• İtalya Turistik Vizesi Nereden Alabilirim?
    E.Y., 09 Haz 2017, 23:44

    Sayın yetkili; İtalya turistik vizesi almak istiyorum. Adana'da ikamet ediyorum, İtalya turistik vize başvurumu nereden yapabilirim? Geçen yıl Fransa vizesi için parmak izi verdim, tekrar parmak izi vermem gerekiyor mu? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Schengen vizesi ile İtalya'ya Turistik Seyahat
    S.G.R., 03 Haz 2017, 10:53

    Merhaba; İş seyahati sebebi ile davetiyeyle Almanya üzerinden 15 gün önce 6 aylık Schengen vizem çıkmıştır. Fakat iş seyahatimiz iptal oldu ve Almayan'ya gidemedik. Giriş çıkış olmadı. Bu ay sonu İtalya'ya turist olarak gitme planımız var. Almanya giriş-çıkışı yapmadığım için orada giriş yaparken herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım memurlar sorun çıkartır mı bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya'ya Almanya vizemle girebilir miyim?
    S. Özel, 30 May 2017, 10:59

    Merhaba, Eşim ve iki çocuğumuzla birlikte 21 Temmuz 2017 Cuma günü başlayan 14 Ağustos 2017 Pazartesi biten üç haftalık bir Avrupa seyahati planlıyoruz. İlk haftayı İtalya'da ikinci ve üçüncü haftayı Belçika ve Hollanda'da geçirmeyi düşünüyoruz. Eşimin kendisine ait bir işyeri var ve geçtiğimiz ay Almanya'da yapılacak bir fuara katılmak için Almanya'dan Schengen vizesi almıştı. Vize süresi 1 yıl geçerli. Ancak işlerinin yoğunluğu nedeniyle eşim fuara gidemedi. Bizim tatilimiz öncesinde de Almanya'ya giriş yapamayacak. Bu durumda vize aldığı ilk ülkeye girmeden Schengen vizesini kullanmış olacak. Bu durum herhangi bir olumsuzluk yaratır mı? İtalya'ya giriş açısından bir sorun oluşturur mu? Diğer sorum da ben iki ay önce burnumdan bir estetik ameliyat oldum. Yüzüm öncekinden biraz farklı görünüyor. Bu duurmda pasaportumu değiştirmem gerekiyor mu? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yeşil pasaportla İtalya vizesi
    Z. Sönmez, 27 May 2017, 21:33

    10 veya 13 gün İtalya'da bulunacağım. Yeşil pasaportum var. İtalya yeşil pasaport için vize istiyor mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?
    e. keskin, 25 May 2017, 00:18

    Merhaba, İtalya'ya gerçekleştirmeyi planladığımız seyahatimiz için İtalya Schengen vizesi almak istiyoruz. İzmir'de ikamet ediyoruz, İtalya vize başvurusunu nereden yapabiliriz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya Schengen Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
    G. Sultan, 24 May 2017, 15:44

    Merhaba, 22 günlük Interrail gezim için her güne otel rezervasyonu yapmam şart mı? Nasıl bir işlem gerçekleştirmem gerekiyor?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Schengen Vizesi İtalya
    Ş.K., 23 May 2017, 11:53

    İyi günler, ben üniversite öğrencisiyim ve bu yaz İtalya'ya gitmek istiyorum hangi belgeleri hazırlamam gerekiyor ya da okuldan almam gereken belgeler var mı? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar
    S.U., 22 May 2017, 14:17

    Merhabalar öncelikle, size bir konuda danışmak istiyorum. Ben 16 Temmuz-29 Temmuz arası İtalya'nın Parma kentinde kültürel gönüllülük projesi/kampına katılacağım. Konaklama durumum Kamp tarafından karşılanacak ve İtalya'dan bir davetiyem mevcut. Üniversite öğrencisiyim. Kamp bittikten sonra ise 3-4 gün boyunca kültürel-tarihi mekanları gezmek için, gidiş biletimi 16 Temmuz dönüş biletimi ise 31 Temmuz olarak aldım. Gönüllü Hizmeti vizesi için hangi vize kategorisine başvuru yapmalıyım, gerekli evraklar nelerdir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya Schengen Vizesi 2020
    E. Berfin Uğurlu, 22 May 2017, 11:03

    Yaz tatilinde eşim ve çocuğumla birlikte İtalya ve İsviçre ülkelerine seyahat etmek istiyoruz. İtalya’da 5 gün İsviçre’de 3 gün kalmak istiyoruz. Araba ile seyahat etmek istiyoruz. İtalya Schengen vizesi 2020 yılında aldığım ile İsviçre’ye gidebilir miyiz? İtalya vize başvurusu yapmak için ne yapmamız gerekir. Vize başvurusunu ne zaman yapmalıyız. Şahsen gelmemize gerek olmadan başvurumuzu sizin aracılığınızla yapabilir miyiz? Bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya vizesi pasaport süresi ne kadar olmalı?
    m. uğraş, 15 May 2017, 12:40

