Kiribati Vize İşlemleri

Kiribati Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


Kiribati vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Kiribati vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Kiribati vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Kiribati vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin!

Kiribati Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kiribati’ye yapacakları 60 güne kadarki gezilerinde vizeye tabidir. Diplomatik pasaport sahipleri vizeden muaftır. Kiribati vizesi için gerekli belgeler aşağıdaki gibi sıralanabilir. Başvurular İngiltere Konsolosluğu üzerinden yapılabilir. Ya da Avrupa üzerinden başvurulacaksa Almanya üzerinden de başvuru yapılabilir.

Schengen ülkeleri, ABD, Kanada ya da Avustralya pasaportları olan ülkelere vize muafiyeti vardır. Schengen ülkelerine 90 güne kadar ve ABD, Kanada ve Avustralya ülkelerine de 30 güne kadar vize muafiyeti tanıyan ülke Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize mecburiyeti şartı aramaktadır. İlk vizeler alındığında genellikle 60 güne kadar bir kalış izni verilir. Söz konusu vize muafiyeti olan ülkelerden birine ait ayrı bir pasaportu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkeye vizesiz de girebilir. Bu durumda vizesiz ülke uygulamasından yararlanabilirler.

Kiribati vizesi için gerekli belgeler ise aşağıdaki gibidir:

  1. Pasaport (en az 5 ay geçerli olması gerekmektedir)
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf
  3. Kiribati vize başvuru formu
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri
  6. Bankada yeterli miktarda para
  7. Davetiye mektubu (iş ve aile nedeniyle gidecekler için)
  8. Kiribati vizesi ücreti ödenti dekontu
  9. Şirket bilgileri (şirket çalışanları için, ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi vs.)
  10. 18 yaşın altındakiler için izin belgesi
  11. Öğrenciler için öğrenci belgesi
  12. Evli ise evlilik cüzdanı
  13. Uluslararası sağlık sigortası

Not: Geri dönüş biletleri ve ispatları olmayan başvuru sahiplerinin başvuruları iptal edilir. Kiribati vizesi için ek görüşme talep edebilir. Bu durumda yanınıza önceki belgelerinizin fotokopilerini bulundurmanızda yarar vardır. Vizeniz sonuçlanmadan herhangi bir yolculuk için hazırlık yapmayın. Uçak biletlerinizi tarihi değiştirilebilir şeklinde ayarlayın. Sizden istenen evraklarınızı ayrıca seyahatiniz sırasında yanınızda bulundurmaya dikkat edin. Aşılar konusundaki uyarıları dikkate alın.

Kiribati vize başvurunuzu mümkün olan en erken bir tarihte; örneğin bir ay öncesinden yapmanız tavsiye olunur. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması durumu ülkeden ülkeye değişmekle beraber Kiribati vizesi bazen normalden daha uzun bir zaman alabilmektedir. Hangi vize türünden başvuru yapacağınızı bilirseniz bu süreyi en iyi şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu sebeple Kiribati vizesi için aklınıza takılan bir şey olursa Vize Merkezi şubelerimizi aramaktan çekinmeyin. Kaliteli ve deneyimli kadrosuyla Vize Merkezi ve şubeleri sizlere gerekli bütün danışmanlığı yapmaktan mutluluk duyacaktır.

Kiribati vize başvurunuzu mümkün olduğu kadar erken bir tarihte yapmaya dikkat etmeniz sürecin sağlığı için son derece yararlıdır. Çünkü vize başvuruları değişmekle birlikte genelde 21 gün içerisinde onaylanabilmektedir. Kiribati ticari vize için gerekli belgeler ise öncelikle başvuru tarihinizden itibaren 6 ay geçerli olan ve boş sayfaları bulunan pasaportunuzdur. Pasaportunuzun yıpranmamış olmasına da dikkat etmeniz ayrıca önem arz etmektedir.

Yıpranmış pasaportunuzla vizeniz onaylansa bile ülkeye girişte sorun çıkması olasıdır.

Ticari vize başvurunuzu yaptıktan sonra Kiribati vize ücreti ödemenizi de gerçekleştirerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz ve vizenizi onaya sunabilirsiniz. Vize başvurunuzu erken bir tarihte yapmanız tavsiye olunur.

