Kanada Turist Vizesi

 

Kanada turist vizesi, turistik amaçlarla Kanada’ya gitmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür. Kanada turist vizesine, Kanada ziyaretçi vizesi veya Kanada geçici yerleşim vizesi (Canada Temporary Resident Visa - TVR) de denilmektedir. Kanada turist vizesi süresi en fazla 6 aydır.Kanada turist vizesi tek girişli veya çok girişli olarak verilebilir.

Kanada Kaç Yıllık Vize Veriyor?

Kanada turist vizesi çoklu giriş olarak verildiyse vize sahibi 6 ay boyunca istediği kadar Kanada’ya girip çıkabilir. Her defasından yeniden Kanada turist vizesi için başvurmasına gerek yoktur. Çok girişli vize 10 yıla kadar veya vize sahibinin pasaportunun süresi kadar geçerli olabilir. Ancak vize sahibinin aralıksız Kanada’da kalabileceği süre 6 ayı geçemez.

Kanada Turist Vizesi Almak Zor Mu?

Kanada turist vizesine başvurabilmeniz için aşağıdaki uygunluk kriterlerini karşılıyor olmanız gerekmektedir:

  • Geçerli bir pasaportunuz olmalı
  • Sağlıklı olmalısınız
  • Kanada'da iken tüm masraflarınızı karşılayabilecek mali kaynaklara sahip olmalısınız
  • Türkiye’de bir ikamet adresiniz ve Kanada'yı ziyaretinizden sonra evinize geri dönmenizi sağlayacak iş veya aile bağlarınız olmalı
  • Belirli ve sınırlı bir süre için Kanada'da kalmayı planlıyor olmalısınız
  • Ziyaretinizin sonunda Kanada'dan ayrılmayı istiyor olmalısınız
  • Kanada'da iken iş aramak veya işe girmek gibi bir niyetiniz olmamalı
  • Herhangi bir suç kaydınız olmamalı
  • Herhangi bir güvenlik riski taşımamalısınız
  • Kanada kanunlarına uyacağınızı taahhüt etmelisiniz
  • Tıbbi muayeneden geçmeniz istenirse kabul etmelisiniz

Kanada turist vizesine başvurmak için tüm uygunluk şartlarını taşıdığınızdan emin olduktan sonra başvurunuzu online formu doldurarak yapabilirsiniz. Online formu son derece dikkatli bir şekilde doldurmalısınız.Yapacağınız en küçük bir hatada başvurunuz reddedilebileceği için Kanada turist vizesi başvurularınızı yapmak üzere Kanada vize uzmanlarımıza danışabilirsiniz. İletişim numaralarımızdan bizi arayabilir veya online@vizemerkezi.com e-posta adresinden ulaşarak en güncel evrak listesini talep edebilirsiniz. Kanada turistik vize başvurunuzun doğru ve en hızlı olması için hemen arayın.

Kanada vize ücretleri sayfamızı ziyaret ederek vize ücretleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kanada Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Başvuru formlarınızı doldurduktan sonra Kanada Konsolosluğu’nun yetkili vize başvuru merkezine bu formları ve gerekli diğer tüm evrakları teslim etmeniz gerekmektedir. Burada gerekli başvuru ücretini de ödedikten sonra tarafınıza verilecek takip numarası ile başvuru sürecinizin nasıl ilerlediğini online olarak takip edebilirsiniz.

18 yaşın altındaki kişiler Kanada’da çocuk olarak kabul edilir ve çocuklar yanlarında doğru belgeler olmadan ve ebeveynlerinden veya yasal vasilerinden başka yetişkinlerle Kanada’ya girmek isterlerse son derece sıkı kontrollere tabii olurlar. Kanada sınır hizmetleri görevlileri korunmaya muhtaç çocuklar için sürekli alarm halindedir ve kayıp veya kaçak çocuklar konusunda son derece dikkatlidir.

Kanada’ya yalnız seyahat edecek çocukların yanında bulundurması gereken belgeler:

  • Çocuğun kendi pasaportu (Bir ebeveynin pasaportu çocuğun bilgileri pasaportta mevcut olsa bile kullanılamaz)
  • Doğum belgesinin kopyası
  • Noter onaylı Muvafakat name ( 2 ebeveyn veya yasal temsilci tarafından imzalanmış olmalı, ebeveynlerin adres ve telefonları ile Kanada’da çocuğa bakacak kişilerin isim, adres ve telefonları bulunmalı.) 
  • Kanada’ya yalnız bir ebeveyni ile seyahat edecek çocukların yanında bulundurması gereken belgeler:
  • Çocuğun kendi pasaportu
  • Doğum belgesinin kopyası
  • Noter onaylı Muvafakat name ( 2 ebeveyn veya yasal temsilci tarafından imzalanmış olmalı)
  • Ebeveynler boşanmışsa ve velayet paylaşılıyorsa velayet belgesinin fotokopisi
  • Ebeveynler boşanmışsa ve velayet tek ebeveyndeyse, izin belgesi velayete sahip ebeveyn tarafından imzalanmış olmalıdır.
  • Ebeveynlerden biri ölmüşse, ölüm belgesinin fotokopisi
  • Kanada’ya yasal temsilci veya evlat edinen ebeveyn ile seyahat eden çocukların yanında bulundurması gereken belgeler:
  • Velayet belgesinin veya evlat edinme evraklarının fotokopisi

