Nasıl İtalyan Vatandaşı Olunur?

M. Erol 07/10/16, 12:11
Merhaba Vize Merkezi Yetkilisi, İtalya'ya vatandaşlık için başvuru yapmak istemekteyim, Bu bağlamda bazı evrakları kaymakamlığa onaylatmak gerekiyormuş, detaylı bilgi için konsolosluğu arıyorum ancak ulaşamıyorum, konu ile ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Vize Merkezi

Merhaba Mete Erol,

İtalya'da en az 10 yıl yasal olarak yaşayanlar vatandaşlık için başvuruda bulunabiliyor. Bu süre, bir İtalyan tarafından evlat edinilen kişiler için 7'ye, mülteciler için 5'e, Avrupa Birliği vatandaşları için 4'e, büyükanne ve büyükbabaları İtalyan olan kişiler içinse 3'e düşüyor.

Bu şartlar altında vatandaşlığa başvurabilmeniz için sicilinizin temiz; kendinizi, ailenizi geçindirecek bir işiniz ve birikiminiz olması gerekiyor. Eğer İtalya'da, bir İtalyan'la en az 2 yıl evli kalırsanız, İtalya dışında da bir İtalyan'la en az 3 yıl evli kalırsanız vatandaşlık hakkı kazanıyorsunuz.

İyi günler dileriz.

Figen Karaaslan

Cevap Ver
Lütfen bu mesajın spam amaçlı olmadığını anlayabilmemiz için yandaki doğrulamayı yapınız.