Ancak unutmayın ki yıpranmış bir pasaportla yapmak istediğiniz vize başvurunuz kabul edilse bile ve vizenizi alsanız dahi sınırdan geri çevrilme olasılığı yüksek bir meziyet içerecektir. Bu bağlamda pasaportunuzun temiz ve deforme olmamış olmasına da önem vermeniz Kiribati yolculuğu adına artı bir puan getirecektir. Yine de her şey yerli yerinde olsa dahi vize başvurunuz reddedilebilir. Ret sebebini açıklama zorunluluğu bulunmamakla birlikte bazı ülkeler yazılı veya sözlü açıklama yapıp nedeni size açıklayabilir. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde Kiribati Konsolosluğuna bu konuda itirazda bulunabilme hakkında sahipsiniz.

Kiribati vizesi almak için bilmeniz gereken bir başka husus da Kiribati vize işlemleri içinde istenen en önemli belgenizin pasaport olduğunu unutmamalısınız. Eğer pasaportunuz yoksa pasaport alabilmenizin en basit yolu ikametinizin bağlı olduğu şehir ya da ilçe merkezinizdeki veya çok acil olması sebebiyle başka bir şehir ya da ilçe merkezlerindeki emniyet müdürlüklerinde veya polis merkezlerinde kendi adınıza ait pasaport bölümünde pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz. Pasaport başvuruları şahsa özel olduğundan dolayı bunu şahsen yapmalı ve ayrıca pasaport için lazım olan belgelerin başvuru ücretini ödenmiş bir banka dekontuyla birlikte teslim etmek durumundasınız. Burada ayrıca sizden hakkınızda bilgiler istenir ve bazı sorular sorulur. İşlemleriniz devam ederken parmak iziniz alınır ve bu bağlamda parmaklarınızın parmak izi olan yerlerinin normal zamanlarda olduğu gibi olmasına dikkat etmeniz gerekir. İşlemlerinizi parmak izi alımında şüpheye düşürecek yahut zorlaştıracak kimyasallar, boyalarla vs. kaplı olmamasına özen göstermelisiniz. Çünkü bu, işlemleriniz sırasında size kolaylık sunacak etkenlerden biridir. Ayrıca pasaport başvurusu için bir de biyometrik fotoğraflarınızı da götürmeniz gerekecektir. Çünkü bu fotoğraflarınız pasaportunuzda yıllar boyunca kalacak şekilde işlenir. İşlemlerinizin olumlu ya da olumsuz sonuçlanması durumunda evraklarınız sizin adresinize gönderilir.

Eğer Kiribati Konsolosluğuna vize başvurusu yapmak istiyorsanız randevu almalısınız. Ya da dilerseniz sizin adınıza Vize Merkezi olarak biz randevu alır ve Kiribati vizesi için gerekli olan danışmanlık hizmetini en güvenilir biçimde sizin adınıza biz yapabiliriz.

Kiribati vizesi 3 hafta içerisinde bir sonuca varabiliyor. Ancak posta/kargo işlemleri nedeniyle bu süre biraz daha uzayabilir. Buraya vize başvurusu yapmadan önce yanınızda Kiribati Konsolosluğunun istediği belgeleri de almalısınız. Bunlar içinde en önemlileri Kiribati vize başvuru formu ve orijinal pasaportunuzdur. Bunun yanında istenilen diğer belgeleri de sunmalısınız.

Kiribati vizesi için istenen gereklilikleri yerine getirmeniz halinde kişisel olarak ya da Kiribati vize işlemleri için yetki almış olan danışman şirketler ile Kiribati vizesi başvurularınızı yapabilirsiniz. Kiribati vize işlemlerine dair merak ettiğiniz herhangi bir şey hakkında soru sormak ya da Kiribati vize başvuru formunu almak isterseniz bizi arayabilir ya da İstanbul’da yaşıyor iseniz bizi ziyaret edebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
KİRİBATİ VİZE İŞLEMLERİ
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 66
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 66
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 66
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2163
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5220
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com