Kanada’ya ebeveynleri veya yasal temsilcisi dışında bir kişiyle seyahat eden küçüklerin yanında bulundurması gereken belgeler.

  • Çocuğun ebeveyni veya yasal temsilcisi olmayan kişi ebeveynlerden Noter onaylı muvafakat name almış olmalıdır. Yazılı izin ebeveynlerin veya yasal temsilcinin ulaşılabilir adres ve telefon numaralarını içermelidir. Muvafakat nameye ebeveynlerin veya yasal temsilcinin pasaport ya da ulusal kimlik kartlarının fotokopileri eklenmelidir.

Kanada’ya ulaştığınızda sınır hizmetleri yetkilisi sizi karşılayacaktır. Yetkili memur, pasaportunuzu görmek isteyecektir. Başvurduğunuz vize türüne bağlı olarak seyahat sigortası belgesi veya davet mektubu gibi ek belgeleri ibraz etmeniz gerekebilir. Bu tip evrakları mutlaka yanınızda bulundurmalı, bagajlarınıza koymamalısınız.

Görevli memur Kanada’ya girmek için tüm şartları yerine getirdiğinizden emin olmak için birkaç soru sorabilir. Yanlış veya eksik bilgi vermeniz durumunda Kanada’ya giremeyebilirsiniz. Görevli memuru Kanada’ya giriş için uygun olduğunuza ve seyahatinizin bitiminde Kanada’yı terk edeceğinize ikna etmelisiniz.
Görevli memur Kanada’da ne kadar kalabileceğinizi gösteren bir damga ile pasaportunuzu damgalayacaktır. Bu süre genellikle 6 aydır. Görevli, ziyaretinizin amacıyla ilgili olarak bu süreyi uzatma veya kısaltma hakkına sahiptir.

Kanada turist vizesi ile Kanada’da çalışamaz veya eğitim göremezsiniz. Bunun için eğitim izni veya çalışma izni almanız gerekir.

Kanada Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Kanada turist vizesi başvuruları genellikle 11 ile 15 gün arasında sonuçlanmaktadır. Daha önceden alınmış bir Amerika vizeniz varsa başvurunuz 5 iş günü içinde sonuçlandırılmaktadır. Bu süreler tamamen Kanada Konsolosluğu'nun inisiyatifindedir ve koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Kanada Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Vize talep dilekçesi (İngilizce, ıslak imzalı, mühürlü, Kanada Büyükelçiliği'ne hitaben antetli kağıda yazılmış olmalı ve seyahat amacınız ile seyahat tarihiniz yer almalı ve Kanada turist vizesi talep ettiğiniz yazılmalıdır)
  • Son 3 aylık banka hesap özeti (Vadesiz Banka Dökümü bakiyesi en az 7000 TL olmalı. Hesap özeti bankanın imza sirküleri ile birlikte kaşeli ve ıslak imzalı olarak sunulmalı)
  • Kira geliri, Tapu ve Araç ruhsatı fotokopileri (varsa)
  • Evli olanlardan evlilik cüzdanı fotokopisi
  • Başvurunuz aile veya arkadaş ziyareti ise davetiye mektubu. (Davetiye mektubunu hazırlayan kişi Kanada vatandaşı ise pasaportunun fotokopisi, eğer oturum izni sahibi ise oturum izni kartının önlü arkalı fotokopisi
  • T.C. Kimlik fotokopisi, yabancı uyruklu ise oturum izninin fotokopisi
  • 2 adet Biometrik fotoğraf (güncel tarihli, arka fonu beyaz)
  • Pasaport (son 10 yıl içerisinde alınmış en az 1 yıl geçerli)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgilerini içermeli, evli kadınların evlendikten sonraki soyadı ile birlikte evlenmeden önceki soyadının yer aldığı tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini alması gerekmektedir)
  • Kanada Vize Başvuru Formu
  • Aile Bilgi Formu