    Temmuz 2017'de İtalya gezimiz var. Pasaportumun son kullanma süresi aralık 2017 bir sorun yaşar mıyım? teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya Sponsorlu Turistik Vize
    F.A., 11 May 2017, 16:10

    İstanbul'da yaşıyorum. İtalya'ya 12/06/2017 tarihinde 7 günlük bir seyahat planladım. Ancak sponsor evrakları konusunda sıkıntı yaşıyorum. Annem gayrimenkul çalışanı bu yüzden düzenli bir maaş gösteremiyoruz. Babam da vefat ettiği için ondan da yararlanamıyorum. Annemin babası emekli onu sponsor olarak gösterebilir miyim ? Eğer gösterebilirsem benden istenilen evraklar tam olarak nedir ? Noterden ve bankadan tam olarak almam gereken evraklar nedir ? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya'ya balayı için turistik vize
    İ. UÇAR, 25 Nis 2017, 17:03

    Şu an ki nişanlımla 29.07.2017 tarihinde evleneceğiz. Aynı gün resmi nikahımız olacak. 6 Ağustos-13 Ağustos 2017 tarihleri arasında İtalya'da balayı tatilimize çıkmak istiyoruz. Evlendikten sonra vize pasaport işlemleri çok zor olacağından mevcut pasaportlarımız ve yapacağımız başvuru sonucu alacağımız vizelerle bu seyahati gerçekleştirebilir miyiz? Yani medeni halimizdeki değişiklik, eşimin soyadı değişikliği vs. konular bizim vizemizde-giriş çıkışlarımızda sorun yaratır mı? Bizimle ilgili verebileceğiniz bir tavsiyeniz var mıdır? Evlilik cüzdanımızın yanımızda olması pasaport ve vizemizde değişiklik yapmamamızı telafi eder mi? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya vizesi randevusu
    S. TÜRKKAN, 23 Nis 2017, 19:55

    Mayıs sonu İtalya'ya 7 günlük bir gezi planladık. İtalya schengen vizesi için gereken güncel evrakları e-posta adresime göndermeniz ve hangi siteden vize randevusu alabileceğimizi söylemeniz mümkün müdür? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya vizesi almak zor mu?
    Selami, 11 Nis 2017, 16:35

    İtalya vizesi almak zor mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yeşil pasaport ile İtalya seyahati
    Gülçin, 10 Nis 2017, 12:20

    Merhabalar Yeşil pasaport sahipleri İtalya'ya çıkışta hangi belgeleri yanlarında hazır bulundurmak zorundalar?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya öğrenci vizesi için okuldan izin belgesi şart mı?
    Pervin, 14 Mar 2017, 20:06

    Merhabalar ben İtalya vizesi için başvuracağım ancak aracı şirketim bana okuldan izin belgesinin zorunlu olduğunu söylüyor. Okulda böyle bir belge vermediğini söylüyor ne kadar ısrar etsem de vermiyorlar. Öğrenci belgemi verdim sadece o yeterli olur mu yoksa okuldan izinli olduğuma dair belge şart mı?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Venedik seyahati için İtalya vizesi
    N. Yağanoğlu, 13 Mar 2017, 12:29

    Merhaba 29 nisan 2 mayıs tarihlerinde 7 yaşındaki oğlum ve gezi grubuyla Venedikte olacağız. -Turistik vize evraklarına eklememiz gereken bir evrak var mı -Vize harcı -yetişkin ve 7 yaş için -ve danışmanlık ücretinizi ayrıntılı olarak belirtir misiniz? -Tüm evrakları toparlayıp ofisinize gelmemiz durumunda işleme alınacak mı ayrıca randevu almamız gerekiyor mu? Teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Schengen vizesi süresini uzatmak mümkün mü?
    E. İLSEVER, 11 Mar 2017, 17:15

    İyi günler, Italya uzerinden aldigim iki yillik Schengen vizem 10 Mart, 2017 itibariyle doldu. Yeni bir Uzun sureli Schengen vizesi için İtalya veya Yunanistan/Bulgaristan ülkelerinden hangisine basvurmam uygundur? Pasaportumda son vizemde VIS ibaresi mevcuttur. Uygun ülke önerisi ile bu ülke için doldurulması gereken form, istenen diğer belgeler ve muracaat adresi, vize ucretleri ile ilgi bilgi iletebilirseniz memnun olurum. Teşekkür ve saygilarımla,

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Uzun süreli Schengen vizesi talebi
    A. alcı, 08 Mar 2017, 20:18

    7-8 günlük Büyük Italya Turları eşim ve ben Italya'ya seyahat etmek istiyoruz.Daha sonra tekrar Italya - Fransa seyahati yapmak istiyoruz.Her iki seyahat için ayrı ayrı vize ücreti ödemek istemiyoruz.Birinci başvurumuzda uzun süreli vize alabilir miyiz? İkimizin de daha önceden Shengen vizesi bulunmaktaydı.Saygılarımızla

