Kanada Uzun Süreli Öğrenci Vizesi

Kanada'da 6 aydan daha uzun süre kalarak eğitim alacak olan kişilere verilen vize türüdür. Uzun süreli Kanada öğrenci vizesi Kanada'da iken uzatılabilir. Çok girişli şeklinde verilmektedir. Kanada’da üniversite eğitimi alan öğrencilere ileriye dönük vatandaşlık hakkı sunulabilmektedir.

Şöyle ki;
Kanada’da üniversite okuyacak olan kişiye Kanada Hükümeti öncelikle öğrencilere eğitim aldıkları süre boyunca part-time çalışma imkanı sunmaktadır. Kanada uzun süreli öğrenci vizesine başvurunun ilk şartı kişinin Kanada’dan eğitim programına kabul mektubudur.
Kanada seyahatiniz boyunca masrafları sizin ya da sponsorunuz tarafından karşılanacağını belirtmelisiniz. Bu durum vize almanızda çok etkilidir. Kanada vizesi alabilmek için daha önce herhangi bir suça karışmamış olmanız gerekmektedir.

Kanada uzun süreli öğrenci vizesi için gerekli evrakları Kanada vize uzmanımızdan +90 (212) 970 05 63 numaralı telefonla iletişime geçerek ücretsiz bir şekilde isteyebilirsiniz.

Kanada Uzun Süreli Eğitim Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi

Doldurulması Gereken Evraklar

  • Vize Takip Belgesi (Lütfen Kişisel bilgilerinizi doldurarak imzalayınız)
  • Kanada Vize Başvuru Bilgi Formu (Eksiksiz doldurun)
  • Kanada Aile Bilgi Formu (Eksiksiz doldurun)
  • Şahsi evraklar;
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi 
  • Pasaport (Seyahat sonrası en az 1 yıl geçerli)
  • 4 adet biometrik fotoğraf (35x45 mm boyutlarında, beyaz fon üzeri, güncel)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Öğrenci belgesi (Güncel, Orijinal Belge)
  • 18 yaş altı ise Muvafakatname (Her iki ebeveynden de noter onaylı, aslı)
  • Eğitim alacağınız kuruluştan kabul mektubu (acceptance letter), kabul mektubunuzda programın haftalık ders saati, başlangıç ve bitiş tarihleri, konaklama bilgileri, okul + konaklama ücreti ile ilgili bilgiler yer almalıdır. 
  • Okul ve Konaklamanın Ödemesi yapıldıysa fatura fotokopisi
  • Mezun olduğunuz okulun Transcripti
  • Varsa Dil kursu eğitim sertifikalarınızın fotokopisi
  • İngilizce İyi Niyet Mektubu

Öğrenci Sponsoruna Ait Evraklar

Emekli İse

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Emeklilik kartı fotokopisi ya da www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  • Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Şahsi Vadesiz Banka Hesap Cüzdanı veya Vadesiz Banka Hesap Dökümü (En az 7000 TL bakiyesi olan, son 3 aylık, kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • ​Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

SSK’lı Çalışan İse

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Sponsora ait Vadesiz Banka Hesap Cüzdanları veya Vadesiz Banka Hesap Dökümleri (En az 7.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

İşveren İse

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi (son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Vadesiz Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Vadesiz Banka Hesap Dökümleri (En az 7.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • ​Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

Devlet Memuru İse

  • Çalışma Belgesi
  • Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
  • Resmi Kurum Görev Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi 
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Şahsi Vadesiz Banka Hesap Cüzdanı veya Vadesiz Banka Hesap Dökümü (En az 7.000 TL  bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

Şirketimiz Tarafından Temin Edilebilen Evraklar

  • Uçak Rezervasyonu
Yükleniyor...
Telefon