Kanada Kısa Süreli Öğrenci Vizesi

Kanada’da 6 ay ve 6 aydan aydan kısa kalacak olan öğrenciler için başvurulması gereken vize türüdür. Kısa süreli öğrenci vizesine başvuracak olan ziyaretçi Kanada’da 6 aydan uzun süre kalamaz. 

Kısa süreli öğrenci vizenizin bitim tarihinde ülkeden ayrılmanız gerekmektedir. Eğitiminiz bittikten sonra Kısa süreli eğitim vizeniz ile vize süreniz olsa bile ülkeye turistik giriş yapamazsınız.

Kısa süreli öğrenci vizesi alabilmek için ;

  • Türkiye’de sıkı aile bağlarınız olması gerekmekte
  • Seyahat boyunca dil okulu ve sizin masraflarınıza yetecek paranın hesabınızda olması gerekmekte
  • Seyahat bitiminizde Kanada’yı terk edeceğinize inandırmanız gerekmektedir.

Kanada Konsolosluğu gerekli gördüğü hallerde yukarıda belirtilen evrakların dışında da evrak isteyebilir. Dilerseniz Kanada Vize Uzmanlarımızla +90 (212) 970 05 63 numarası ile iletişime geçerek size uygun vize evraklarını ücretsiz bir şekilde temin edebilirsiniz.

Kanada Kısa Süreli Eğitim Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi

  • Kanada Vize Başvuru Bilgi Formu (Eksiksiz doldurun)
  • Kanada Aile Bilgi Formu (Eksiksiz doldurun)
  • Şahsi evraklar;
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi 
  • Pasaport (Seyahat sonrası en az 1 yıl geçerli)
  • 2 adet biometrik fotoğraf (35x45 mm boyutlarında, beyaz fon üzeri, güncel)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Öğrenci belgesi (Güncel, Orijinal Belge)
  • 18 yaş altı ise Muvafakatname (Her iki ebeveynden de noter onaylı, aslı)
  • Eğitim alacağınız kuruluştan kabul mektubu (acceptance letter), kabul mektubunuzda programın haftalık ders saati, başlangıç ve bitiş tarihleri, konaklama bilgileri, okul + konaklama ücreti ile ilgili bilgiler yer almalıdır.

Öğrenci Sponsoruna Ait Evraklar

Emekli İse

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Emeklilik kartı fotokopisi ya da www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  • Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Şahsi Vadesiz Banka Hesap Cüzdanı veya Vadesiz Banka Hesap Dökümü (En az 7000 TL bakiyesi olan, son 3 aylık, kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

SSK’lı Çalışan İse

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 7.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

İşveren İse

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi (son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 7.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

Devlet Memuru İse

  • Çalışma Belgesi
  • Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
  • Resmi Kurum Görev Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi 
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 7.000 TL  bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

Şirketimiz tarafından temin edilebilen evraklar;

  • Uçak Rezervasyonu

 

Yükleniyor...
Telefon