Nitelikli Göçmen Programı

Nitelikli Göçmen Programına Koşulları

  • Yaş: Programa başvuranların başvuruyu yaptıkları tarihte 50 yaşın altında olmaları gerekmektedir.
  • İngilizce: Nitelikli göçmenlik programına başvuracak kişilerin İngilizce bilgilerinin yüksek düzeyde olması veya mesleki İngilizceye sahip olmaları beklenmektedir. Başvuru işlemleri sırasında İngilizce seviyesini gösteren belgelerin (İngilizce dil yeterlilik puanı vb.) sunulması talep edilir.
  •  Mesleki Nitelik: Nitelikli Göçmen Programına başvuran kişilerin Avustralya’da çalışacakları mesleği icra edebileceklerini, mesleklerinin kapsamındaki üniversite diploması veya benzeri bir kurumdan alınan denklik belgesi ile ispatlamalıdırlar. Yüksek öğrenim görmüş olmuş olmak Nitelikli Göçmenlik programında mesleki nitelik açısından önemli bir kriterdir.
  • Belirli bir iş veya meslekte çalışmak üzere başvuruda bulunulmalıdır. Bu iş veya meslek Programın içerdiği Nitelikli Meslekler listesinde yer almalıdır.
  •  İş deneyimi: Başvuru talebinizde belirttiğiniz meslekte son 2 yıl içinde 12 ay fiilen ücretli çalıştığınızı ispatlamanız gerekir.  
  • Yetenek değerlendirmesi: Yapmayı planladığınız mesleği yapabileceğinize dair yeterliliğinizin olup olmadığını başvurunuzdan önce Değerlendirme Kurulu tarafından tespit edilmelidir.
  • Nitelikli Göçmen programına başvuranlar Daimi, Geçici ve Kısa Süreli olmak üzere 3 vize kategorisinden birinde başvuruda bulunabilirler.

 

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 08
Faks : +90 (212) 287 72 44
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 08
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 08
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 25
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
Tel: + 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com