Kanada vizesi için gerekli evraklar

Kişinin Durumuna Bağlı İstenen Ek Evraklar

Kişi Şirket Sahibi İse

  • Orjinal Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b)Hizmet dökümü

Kişi Devlet Dairesinde Çalışıyor İse

  • Görev ve İzin yazısı (kişinin bağlı bulunduğu kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı
  • Görev kimlik kartı fotokopisi
  • Maaş Bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve mühürlü)

Kişi Doktor, Avukat, Tüccar İse

  • Oda Sicil kaydı (Son 3 ay içerisinde alınmış)
  • Güncel Şirket Evrakları (sicil gazetesi, imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi)
  • Meslek kimlik kartı fotokopisi
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü
  • Maaş Bordrosu (son aylık kaşe ve ıslak imzalı)

Kişi SGK'lı Çalışan İse

  • Güncel tarihli Şirket Evrakları (faaliyet belgesinin orijinali, vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri, sicil gazetesi fotokopisi)
  • SGK İşe giriş bildirgesi ve Hizmet dökümü
  • Maaş bordrosu (son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı)

Kişi Emekli İse

  • Emeklilik kartı fotokopisi (varsa)
  • Emekli olunan kurumdan alınmış yazı (ıslak imzalı) ya da e-devlet'ten alınmış emeklilik kaydı ve emeklilik maaş bilgisinin çıktısı
  • Emeklilik maaşı aldığı bankadan geriye dönük 3 aylık banka dökümü ve banka yetkilisinin imza sirküleri 

Kişi Öğrenci İse

  • Öğrenci belgesi (güncel tarihli, orijinal)
  • Muvafakat name (kişi 18 yaşından küçükse hem anne hem de baba tarafından imzalanmış noter onaylı belgenin orijinali)
  • Öğrenciye sponsor olacak kişi tarafından hazırlanacak evraklar

Sponsor Şirket Sahibi İse

  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • Sponsor yazısı (masrafları karşılayacağına dair)
  • SGK (4b)Hizmet dökümü
  • Son 3 aylık banka hesap özeti (Vadesiz Banka Dökümü bakiyesi en az 7000 TL olmalı. Hesap özeti bankanın imza sirküleri ile birlikte kaşeli ve ıslak imzalı olarak sunulmalı)

Sponsor Devlet Dairesinde Çalışıyor İse

  • Görev ve İzin yazısı (kişinin bağlı bulunduğu kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı
  • Görev kimlik kartı fotokopisi
  • Maaş Bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve mühürlü)
  • Sponsor yazısı (masrafları karşılayacağına dair)
  • Son 3 aylık banka hesap özeti (Vadesiz Banka Dökümü bakiyesi en az 7000 TL olmalı. Hesap özeti bankanın imza sirküleri ile birlikte kaşeli ve ıslak imzalı olarak sunulmalı)

Sponsor Doktor, Avukat, Tüccar İse

  • Oda Sicil kaydı (Son 3 ay içerisinde alınmış)
  • Güncel tarihli Şirket Evrakları (sicil gazete, imza sirküleri, vergi levhası fotokopileri)
  • Meslek kimlik kartı fotokopisi
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü
  • Maaş Bordrosu (son aylık kaşe ve ıslak imzalı)
  • Sponsor yazısı (masrafları karşılayacağına dair)
  • Son 3 aylık banka hesap özeti (Vadesiz Banka Dökümü bakiyesi en az 7000 TL olmalı. Hesap özeti bankanın imza sirküleri ile birlikte kaşeli ve ıslak imzalı olarak sunulmalı)

Sponsor SGK'lı Çalışan İse

  • Güncel tarihli Şirket Evrakları (faaliyet belgesinin orijinali, vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri, sicil gazetesi fotokopisi)
  • SGK İşe giriş bildirgesi ve Hizmet dökümü
  • Son 3 aylık banka hesap özeti (Vadesiz Banka Dökümü bakiyesi en az 7000 TL olmalı. Hesap özeti bankanın imza sirküleri ile birlikte kaşeli ve ıslak imzalı olarak sunulmalı)
  • Maaş bordrosu (son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı)
  • Sponsor yazısı (masrafları karşılayacağına dair)

Sponsor Emekli İse

  • Emeklilik kartı fotokopisi (varsa)
  • Emekli olunan kurumdan alınmış yazı (ıslak imzalı) ya da e-devlet'ten alınmış emeklilik kaydı ve emeklilik maaş bilgisinin çıktısı
  • Emeklilik maaşı aldığı bankadan alınmış son 3 aylık banka hesap dökümü ve banka yetkilisinin imza sirküleri 
  • Son 3 aylık banka hesap özeti (Vadesiz Banka Dökümü bakiyesi en az 7000 TL olmalı. Hesap özeti bankanın imza sirküleri ile birlikte kaşeli ve ıslak imzalı olarak sunulmalı)
  • Sponsor yazısı (masrafları karşılayacağına dair)

