Yeşil Pasaportlu Öğrencinin İtalya Vizesi Alması Gerekir mi?

B. Özgün 25/07/16, 20:26
Merhaba Vize Merkezi, İtalya'ya Erasmus için gidecek olan yeşil pasaportlu bir öğrencinin İtalya için vize alması gerekiyor mu? Alınacaksa, güncel istenen belgeler nelerdir? Teşekkür ederim.
Vize Merkezi

Merhaba Bülent Bey,

Vize Merkezi'ne göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Yeşil pasaport İtalya ve diğer tüm Schengen üye devletlerinde 180 günlük süre içerisinde 90 gün kalma hakkı tanımaktadır. Daha uzun süreli kalışlarınız için oturum vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. 

Bu konu ile ilgili tüm bilgi talepleriniz için ikamet ettiğiniz şehrin bağlı bulunduğu İtalyan diplomatik temsilciliğine şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir. 

Bilginize Sunarız
Ahmet Erhan BÖLGE
Cevap Ver
Lütfen bu mesajın spam amaçlı olmadığını anlayabilmemiz için yandaki doğrulamayı yapınız.