Vatandaşlık

Doğu Timor Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


Doğu Timor vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Doğu Timor vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Doğu Timor vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Doğu Timor vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin!

Doğu Timor Vatandaşlığı

Doğu Timor vatandaşlığına başvuru yapabilmeniz için öncelikte vatandaşlık şartlarını yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu vatandaşlık eğer doğuştan bir Doğu Timor vatandaşı değilseniz öncelikle sizden aranan şartlar olacaktır. Bu izin türü daha önce oturum izni almış olanlara açıktır. Eğer daha önce hiç Doğu Timor oturum hakkınız bulunmuyorsa vatandaşlık için başvuru yapamazsınız.

Aile birleşimi adı altında vatandaşlık alacaksanız aileniz olan kişilerin akrabalık derecelerini ispat etmek mecburiyetindesiniz. Evlilik ile vatandaşlık için başvuru yapacaksanız evlilik cüzdanı ve eşinizin bilgilerini de sunmak zorundasınız. Bu işlemler Dili’de bulunan Göçmenlik Servisi üzerinden yapılır.

Gerekli belge ve şartları aşağıdaki gibi sıraladık:

  1. Pasaport
  2. Daha önceki oturum izni belgeleri
  3. En az 4 adet biyometrik fotoğraf
  4. Doğum belgeleri, kimlik fotokopileri
  5. Maaş bilgisi (banka hesap dökümleri, aylık maaş ve diğer gelir kaynakları, adınıza düzenlenmiş mal ve mülklerin liste ve belgeleri)
  6. Polis raporları
  7. Portekizce bilgisi
  8. Başvuru sırasında Doğu Timor’da bulunması
  9. Daha önce vatandaşı olduğunuz ülkedeki bilgileriniz (okul, diploma, meslek, gelir vs. durumu)
  10. Bir Doğu Timor vatandaşı ile evli iseniz evlilik cüzdanı
  11. Doğu Timor’da daha önce aldığınız oturum izni belgeleri (bu belgeler size büyük avantaj sağlar.)
  12. Doğu Timor’da yatırım yapmak, iş kurmak ve yıllardır bu işlerde çalışmış olmak
  13. Kendi başınıza ekonomik yeterliliğiniz.
  14. En az 12 yıldır orada bulunma şartı (evlilik vs. gibi nedenler dışında başvuru yapacaklar için)
  15. Bir projeniz varsa bunun mali değer bilgileri vs.

Not: Bu şartların yanı sıra en az bir yıldır herhangi bir suça bulaşmamış olmanız gerekmektedir. Vatandaşlık başvuruları sınırda ya da konsoloslukta değil ancak Dili’de bulunan Göçmenlik Servisi üzerinden yapabilmektedir.

Doğu Timor vatandaşlığına dair bilmek istediğiniz başka bir durum olursa Vize Merkezi şubelerimizi arayabilir ya da İstanbul’da yaşıyorsanız bizi ziyaret edebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
+90 (212) 287 74 00
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 02 74
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 02 74
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2092
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5098
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com