Danimarka vatandaşlığı için gerekenler

S.P. 07/05/18, 11:23
Merhaba, Bir Türk vatandaşı olarak, Danimarka vatandaşı olma imkanım var mıdır? Danimarka’da ev almak iş kurmaya istekli olmak yeterli olabilir mi?
Vize Merkezi

Merhaba, Danimarka’da ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin Danimarka vatandaşlığına geçmelerini düzenleyen birden fazla yasa vardır. Danimarka’da en az 8 yıl yasal olarak yaşamış olmak gereklidir. Sekiz yıldır geçici ikamet izni olduğunda, Danimarka'da daimi ikamet izni verilebilir. Bazı durumlarda bu şart dört yıldır. Daimi ikamet iznine hak kazanabilmek için başvuru sahibinin bir dizi temel ihtiyacı karşılaması gerekmektedir. Ayrıca dört ek şarttan en az ikisini de karşılamansı gerekmektedir. Dört ek şart da karşılanırsa Danimarka'da yasal olarak ikamet ettikten sonra normal sekiz yerine dört yıl boyunca daimi ikamet izni almaya hak kazanılır. Daimi oturma izni almak için 18 yaşından büyük olmak, yeterli seviyede dil bilmek gereklidir. Daha fazla bilgi almak için Danimarka Konsolosluğu ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Cevap Ver
Lütfen bu mesajın spam amaçlı olmadığını anlayabilmemiz için yandaki doğrulamayı yapınız.
Telefon