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Kullanılmayan Schengen vizeleri hakkında
    h. dincer, 27 Şub 2017, 17:31

    Ben daha önce Schengen vizesi aldım 4-5 kez Almanya'ya iş için gidip geliyordum. Son aldığım vize 4 yıllık ama fırsat bulup Almanya'ya gidemedim. 2 yıl oldu. Şimdi 14 -21mart arasında italya'ya gidiyorum. Vize sorunum olmaz diye düşünüyorum. Doğru mudur? tesekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunanistan'dan Schengen vizesi aldım, italya'ya girişte sorun olur mu?
    A. AYAN, 17 Şub 2017, 09:34

    Merhaba; Vizemi Yunanistan'dan aldım. Ancak zaman kısıtı sebebi ile Yunanistan'a giriş yapamadım. Yarın ise Napoli uçağım bulunmakta. Girişte bir sıkıntı yaşar mıyım ? Bilgilerinizi rica ederim. Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Acil italya vizesi
    N. Guneylioglu, 10 Şub 2017, 13:50

    Merhaba Annem Italya'da hastanede yatıyor. Benim oraya gitmem gerekiyor. En kolay vize alabilirim? Tesekkur ederim

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunanistan vizesi ile İtalya'ya gidebilir miyim?
    v. doğan, 06 Şub 2017, 16:38

    Yunanistan turistik çok giriş çıkışlı vizem ile İtalya'ya uçakla tatile gidip bir hafta kalabilir miyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya'da Staj Yapmak İçin Oturum Gerekli mi?
    ö. atayayakulol, 03 Şub 2017, 16:43

    Merhaba Vize Merkezi, İtalya'da 2 aylık staj yapmak için, oturma iznine gerek var mı? Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Kıbrıs'ta Yaşıyorum İtalya Vizesine Nereden ve Nasıl Başvurabilirim?
    M.A.G., 19 Oca 2017, 17:50

    Merhaba Vize Merkezi, Nisan ayında İtalya'ya 6 arkadaşımla beraber Schengen vizesi alarak bir haftalık gezi yapmayı planlıyoruz. Ben Kıbrıs'da yaşıyorum, burada konsolosluk yok sanırım. İtalya vizesi işlem sürecinde ne yapmamız gerekiyor? Gerekli evraklar nelerdir? İlk defa Schengen vizesine başvuracağım nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olabilir misiniz? İyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya D Tipi Vize ile Diğer Ülkelere Seyahat Edebilir miyim?
    G. Uzun, 09 Ara 2016, 14:34

    Merhaba Vize Merkezi, İtalya'dan aldığım D tipi oturma vizesi (multi giriş) ile İtalya'dan, diğer ülkelere gidebilir miyim? Bazı yerlerde 6 ay için 90 günlük ziyaret hakkımız olduğu ve bunu 6 ay içinde istediğimiz dilimde kullanabileceğimiz yazıyor. Doğru mudur? İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Erasmus İçin İtalyan Ulusal Vize Nasıl Alınır?
    B. Gülmezoğlu, 22 Kas 2016, 22:29

    Merhaba Vize Merkezi yetkilisi, İlkbahar döneminde İtalya'ya Erasmus kapsamında seyahat etmeyi planlıyorum. Gerekli evraklar ve danışmanlık konusunda sizden yardım alabilir miyim? Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yeşil Pasaportumun Süresi İtalya İçin Yeterli Olur mu?
    çiğdem, 10 Kas 2016, 12:42

    Merhaba Vize Merkezi, Benim yeşil pasaportumun süresi 2018 Ocak ayında bitecek. Nisan - Haziran 2017 tarihleri arasında kısa süreli stajım için İtalya'ya gitmeyi planlıyorum, çıkış sırasında sorun yaşar mıyım? Konsolosluğa ulaşamıyorum bu konu hakkında size danışmak istedim. Teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Geçerli Vize Varken Süresi Azalmış Pasaportla Yurt Dışına Çıkılır mı?
    Ş. Güner, 24 Eki 2016, 14:00

    Merhaba vize merkezi yetkilisi, Kızımın pasaportu 06.12.2016 tarihine kadar geçerli olup, bu pasaportta 03.12.2016 tarihine kadar geçerli olan Schengen vizesi var. Bu pasaport ve vizeyle 25.11.2016 tarihinde yurt dışına çıkabilir miyiz? Yeni pasaport almak gerekir mi?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İtalya Kültürel Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
    m. AY, 13 Eki 2016, 14:36

    Merhaba Vize Merkezi, Ocak ayında İtalya'da yapılacak olan dondurma ve pastacılık seminerine katılmak istiyorum, bu bağlamda İtalya Schengen vize başvurusu yapmak üzere gerekli belge ve süreç hakkında bilgilendirmeye ihtiyacım var. Pastane işletmeciliği yapıyorum, gerekli bilgilendirmeyi paylaşmanızı rica ederim. Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

İtalya için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp