İsrail Turistik Vize

İsrail turistik vizesi için gerekli olan evraklar İsrail Büyükelçiliği ve İsrail Başkonsolosluğu yetkisi dahilinde güncellenebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak güncel evrak listesini talep ederek başvurunuzu hemen yapabilirsiniz. Durumunuza uygun İsrail turistik vizesi için gerekli olan evrak listesi size e-posta ile gönderilecektir.

İsrail turistik vizesi İsrail’de kısa süreli olarak kalmak isteyen kişilere verilmektedir. İsrail’e turistik vize ile giriş yapan kişinin İsrail Devleti’nde çalışmasına izin verilmemektedir. İsrail turistik vizesi düzenlenme tarihinden itibaren 3 ay boyunca geçerli olmaktadır. İsrail turistik vizesi düzenlendiği tarihten itibaren 3 ay boyunca geçerli olan ve 1 ay kalma hakkı tanıyan bir vize türüdür. Ancak bazı durumlarda vizenin süresi seyahat süresi kadar da verilebilmektedir.  Ziyaret süresini uzatmak isteyen kişi İçişleri Bakanlığı’nın bölgesel nüfus müdürlüklerinden birine müracaatta bulunabilmektedir. 

İsrail Turistik Vize Başvurusu

T.C. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu hamili T.C. vatandaşları 90 güne kadar olan İsrail seyahatlerinde vizeden muaftırlar. T.C. Umuma mahsus (bordo) pasaportlar vizeye tabidir. Başvurunuzu gerçekleştirebilmeniz için İsrail vizenizin işleneceği pasaportunuzun seyahat sonrası için en az 6 ay geçerliliği bulunması gerektiğini unutmayınız. İsrail vize işlem takibi için yeteri kadar zamanınız yok ya da vize bürokrasisi ile uğraşmak istemiyorsanız;  Vize Merkezi İsrail departmanı aracılığıyla başvurunuzu sizin adına en kısa sürede gerçekleştirebiliriz. Vize Merkezi ihtiyacınız olan vize türünü belirleyerek, vize başvurunuzu sizin adınıza en doğru şekilde planlar ve başvurunuzu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirir. 

İsrail Vizesi için Temel Evraklar

  1. Pasaport. Seyahat sonrası için en az 6 ay geçerli.
  2. Vize başvuru formu
  3. Fotoğraf. Son 1 sene içinde çekilmiş 2 adet 5x5cm ebatlarında fotoğraf.
  4. Otel ve uçak rezervasyonu. Birinin evinde kalınması halinde otel rezervasyonu yerine karşı taraftan davetiye mektubu.
  5. İsrail’de sizi davet eden firma veya kişiden gelen davetiyenin çıktısı başvuru işlemi sırasında getirilmesi gerekmektedir. İş seyahati için gidecekler için zorunludur.

İsrail Turistik Vize

İsrail Turistik Vizesi için Gerekli Evraklar

Kişi Çalışan ise;

  1. Pasaport. En az 6 ay geçerli.
  2. İki adet 5x5cm ebatlarında güncel fotoğraf
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Şirket izin yazısı. İşveren tarafından şirketin antetli olan kağıdına konsolosluğa istinaden yazılan kaşeli ve imzalı yazı.
  5. Güncel tarihli şirket evrakları. Faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirkülerinin fotokopisi.
  6. Maaş bordrosu dökümü. Son 3 ayı gösteren, ıslak imzalı ve kaşeli olarak.
  7. Güncel banka hesap özeti. Son 3 ayı gösteren, en az 4000 TL bakiyesi olan kaşe, ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte.

Kişi Şirket sahibi ise;

  1. En az 6 ay geçerli pasaport.
  2. İki adet beyaz fon üzerine 5x5cm ebatlarına güncel fotoğraf.
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Vize talebinde bulunulan dilekçe. Firmanın antetli olan kağıdına, konsolosluğa istinaden yazılan kaşeli ve ıslak imzalı dilekçe.
  5. Güncel tarihli şirket evrakları. Faaliyet belgesi, imza sirküsü, vergi levhası, sicil gazete fotokopisi.
  6. Bankadan hesap özeti dökümü. Son 3 ayı gösteren ve en az 4000 TL bakiyesi olduğunu kanıtlayan, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile birlikte banka hesabı.

Kişi Emekli ise;

  1. Vize talep dilekçesi. Şahsen konsolosluğa hitaben yazılmış ve ıslak imzalı.
  2. En az 6 ay geçerli olan pasaport
  3. İki adet 5x5cm ölçülerinde arkası beyaz fonlu fotoğraf.
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi. Adres ve aile bilgilerini içeren.
  5. Banka hesap özeti. Son 3 aylık emeklilik maaşının ödendiğini gösterecek şekilde en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte orijinal ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  6. Emekli kartının fotokopisi ya da e-devletten alınmış emekli olduğunuzu gösteren belge.

Kişi Devlet memuru ise;

  1. En az 6 ay geçerli pasaport.
  2. İki adet 5x5cm ölçülerinde biometrik arka fonu beyaz güncel fotoğraf.
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Vize talep dilekçesi. Konsolosluğa hitaben şahsen yazılmış ve ıslak imzalı
  5. Çalışma belgesi ve resmi izin yazısı. Bağlı bulunulan kurumdan alınacak, imzalı ve mühürlü, çalışma ve izin tarihlerini içeren yazı.
  6.  Son 3 ayı gösteren en az 4000 TL mevduatı olan banka hesap özeti. Kaşeli, imzalı ve imza sirküleri ile birlikte.
  7. Son aylık maaş bordrosu. Islak imzalı ve mühürlü.
  8. Görev kimlik kartı fotokopisi.

