Hırvatistan Turistik Vize Emekli-Ev Hanımı-Öğrenci

Hırvatistan Turistik Vizesi almak isteyen kişiler Emekli ise hazırlanması gereken Belgeler:
 
1. Vize Talep Dilekçesi (şahsen, konsolosluğa hitaben yazılmış ıslak imzalı)
2. Emeklilik Kartı Fotokopisi
3. Emekli olunan kurumdan alınmış emekliliği gösterir ıslak imza ve kaşeli yazı
4. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
5. Emeklilik Cüzdanı Fotokopisi
6. Pasaport (Hırvatistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
7. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (35X45 mm ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)

Hırvatistan Turistik Vizesi almak isteyen kişiler Ev Hanımı ya da Öğrenci ise hazırlanması gereken Belgeler:

1. Pasaport (Hırvatistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
2. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (35x45 ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)
3. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 

Ev Hanımları ve Öğrenciler Hırvatistan Turistik Vize başvurularını sponsor aracılığı ile yapmalıdır. Ev Hanımları ve Öğrencilere sponsor olacak 1. dereceden akrabalarına ait (Anne, Baba, Kardeş, Eş, Çocuk) aşağıda belirtilen iş evraklarından uygun olanı ibraz etmelidir.
A - Hırvatistan Turistik Vize Başvurusu için sponsor olacak kişi işveren ise,

1. Vize Talep Dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben, sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmiş, kaşe ve ıslak imzalı)
2. SGK Hizmet Dökümü
3. Güncel Şirket Evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
4. Şirketin Banka Hesap Özeti
 
B - Hırvatistan Turistik Vize Başvurusu için sponsor olacak kişi çalışan ise,
 
1. Çalışma Belgesi (işveren tarafından, şirketin antetli kağıdına yazılmış kişinin bu iş yerinde çalıştığını belirten, kaşe ve ıslak imzalı)
2. Vize Talep Dilekçesi (sponsor tarafından, konsolosluğuna hitaben detaylı)
3. Güncel Şirket Evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri vb.)
4. SGK İşe Giriş Bildirgesi ve Hizmet Dökümü
5. Maaş Bordrosu
6. Banka Hesap Özeti
 
C - Hırvatistan Turistik Vize Başvurusu için sponsor olacak kişi devlet memuru ise,
1. Çalışma Belgesi (bağlı bulunduğu devlet kurumundan alınmış, ıslak imza ve mühürlü)
2. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi
3. Maaş Bordrosu (son 3 aylık, imza ve kaşeli)
4. Vize Talep Dilekçesi (sponsor tarafından, konsolosluğuna hitaben detaylı)
 
D - Hırvatistan Turistik Vize Başvurusu için sponsor olacak kişi emekli ise,

1. Vize Talep Dilekçesi (sponsor tarafından, konsolosluğuna hitaben detaylı)
2. Emeklilik kartı fotokopisi
3. Emekli olunan kurumdan alınmış yazı
4. Emekli Maaş Cüzdanı
5. Banka Hesap Özeti

Yükleniyor...