Hindistan Oturum Ve Çalışma İzni

Hindistan’a giriş yaparak 180 günden fazla kalmayı amaçlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını Yabancılar Bölgesel Nüfus Memurluğuna veya kalacakları bölgedeki emniyet amirliğine kayıtlarını yaptırmaları istenir. Aileden Hindistan kökeni olanların da bu kayıt işlemini yapmaları istenir. 

Hindistan’da ne kadar süre kalacağınıza bakmaksızın, varışınızdan ititbran 14 gün içinde kayıt işlemini yaptırmalısınız. 16 yaşın altındaki çocuklar kayıttan muaftır. 

Kayıt tarihini geciktirmediğiniz sürece bu işlem için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Kayıt tarihini, size Hindistan’da verilen kalma süresi üstünde bir etkisi yoktur, bu vizenizin süresine bağlıdır. Hindistan daha uzun süre kalmak isterseniz vizenizi yenilemeli veya uzatmalısınız. 

Sicil kaydı için gereken evraklar şunlardır: Pasaport ve vize, 4 adet pasaport fotoğrafı, adres belgesi, okul veya şirket tarafından gönderilen davetiye belgesi. Bu belgeler işleme konduktan sonra adresini doğrulamak üzere emniyet görevlileri sizi belirttiğiniz adreste ziyaret eder. Böylece sicil kayıt belgesini alabilirsiniz. Pasaportu, pasaport fotokopisini ve resmi kayıt belgesini veya fotokopisini her daim yanınızda bulundurmanız gerekir. 

Oturum izni

Kayıt belgesini aldıktan sonra Hindistan’da yasal şekilde çalışma talebiyle oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Oturum izni için öncelikle PAN Cart (Kişisel Hesap Numarası Kartı) almanız gerekir. PAN Card ve nüfus kayıt/tescil belgenizi Yabancılar Bölgesel Nüfus Memurluğuna veya emniyete teslim edip oturum izninizi alıyorsunuz.

 

HİNDİSTAN OTURUM İZNİ
Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
+90 (212) 970 05 50
online@vizemerkezi.com
Ankara
+ 90 (312) 970 05 50
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 50
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 25
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com