Kişi Avukat-Doktor-Eczacı-Mühendis ise;

  1. En az 6 ay geçerli pasaport
  2. İki adet 5x5cm ebatlarında biometrik arka fonu beyaz güncel fotoğraf.
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Kurum yazısı. Kişi bağlı bulunduğu kurumun antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe metnini orijinal belge olarak temin etmesi gereklidir.
  5. Banka hesap dökümü. Başvuru sahibi işverense şirket banka hesabını, çalışansa kendi banka hesap dökümünü paylaşmalıdır. Son 3 aylık finansal durumu gösteren ve en az 5000 TL bakiyesi olan banka hesap dökümü, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle birlikte.
  6. Son 3 aylık maaş bordrosu. Islak imza ve kaşeli.
  7. Güncel tarihli kurum evrakları. Faaliyet belgesi, vergi levhası, sicil gazetesi, imza sirküleri fotokopisi.
  8. Uçak ve otel rezervasyonu

İsrail Turistik Vize

Kişi Öğrenci ise;

  1. En az 6 ay geçerli olan pasaport.
  2. İki adet 5x5cm ebatlarında araka fonu beyaz fotoğraf.
  3. Kimlik fotokopisi ve vukuatlı olmak üzere nüfus kayıt örneği. Adres ve aile bilgilerini içeren.
  4. Orijinal, güncel öğrenci belgesi.
  5. Muvafakatname. Başvuru sahibi eğer 18 yaşından küçükse annesinin ve babasının imzasının bulunduğu noter onaylı, orijinal belge.

Kişi ev hanımı ise;

  1. En az 6 ay geçerli pasaport.
  2. İki adet 5x5cm ebatlarında arka fonu beyaz güncel fotoğraf.
  3. Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. Aile ve adres bilgilerini içeren.
  4. Vize talep dilekçisi. Şahsen, konsolosluğa hitaben yazılmış, ıslak imzalı.
  5. Banka hesap özeti. Son 3 aylık en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve imza sirküleri ile birlikte.

Ev hanımlarına sponsor olacak kişinin hazırlaması gereken evraklar

Kişi devlet memuru ise;

  1. Çalışmış olduğu kurumdan gelir belgesi. Görev kimlik kartı fotokopisi, son 3 aylık maaş bordrosu.

Kişi emekli ise;

  1. Emekliliği gösteren belge. Emekliliği gösteren kart, SGK’dan alınan emeklilik belgesi.
  2. ​Son 3 aylık emeklilik banka hesap dökümü en az 4000 TL bakiyeli kaşeli ve imzalı, banka imza sirküsü ile birlikte olmak üzere.

Kişi SSK’lı çalışan ise;

  1. Vize talep dilekçesi. Konsolosluğa hitaben yazılmış sponsor olunacağına istinaden ve yakınlık durumunu belirten dilekçe.
  2. Güncel şirket evrakları. Faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazetesi fotokopileri.
  3. SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
  4. Maaş bordrosu. Son 3 ayı gösteren, ıslak imzalı ve kaşeli olmak üzere.
  5. Banka hesap özeti. En son 3 aylık dökümü gösteren, en az 4000 TL mevduatı bulunan, kaşeli ve ıslak imzalı aynı zamanda banka imza sirküleri ile birlikte hesap özeti.

Kişi şirket sahibi ise;

  1. Vize talep dilekçesi. Firmanın antetli olan kağıdına, konsolosluğa istinaden yazılmış, sponsor olunacağına istinaden ve yakınlık durumu belirtilmiş, imza ve kaşeli dilekçe.
  2. SGK hizmet dökümü.
  3. Güncel şirket evrakları. Faaliyet belgesi, imza sirküsü, vergi levhası, sicil gazetesi fotokopisi.
  4. Banka hesap dökümü. Son 3 ayı gösteren, en az 4000 TL mevduatı bulunan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte hesap özeti.

İsrail Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İsrail vizesi ortalama olarak 7-10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Olası gecikmelere karşı İsrail vize başvurunuzu en geç 15 gün öncesinden yapmanızı tavsiye ederiz. İsrail’in resmi tatilleri, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Yılbaşı ve milli bayramlar gibi resmi tatillere yakın tarihlerde konsolosluk yoğun olduğundan dolayı vize sonuçlanma süresi uzayabilmektedir. Bu tarihlerde vize başvurunuzu daha erken bir tarihte yapmanız yararınıza olacaktır.

İsrail Vizesi Olanlar Hangi Ülkelere Giremez?

Pasaportlarında İsrail vizesi veya İsrail’e giriş-çıkış damgaları bulunan kişiler İran, Kuveyt, Libya, Lübnan, Suriye, Sudan, Suudi Arabistan ve Yemen’e giriş yapamamaktadır.

► İsrail Vizesi için başvuruya şahsen gelmeniz gerekmemektedir. Şirketimiz Konsoloslukta sizin adınıza başvuru ve takip yetkisine sahiptir.

► İsrail vize başvurularınız hakkında verilecek olan kararlar İsrail Konsolosluğu'nun inisiyatifi altında olacaktır.

► İsrail vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgiler için sitemizi ziyaret edebilir, dilekçe örnekleri, başvuru formları ve İsrail vizeniz için gerekli olan tüm dökümanlara erişebilirsiniz.

► Kargo ve Kurye aracılığı hizmeti alabilirsiniz. Söz konusu durumda bu hizmetin masrafları vize başvuru sahibi tarafından karşılanır.

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon