Bulgaristan Erasmus Oturma İzni

BULGARİSTAN ERASMUS OTURUM İZNİ

Dünya ülkeleri için vize hizmetleri sunan Vize Merkezi, konusunda uzman ekibi ile Bulgaristan’a farklı nedenlerle gitmek isteyenlere de hizmet veriyor. Kısa ve Uzun süreli vize talepleri, oturum izni ve vatandaşlık alma gibi konularda danışmanlık hizmeti sunan Vize Merkezi Bulgaristan Departmanı, başvuru sürecini ilk aşamasından işlemlerin tamamlanmasına kadar tüm süreci sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için yönetiyor.

Vize Merkezi’nin profesyonel hizmetlerinden yararlanmak için çağrı merkezi telefon numaraları aracılığıyla müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz. Yüzyüze görüşmek isterseniz ise randevu alarak en yakın ofisimize bekleriz. Bulgaristan ile ilgili konsolosluk işlemlerinin ayrıntılı ve güncel bilgilerine ulaşmak için web sitemiz de takip edilebilir.


BULGARİSTAN ERASMUS ÖĞRENCİ OTURUM VİZESİ

Avrupa Birliği’nin (AB) farklı ülkelerden öğrencilerin kendi ülkeleri dışında deneyim kazandırma amacıyla başlattığı ERASMUS programı kapsamında Türk öğrenciler Bulgaristan’da bir üniversitede eğitim görebiliyor. 3 ile 12 ay arasında değişen sürelerde katılım sağlanan bu programdan faydalanabilmek için gerekli koşulları karşılayan öğrenciler gidecekleri ülkede uzun bir süre kalabilmeleri için bunu sağlayan bir vize almaları gerekir. Bu hakkı veren Bulgaristan “D” vizesi ile 90 günden fazla ülkede ikamet izni alınabiliyor. AB üyesi ve birlik dışı 30’dan fazla ülkenin eğitim kurumlarında faydalanılabilen bu olanak ile Türkiye vatandaşı olan öğrencilerin Bulgaristan’a gidebilmesi için önce Uzun Süreli bu özel statülü vizeyi almaları gerekir.

Bulgaristan’a ERASMUS programı kapsamında gidebilmek için “D” vize başvurusu yapabilmek için talep sebebi olarak öğrencilik durumu belirtilmesi şarttır. Zira her uzun süreli Bulgaristan vizesi ayrı sebeplerle veriliyor ve bu duruma göre değerlendirmesi yapılıyor.

Kişilerin bu sebeple Bulgaristan “D” vize başvurusu yapabilmeleri için programa katılım hakkını kazanmış olmaları gerekiyor. Ders programı uyumu, eğitim seviyesinin denkliği veya uzmanlık alanı gibi şartlar karşılanıp Bulgaristan’daki en uygun eğitim kurumuna kayıt yaptırılınca artık vize başvurusu için ilk adımalar atılabilir.

BULGARİSTAN ERASMUS OTURUM İZNİ İÇİN TAKİP EDİLMESİ GEREKEN ADIMLAR

Bulgaristan’da ERASMUS öğrencisi olarak kalabilmek için önce bu ülkede eğitim görülecek olan üniversiteyi belirlemek gerekir. Yapılan uzun süreli Bulgaristan “D” vize başvurusunda hangi nedenle istendiği açıkça belirtilmeli. Ayrıca başvuru dosyasındaki belgeler de bu isteğe uygun olarak hazırlanmalı. Farklı sebeplerle talep edilen “D” vizeler için farklı evrakların hazırlanması istenir. Öğrenci olarak Bulgaristan’a gidileceği zaman dosyada bunu kanıtlayan belgeler de bulunmalı.

İstenen Bulgaristan ERASMUS vizesi için Türkiye’de değerlendirme ve karara bağlama yetkisi olan ve başvurunun yapılması gereken tek yerler Bulgaristan’ın resmi temsilcilikleridir. Bu kurumların yaptığı incelemelerde yetersiz bilgi olduğu kanaatine varıldığında ek belge isteme hakları da bulunuyor.

İstenen Bulgaristan “D” vizesi alındığında işlemlere Bulgaristan’da devam etmek gerekiyor. Ülkeye giden kişi eğitim göreceği şehirde yaşayacağı adresin bağlı olduğu emniyet biriminin ilgili şubesinden Bulgaristan Oturma İzni için başvuru yapması gerekir. Elbette bu başvuru için de istenen evrakları tamamlaması gerekir. Bu belgeler uzun süreli vize başvurusu yapılırken kullanılanlardan ve Bulgaristan’da alınacak birkaç ek evraktan oluşuyor. Oturum İzni ile birlikte öğrenciye bir Bulgaristan Oturma Kartı da verilir. Bu kart aynı zamanda ülke içinde bir Bulgaristan Kimlik Kartı olarak da kullanılabiliyor. ERASMUS programına katılarak, Bulgaristan’a giden öğrenciler, uluslararası öğrenci kimlik kartı (ISIC) almak için de başvurabiliyor.

BULGARİSTAN ERASMUS ÖĞRENCİ VİZE BELGELERİ

Bulgaristan “D” vize başvurusu yapacak olan kişi ilgili Bulgaristan Konsolosluğuna sunulacak olan belgelerin kabul edilebilmesi için evrakları talep edilen şekilde hazırlaması gerekir. Tüm belgeler alındıkları resmi kurumlar tarafından gerektiği şekillerde onaylanmalı. Türkiye’den alınan bazı belgelerin daha sonra Bulgaristan’da yeminli bir tercüman tarafından tercüme edilmesi ve yetkili bir kurum tarafından onaylanması gerekir.

Başvuru sahibinin tamamlaması gereken standart belgeler arasında Kimlik Fotokopisi, Apostilli Sabıka Kaydı ve aile bilgilerini içeren Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği bulunuyor. Bulgaristan Vize Başvuru Formuna yapıştırılacak olan fotoğraflar da biometrik olmalı ve Bulgaristan’ın istediği boyutlarda çekilmeli. Ayrıca vize için sunulacak olan pasaportun bitimine de en az iki yıl daha geçerlilik süresi olmalı. Bunun sebebi talep edilen vizenin uzun süreli olmasıdır.

Bu vize öğrenci olma sebebiyle talep edileceği için kişinin durumu da ispatlanmalı. Gerekli olan belgelerden ilki kişinin öğrenim gördüğü okuldan alınan Öğrenci Belgesi’dir. Başvuru sahibinin Türkiye’deki okulundan ayrıca ERASMUS programına kabul belgesi de alması gerekir. Aynı evrak Bulgaristan'da eğitim görülecek olan okuldan da temin edilmesi zorunluluktur. Bulgaristan’dan alınacak olan bu belgede ülkede kalınacak olan adres de mutlaka belirtilmeli. Belirtilmediği durumlarda ise ikamet edilecek olan konuta ait Bulgaristan noterinden tasdikli bir kira kontratı hazırlanmalı.

Yurtdışına eğitim görmeye gidecek olan her kişi 18 yaşın üstünde olmayabilir. Bu durumda Bulgaristan’a gidilebilmesi için vize isteyen kişinin ailesi (anne ve baba) bir muvafakatname, yani yurtdışına çıkış için izin verildiğini belirten bir belge imzalaması gerekiyor. Ebeveynler biri tarafından hazırlanacak olan bir diğer evrak da çocuk Bulgaristan’da okuduğu süre boyunca ikamet, bakım ve diğer masraflarının karşılanacağını belirten taahhütnamedir. 


BULGARİSTAN OTURUM VİZESİ - ERASMUS ÖĞENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI BELGELERİ

Öğrenci değişim programı kapsamında Bulgaristan’a yapacağınız seyahatler için öğrenci vizesine benzer alınan vize türüdür. Acentamıza aşağıdaki evrakları getirdiğiniz takdirde danışmanlık hizmeti alabilirsiniz:

1. Erasmus programına kabul edildiğinize dair Bulgaristan’dan ilgili okuldan alınmış yazınız. (okuldan kaşeli, imzalı)

2. Eğitim göreceğiniz süre boyunca kalacak yerinizi belirten Bulgaristan’da ilgili okuldan alınmış yazınız. (okuldan kaşeli, imzalı)

3. Türkiye’den eğitim görmüş olduğunuz okuldan Erasmus programı ile Bulgaristan’da eğitim göreceğinize dair belge. (okuldan kaşeli, imzalı)

4. Türkiye’de eğitim gördüğünüz okuldan alınmış Öğrenci Belgeniz.

5. Eğitim görecek kişi 18 yaşını doldurmamış ise anne ve babadan muvafakatname.

6. Aile bireylerinden birinin, eğitim görecek kişinin eğitimi boyunca masraflarını karşılayacağına dair noter tasdikli yaptıracağı taahhütname.

7. Sabıka Kaydı. (Adliyeler'den alınır ve Kaymakamlık‘tan apostilletilir)

8. Nüfus Kayıt Örneği. (Nüfus Müdürlüklerinden alınır)

9. Pasaport. (Türkiye’ye dönüş tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir)

10. İki (2) adet biometrik fotoğraf (Arka fonu beyaz, 3.5x4.5 mm boyutlarında)

11. Bulgaristan vize takip belgesi (işlemlerinizin başlayabilmesi için doldurulup imzalanmalı)

Yukarıdaki evrakları tarafımıza ulaştırdığınız taktirde Vize Merkezi, Erasmus vizesiyle ilgili işlemlerinizin takibini yapmaya hazırdır.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
+90 (212) 970 05 22
bulgaristan@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 22
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 22
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 23 65
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
Tel: + 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com