Çocuklara Hollanda Vatandaşlığı

Çocuklar için oturum izni başvuruları Hollanda yetkili konsolosluklarına yapılmalıdır. Hollanda çocuklar için oturum izni konusunda dikkat edilmesi gereken bir takım önemli noktalar bulunmaktadır.

Üçüncü ülke vatandaşı eşler ve eşcinsel kaydedilmiş partnerler için her iki partnerin de 21 yaşından büyük olması koşulu altında ve ayrıca Hollandalıların evlenmemiş reşit olmayan çocukları için. İlk müracaatlar ya yetkili resmi Hollanda temsilciliğine başvurarak ya da Hollanda'daki yasal ikamet süresi içinde (vize hala geçerliyken ya da vizesiz kalma süresi dolmadan) göçmenlik makamına başvurarak yapılır.

İlk başvuru için gerekli belgeler:

• Doldurulmuş başvuru formüleri

•En az bir yıl geçerli pasaport

•Doğum belgesi / nüfus cüzdanı

•1 güncel (6 aydan eski olmayan) biyometrik vesikalık fotoğraf (3,5 x 4,5 cm)

•Hollanda vatandaşı kişinin akrabası olduğuna dair bir belge, örneğin evlenme

belgesi, kaydedilmiş partnerlik (ortak yaşam) belgesi, evlat edinme kararı

• Gerekmesi halinde daha önceki bir evliliğin boşanma sonucunda sona erdiğine ya da kaydedilmiş partnerliğin (ortak yaşam) kalktığına dair bir belge, eski bir eşin ölüm belgesi

• 14 yaşından büyük kişiler için: Kişinin kendi ülkesinden alınacak adli sicil kaydı (3 aydan eski olmamalıdır)

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 52
Cep: 0 532 476 25 16
avrupa@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 52
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 52
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 26
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com