.  Mısır Konsolosluğu yukarıda belirtilmiş evraklara ek olarak ek evrak talep etme hakkına sahiptir. Bu gibi durumlar karşısında istenilen belgeleri Mısır Konsolosluğuna ibraz etmeniz gerekebilir. Mevcut öğrenim durumunuzu gösterir belgeleri (öğrenci belgesi, transkript, mezuniyet belgesi, öğretim görevlisinden alınmış referans mektubu v.b.) başvuru dosyanıza eklemenizi tavsiye ederiz. Mısır öğrenci vizesi başvuru dosyasında öğrenci belgesi mutlaka bulunmalıdır.

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 87
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 87
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 87
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 25 21
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com