İngiltere Turistik Vize

İngiltere’ye turistik amaçlı, ailenizi ve arkadaşlarınızı görmek için, ticari amaçlı, sportif etkinlerde yer almak için veya özel tıbbi bir tedavi için gitmek istiyorsanız başvurmanız gereken vize türü Standart Ziyaretçi Vizesidir.

Standart Ziyaretçi Vizesi, şu vizeleri kapsamaktadır:

  • Aile Ziyareti Vizesi
  • Turistik Vize
  • Akademisyenler, doktorlar ve diş hekimleri için vize de dâhil olmak üzere Ticari Vize
  • Sporcu Ziyaretçi vizesi
  • Sanatçı Ziyaretçi vizesi
  • Aday Girişimci Vizesi
  • Özel Tıbbi Tedavi Vizesi

Standart Ziyaretçi Vizesine İngiltere’ye seyahat edeceğiniz tarihten en fazla 3 ay önce başvurabilirsiniz. Vize başvurunuzla ilgili olumlu ya da olumsuz karar 3 hafta içinde tarafınıza bildirilir.

Standart ziyaretçi vizesi ile İngiltere’de genellikle 6 ay kalabilirsiniz. Özel tıbbi tedavi için İngiltere’ye gidenler 11 ay, bir araştırma için gidenler ise 12 ay İngiltere’de kalabilirler. İngiltere’yi düzenli olarak ya da daha uzun bir süre ile ziyaret etmeniz gerektiğini kanıtlarsanız 2, 5 veya 10 yıllık vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. İngiltere’ye her girişinizde en fazla 6 ay kalabilirsiniz.

İngiltere turistik vize veya ticari vize başvurusu yapmak için online formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmalı ve ardından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezinden bir randevu almalısınız. Yapacağınız en küçük bir hatada vize başvurunuzun reddedilme ihtimali ortaya çıkacağı için İngiltere vizesi ile ilgili tüm işlemleri sizin adınıza profesyonelce yürüterek başvurunuzu sorunsuz bir şekilde tamamlayacak olan vize uzmanlarımıza danışmanızı ısrarla tavsiye ediyoruz.

Vize başvurunuzda,

  • Ziyaretinizin sonunda İngiltere'yi terk edeceğinize
  • Yolculuğunuz süresince kendinize ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilere destek olabileceğinize
  • Dönüşünüz veya ziyaretinizle ilgili diğer masraflar için ödeme yapabileceğinize
  • Birleşik Krallık'ta yapmak istediğiniz iş veya diğer etkinliklere dair kanıtları sunmak zorundasınız.

Uzun süreli ziyaret vizesi başvurusunda bulunmak istiyorsanız,

  • İngiltere'ye sık sık ve devamlı gitmek zorunda olduğunuzu
  • Ziyaret vizeniz geçerli iken İngiltere'yi ziyaret gerekçenizin değişmiş olduğunu
  • Her ziyaretinizin sonunda İngiltere'yi terk edeceğinizi kanıtlamak zorundasınız.

Akademik olarak İngiltere vizesine başvurmak istiyorsanız 12 aya kadar İngiltere’de kalabilirsiniz. Uzmanlık alanınız dâhilinde, mensubu olduğunuz kurumunuzdan izinli olduğunuzdan ve aşağıdakilerden herhangi birini ziyaret ettiğinizden emin olmanız gerekir:

  • İngiltere’de muadili olan resmi bir değişim programında yer almak
  • Kendi kişisel araştırmanızı yapmak
  • Bir başkasının araştırması, öğretimi veya klinik uygulamasına katılmak

Özel tıbbi bir tedavi için İngiltere vizesine başvuruyorsanız,

  • İngiltere'de özel danışma ya da tedaviye ihtiyaç duyulan tıbbi bir durumunuz olduğunu,
  • Muayene veya tedavi için düzenlemeler ve ödemeler yaptığınızı,
  • Tedaviniz için yeterli paraya sahip olduğunuzu, kamu fonlarını kullanmadan kendinizi destekleyebileceğinizi ve gidiş-dönüş yolculuklarınız için ödeme yaptığınızı,
  • Tedaviniz tamamlandıktan sonra veya vizeniz sona erdiğinde İngiltere'den ayrılacağınızı,
  • Halk sağlığı için bir tehlike oluşturan cüzzam gibi bulaşıcı bir hastalığınız olmadığını kanıtlamanız gerekir.

Organ bağışı için İngiltere vizesine başvuruyorsanız,

  • Genetik olarak ilişkili olduğunuz bir aile üyesine (örneğin, kardeşiniz veya ebeveyniniz) bağış yapacağınızı
  • Yakın ilişki içinde olduğunuz birine bağış yapacağınızı (örneğin eşiniz veya arkadaşınız)
  • Organ bağışı yaptığınız kişinin yasal olarak İngiltere'de bulunmasına izin verildiğini kanıtlamanız gerekir.

18 yaşından küçükseniz aşağıdaki şartları sağladığınız takdirde yanınızda bir yetişkin olmadan İngiltere’ye seyahat edebilirsiniz:

  • Ebeveyniniz veya vasinizden alınmış İngiltere'ye seyahat edebileceğinize dair yazılı bir izin
  • Ebeveyniniz veya vasinizin tam irtibat bilgileri
  • İngiltere'deki konaklamanız sırasında yaşamak için uygun bir yere sahip olduğunuza dair kanıtlar (birlikte kalacağınız kişinin adı ve doğum tarihi, yaşayacağınız yerin adresi, sorumluluğunuzu alacak kişiyle olan ilişkiniz, Birleşik Krallık'ta kalacağınız süre boyunca size göz kulak olabilmeleri için yazılı izin)

18 yaşından küçükseniz yanınızda bir yetişkinle seyahat edecekseniz aşağıdaki şartları sağlamanız gerekir:

  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişi ebeveyniniz değilse, başvurunuzda kendisi hakkında özel bilgi vermeniz gerekir.
  • Birlikte seyahat edeceğiniz kişinin adı vizenizde görünecek ve birlikte seyahat etmemeniz halinde İngiltere'ye girişiniz reddedilecektir.
  • Vize başvurunuzda, birlikte seyahat edeceğinize dair en fazla 2 yetişkin ismi belirleyebilirsiniz ve vizeniz yalnızca en az biriyle seyahat ederseniz geçerli olur.
  • Yetişkin de sizinle aynı anda vize başvurusunda bulunabilir, ancak her başvuru ayrı ayrı tamamlanmalıdır.

Başvurunuz tamamlandıktan sonra randevu günü ve saatinde mutlaka yetkili başvuru merkezinde bulunmalısınız. Bu randevu, biyometrik bilgilerinizin (parmak izi ve yüz fotoğrafı) alınması içindir.

Standart ziyaretçi vizesi, en fazla 6 aya kadar uzatılabilir. Söz gelimi, vizeniz 3 aylıksa 6 aya kadar uzatma başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuzu mevcut vizeniz sona ermeden yapmak zorundasınız.

Standart ziyaretçi vizenizi özel tıbbi tedavi için aldıysanız vizenizi bir 6 ay daha uzatmak için başvurabilirsiniz. Bunun için,

  • İngiltere’de aldığınız tüm tedavilerin masraflarını ödemiş olmanız
  • Tedavinizin gelecekteki maliyetlerini de ödeyebilir durumda olmanız
  • Vize için gerekli tüm uygunluk şartlarını yerine getirmeniz
  • İngiltere’de kayıtlı bir tıp doktoru veya NHS danışmanınızın olması gerekmektedir.

Doktorunuzdan, tedavinize dair yapılan düzenlemeleri, tedavinizin ne kadar süreceğini ve eğer tedaviye başlamışsanız ilerlemesinin ayrıntılarını belirten resmi bir yazı almanız gerekmektedir.

İngiltere Turistik Vizesi başvuruları sırasında hazırlanması gereken belgeler:


İngiltere Turistik vize başvuru sahibi işveren ise hazırlanması gereken belge listesi;

1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı)
2. Pasaport (seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
3. Güncel Şirket Evrakları (Orijinal ingilizce faaliyeti belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
4. SGK 4B Hizmet Dökümü
5. Banka Hesap Özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile)
6. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgilerini içeren)
 
İngiltere Turistik vize başvuru sahibi SSK'lı Çalışanlar ise hazırlanması gereken belge listesi;

1. Pasaport (seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
2. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (işveren tarafından, şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve ıslak imzalı)
2. Güncel Şirket Evrakları (orijinal ingilizce faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
4. SGK İşe Giriş Bildirgesi ve Hizmet Dökümü
5. Maaş Bordrosu (son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı)
6. Banka Hesap Özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
7. Kimlik fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgilerini içeren)
 
İngiltere Turistik vize Başvuru sahibi Devlet Dairesi Çalışanı ise hazırlanması gereken belge listesi;

1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Kurumun antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, imza ve kaşeli )
2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
3. Çalışma Belgesi ve İzin Belgesi (çalışılan kurumdan)
4. Görev Kimlik Kartı (önlü-arkalı fotokopi)
5. Maaş Bordrosu (orijinal, son 3 aylık, kaşe ve imzalı)
6. Banka Hesap Dökümü (son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyeli, kaşe, imza ve imza sirküleri ile birlikte)
7. Gelir Belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
8. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgilerini içeren)
9. T.C. Kimlik fotokopisi

İngiltere Turistik vize Başvuru sahibi Emekli ise hazırlanması gereken belge listesi;

1. Pasaport (seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
2. T.C. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgileri içeren)
3. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
4. Emeklilik kartı fotokopisi ya da www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
5. Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
6. Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 4.000 TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)​
7. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 


İngiltere Turistik Vize Başvuru sahibi Ev Kadını ise hazırlaması gereken belge listesi;

1. Pasaport (seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
2. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgileri içeren)
3. T.C. Kimlik Fotokopisi
4.Gelir Belgeleri (kira sözleşmesi,tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
5.Evlilik cüzdanı fotokopisi

Davet eden kişiden istenilen evraklar;

1. Davetiye (Davet edilen kişi tarafından gönderilmiş, davet eden kişinin adres, iletişim bilgilerini içeren, imzalanmış davetiye yazısının mail çıktısı)
2. İngiltere vatandaşı isepasaportu , kimlik fotokopisi , İngiltere vatandaşı değil ise oturum izni fotokopisi
3. Seyahatin masrafları davet eden kişi tarafından karşılanacak olması halinde kişinin son 3 aylık maaş bordrosu ve banka hesap dökümleri fotokopisi

Ev hanımına Sponsor olacak kişiye ait evraklar;

Emekli ise;

1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
2. Emeklilik kartı fotokopisi ya da www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
3. Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
4. Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 4.000 TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)​
5. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

SSK’lı Çalışan ise;

1. Çalıştığı Şirketten Çalışan Bilgilerini içerenDilekçe (İngilizce ,Şirketin Antetli kâğıdına, Konsolosluğa hitaben)
2. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
3. İngilizce Faaliyet Belgesi (Orijinal ,Güncel olmalıdır)
4. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
5. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
6. Son Tarihli Vergi Levhası fotokopisi
7. SGK İşe Giriş Bildirgesi
8. SGK (4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
9. Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
10.Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 4.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
11.Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

İşveren ise;

1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Şirketin Antetli kâğıdına, Tüm masrafları karşılayacağını belirten, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve imzalı)
2. İngilizce Faaliyet Belgesi (Orijinal, Güncel olmalıdır)
3. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
4. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
5. Son Tarihli Vergi Levhası fotokopisi
6. SGK (4b) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
7. Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 4.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
8. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

Devlet Memuru ise;

1. Çalışma Belgesi
2. Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
3. Resmi Kurum Görev Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi 
4. Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
5. Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 4.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
6. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

 

İngiltere Turistik Vize Başvuru sahibi Öğrenci ise hazırlaması gereken belge listesi;

1. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
2. Öğrenci Belgesi
3. Muvafakatname (18 yaşından küçük ise, noter onaylı aslı)
4.Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgileri içeren)
5. T.C. Kimlik Fotokopisi

Öğrenciye Sponsor olacak kişiye ait evraklar;

Emekli ise;

1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
2. Emeklilik kartı fotokopisi ya da www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
3. Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
4. Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 4.000 TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)​
5. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

SSK’lı Çalışan ise;

1. Çalıştığı Şirketten Çalışan Bilgilerini içerenDilekçe (İngilizce ,Şirketin Antetli kâğıdına, Konsolosluğa hitaben)
2. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
3. İngilizce Faaliyet Belgesi (Orijinal ,Güncel olmalıdır)
4. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
5. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
6. Son Tarihli Vergi Levhası fotokopisi
7. SGK İşe Giriş Bildirgesi
8. SGK (4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
9. Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
10.Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 4.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
11.Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

İşveren ise;

1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Şirketin Antetli kâğıdına, Tüm masrafları karşılayacağını belirten, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve imzalı)
2. İngilizce Faaliyet Belgesi (Orijinal, Güncel olmalıdır)
3. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
4. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
5. Son Tarihli Vergi Levhası fotokopisi
6. SGK (4b) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
7. Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 4.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
8. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

Devlet Memuru ise;

1. Çalışma Belgesi
2. Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
3. Resmi Kurum Görev Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi 
4. Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
5. Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 4.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
6. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 

 

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 53
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 53
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 53
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 15 53
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2137
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5186
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com