Ev Hanımlarına Sponsor Olacak Kişi

Sponsor Şirket Sahibi İse

  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • Sponsor yazısı (masrafları karşılayacağına dair)
  • SGK (4b)Hizmet dökümü
  • Son 3 aylık banka hesap özeti (Vadesiz Banka Dökümü bakiyesi en az 7000 TL olmalı. Hesap özeti bankanın imza sirküleri ile birlikte kaşeli ve ıslak imzalı olarak sunulmalı)

Sponsor Devlet Dairesinde Çalışıyor İse

  • Görev veİzin yazısı (kişinin bağlı bulunduğu kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı
  • Görev kimlik kartı fotokopisi
  • Maaş Bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve mühürlü)
  • Sponsor yazısı (masrafları karşılayacağına dair)
  • Son 3 aylık banka hesap özeti (Vadesiz Banka Dökümü bakiyesi en az 7000 TL olmalı. Hesap özeti bankanın imza sirküleri ile birlikte kaşeli ve ıslak imzalı olarak sunulmalı)

Sponsor Doktor, Avukat, Tüccar İse

  • Oda Sicil kaydı (Son 3 ay içerisinde alınmış)
  • Güncel tarihli Şirket Evrakları (faaliyet belgesinin orijinali, vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri, sicil gazetesi fotokopisi)
  • Meslek kimlik kartı fotokopisi
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü
  • Maaş Bordrosu (son aylık kaşe ve ıslak imzalı)
  • Sponsor yazısı (masrafları karşılayacağına dair)
  • Son 3 aylık banka hesap özeti (Vadesiz Banka Dökümü bakiyesi en az 7000 TL olmalı. Hesap özeti bankanın imza sirküleri ile birlikte kaşeli ve ıslak imzalı olarak sunulmalı)

Sponsor SGK'lı Çalışan İse

  • Güncel tarihli Şirket Evrakları (faaliyet belgesinin orijinali, vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri, sicil gazetesi fotokopisi)
  • SGK İşe giriş bildirgesi ve Hizmet dökümü
  • Son 3 aylık banka hesap özeti (Vadesiz Banka Dökümü bakiyesi en az 7000 TL olmalı. Hesap özeti bankanın imza sirküleri ile birlikte kaşeli ve ıslak imzalı olarak sunulmalı)
  • Maaş bordrosu (son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı)
  • Sponsor yazısı (masrafları karşılayacağına dair)

Sponsor Emekli İse

  • Emeklilik kartı fotokopisi (varsa)
  • Emekli olunan kurumdan alınmış yazı (ıslak imzalı) ya da e-devlet'ten alınmış emeklilik kaydı ve emeklilik maaş bilgisinin çıktısı
  • Emeklilik maaşı aldığı bankadan alınmış son 3 aylık banka hesap dökümü ve banka yetkilisinin imza sirküleri 
  • Son 3 aylık banka hesap özeti (Vadesiz Banka Dökümü bakiyesi en az 7000 TL olmalı. Hesap özeti bankanın imza sirküleri ile birlikte kaşeli ve ıslak imzalı olarak sunulmalı)
  • Sponsor yazısı (masrafları karşılayacağına dair)

Kanada Vizesi İle İlgili Önemli Uyarılar

  • Vize başvurunuzun seyahat tarihinize kadar sonuçlanması için, seyahat tarihinizden en azından birkaç hafta önce başvuru işlemlerine başlamış olmanız gerekmektedir.
  • Kanada Turistik Vizesi başvurularında 31 Temmuz 2018 tarihinden itibaren parmak izi uygulaması başlamıştır. Evraklarınızı eksiksiz kargo ile gönderir ya da en yakın ofisimize getiridiğiniz taktirde hemen parmak izi randevunuzu alacak , vize uzmanlarımız sizi randevunuz hakkında bilgilendirecektir.
  • Vize başvurunuzda kesinlikle sahte belge kullanmayınız ve başvurunuzun hiçbir aşamasında yanıltıcı ya da yanlış bilgiler vermeyiniz. 
  • Kanada Konsolosluğu ihtiyaç halinde başvuranı bir mülakata çağırabilir veya ek evrak talebinde bulunabilir.
  • Başvurunuzla ilgili nihai karar her zaman Kanada Konsolosluğu’na aittir. Kanada turistik vizesi başvurunuz reddedilirse itiraz hakkınızın bulunmadığını unutmayınız. Bu durumda ancak yeniden vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • Kanada vizesi ile ilgili tüm başvurularınız için iletişim numaralarımızdan veya e-posta adresimizden Kanada vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz. 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon