Yeşil pasaportlu öğrencinin vize alması gerekiyor mu?

B. Özgün 25/07/16, 20:26
Merhabalar. İtalya'ya Erasmus için gidecek yeşil pasaportlu öğrencinin vize alması gerekiyor mu? Alınacaksa güncel istenen belgeler nelerdir? Teşekkür ederim.
Vize Merkezi

Merhaba Bülent bey,

Vize merkezine göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Yeşil pasaport İtalya ve diğer tüm Schengen üye devletlerinde 180 günlük süre içerisinde 90 gün kalma hakkı tanımaktadır. Daha uzun süreli kalışlarınız için oturum vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. 

Bu konu ile ilgili tüm bilgi talepleriniz için ikamet ettiğiniz şehrin bağlı bulunduğu İtalyan diplomatik temsilciliğine şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir. 

 
 
Bilginize Sunarız
Ahmet Erhan BÖLGE
Cevap Ver
Lütfen bu mesajın spam amaçlı olmadığını anlayabilmemiz için yandaki doğrulamayı yapınız.