2020 Schengen vize harç ücreti

2020 Schengen vize harç ücreti yeni yapılan artışla belli oldu.

2 Şubat 2020 gününden itibaren Schengen vize harç ücreti 60 Euro'dan 80 Euro'ya ya da yerel para birimindeki eşdeğer tutara yükselecektir. Bununla beraber 6-12 yaş arası çocukların da vize harç ücreti 40 Euro'ya ya da eşdeğeri olan yerel tutara yükselecektir. 

Karayipler vize harç ücreti de kişi başı olarak 80 Euro’ya yükselecektir. 6 yaşından küçük çocuklar ise vize ücretinden muaf olacaktır.

Schengen vize harç ücreti nedir?
Schengen vize harç ücreti, Schengen bölgesi içinde kalan 26 Avrupa ülkesi konsolosluklarının vize başvuruları sırasında aldığı harç ücretidir. Schengen bölgesi ülkelerinin bütün konsoloslukları vize harcı olarak aynı ücreti almaktadır.

Schengen vizesi nedir?

Schengen vizesi Avrupa sınırları içinde kalan 26 Schengen üye ülkesinde geçerli olan, tek, iki ya da çok girişli olarak verilen ve 180 günlük süre zarfında 90 günü aşmayacak süre ile verilen kısa süreli C Tipi vize kategorisi içinde yer alır. Schengen uygulaması Schengen bölgesindeki transit geçişleri de kapsamaktadır.

Schengen üyesi ülkeler Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Litvanya, Macaristan, Malta, Norveç, Portekiz, Polonya, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan.

Seyahat süresi yeterli olan ve çok girişli Schengen vizesi sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ayrıca Hırvatistan, Bulgaristan, Romanya, San Marino, Monako, Güney Kıbrıs, Vatikan ülkelerine de bu ülke vizesi olmadan giriş yapabilecekler. Fakat bu ülkelerin kendilerine göre özel vize şartları vardır. Schengen vize belgeleriyle giriş yapılmamaktadır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.