• Eski Pasaportumu Kaybettim
    Z.A.Ş, 24 Kas 2018, 00:33

    Merhaba, 2 sene önce pasaportumu kaybettim ve karakoldan gerekli belgeyi alıp sunarak yeni pasaportumu çıkarttım... Bu yeni pasaportta 2 adet Schengen vizem var, Fransa tarafından verilmiş. Kaybolan pasaportumda 2022 yılına kadar geçerli Amerika Vizem vardı ama geçerliliğinin olmadığını biliyorum. Yeniden başvuru yapacağım. Formda eski pasaportumu kaybettiğimi belirteceğim. Başka bir şeye gerek var mı? Açıkçası zamanında karakoldan aldığım kayıp belgesi de artık bende değil, saklamadım. Yeni pasaport çıkmış ve üzerine vizeler alınmış olduğuna göre zaten kayıp işlemi gördüğü belli, değil mi? Yeni pasaportum ve başvuru belgelerimle gitmem, formda da eski pasaportun kayıp olduğunu belirtsem yeterli?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Amerika Vizesi İçin Banka Teminatı
    D.S, 20 Kas 2018, 12:55

    Merhabalar, Amerika vizesi istiyorum, banka hesabımda en az ne kadar para olması gerekiyor? 10 yıllık Amerika vizesi için para koşulu var mı? Amerika Vizesi İçin Banka Teminatı olmalı mı?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • DS 160 Formunu Yeniden Doldurmam Gerekir Mi?
    B.O, 19 Kas 2018, 00:29

    Merhaba, 2014 yilinda almis oldugum F-1 vizesinin tarihi 2019 haziranda doluyor. Suanda Amerikada STEM OPT altinda calisiyorum (F-1 vizesi). Vizemi uzatmak icin postayla basvurabilecegimi okudum ama durum STEM OPT altinda calisanlar icinde gecerli midir? Ve vize tarihim dolmadan basvurursam yine de yeni DS-160 formu doldurmam gerekiyor mu? Simdiden tesekkurler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Amerika vizesi için gerekli evraklar nelerdir?
    A.E., 09 Kas 2018, 12:34

    Merhaba, Amerika vizesi için gerekli evraklar nelerdir? Eşim, 2 oğlumla birlikte Amerika'ya turist vize ile gitmek istiyoruz. Eşim ve ben çalışıyoruz. Çocuklar ise henüz 2 ve 4 yaşında. Ne yapmam gerekir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Green Card Başvurusu 2019 Yılında Olacak Mı?
    M.C.K, 09 Kas 2018, 12:03

    merhaba, green card başvurusunda bulunacaktım ancak 5 kasım son gün yazmakta. bir sonraki başvuru hangi tarihlerde olacak yardımınızı rica ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Soyadı Değişikliği Durumunda Önceki Vizemi Kullanabilir Miyim?
    T.Ş, 08 Kas 2018, 16:37

    Merhaba, 28 Nisan 2018 tarihinde evlenmiş bulunmaktayım. 2015 Yılında 10 yıllık ABD vizesi aldım ;fakat şimdi evlilikten dolayı soyadım T.Ş'den T.T'e dönüşmüştür. Soyadı Değişikliği Durumunda Önceki Vizemi Kullanabilir Miyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Amerika Turistik Vize İçin Gerekli Şartlar
    B.P, 06 Kas 2018, 18:58

    İyi çalışmalar, Amerika Turistik Vize İçin Gerekli Şartlar için bilgi alabilir misiniz? Amerikalı erkek arkadaşım benimle Amerika'da evlenmek istiyor. Vize türlerini inceledim nişanlılık vizesi için 2 yıl ilişki istiyorlar, turist vizesi almak istesem şu an Dubai de dil okulundayım Ocak ayında Ankara ya geleceğim ve sigortalı bir işim yok. Babamdan emekli maaşı alıyorum sadece ve daha önce shengen ülkesinde de bulunmadım. Turist vizesi alma durumum nedir? veya başka türlü gidebilme şansım nasıl olur? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler Burcu Polat

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • J1 Amerika Vizesinin Şartları Nelerdir?
    T.D., 06 Kas 2018, 05:42

    Merhabalar, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Mezunuyum (2013) , 5+ alanımda deneyimim var. Deneyimlerimi daha önce WAT programı ile de bulunmuş olduğum Amerika Birleşik Devletlerinde arttırmak istiyorum. J1 vizesine başvurmak istiyorum, J1 Amerika Vizesinin Şartları Nelerdir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Amerika Vize Reddi Aldım
    A.K., 02 Kas 2018, 12:35

    Merhaba DS160 formunu kendim doldurarak Amerika vizesi için konsolosluktan randevu aldım. İstanbul Amerika Başkonsolosluğunda geçen ay görüşmem vardı. Ancak 214 B maddesine göre ret verildi. Neden Amerika vize reddi aldım anlayamadım. İlk defa başvuruda bulunurken keşke profesyonel bir destek alsaydım. Sonucunun bu şekilde olacağını tahmin etmemiştim. Her şeyi doğru yaptığımı düşünmüştüm. Bu konuda lütfen bana yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Amerika Vize Randevusu Ne Zaman Verilir?
    S.K, 31 Eki 2018, 10:24

    Amerika Vize Randevusu Ne Zaman Verilir? 17 ocakta Amerika'ya turistik amaçla gitmek istiyorum. Biletlerimi almak durumundayım . kasım başı başvuru yapsam vize yetişir mi. tahmin randevu verme süreniz nedir.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Amerika Öğrenci Vizesi Başvuru Şekli
    N.K., 10 Eki 2018, 11:22

    Merhaba, Amerika Öğrenci Vizesi Başvuru Şekli nasıl olur? Amerika'da B1/B2 turistik vizem mevcut. Bu vizem ile Amerika'ya master için gidebilir miyim? Ayrıca I20 belgesi doldurmam yeterli olur mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Eşim Green cardlı Amerika'ya turistik gidebilir miyim?
    A, 16 Eyl 2018, 14:55

    Merhaba, benim eşim green card sahibi ve amerikada yaşıyor, ben 2 haftalık yanına ziyarete gitmeyi düşünüyorum ne tür vize almam gerekiyor?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Amerika Vizemin olduğu Eski Pasaport Kayıp Oldu? Vize aktarımı Olur mu
    N. U., 23 Ağu 2018, 19:57

    2014 yılında 10 yıllık amerika vizesi aldım giriş çıkış yaptım psaportumun süresi bitti yeni pasaport çıkarttım fakat 5-6ay önce eski pasaportumu kaybettim. Yeni pasaportuma vize aktarılabilir mi ve nasıl bir yol izlemeliyim. Amerika Vizemin olduğu Eski Pasaport Kayıp Oldu? Vize aktarımı Olur mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Amerika Vizem Eski Pasaportumda Kaldı Seyahat edebilir Miyim?
    M.T., 23 Ağu 2018, 11:12

    Merhaba, 2011 yılında yeşil pasaportum ile aldığım 10 yıllık Amerika vizem var. Su an yasim dolayısıyla bordo pasaport almak zorundayım. Vizemin bulunduğu pasaport ile mevcut pasaport rengimin farklı olması vizemin geçerliliği açısından sorun oluşturur mu ? Teşekkürler,

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • ABD vizem bitiyor, uzatma başvurusunu ne zaman yapmalıyım?
    H. E. O., 13 Ağu 2018, 22:34

    ABD vizem bitiyor, uzatma başvurusunu ne zaman yapmalıyım? Evvelce aldığım 10 yıllık Amerika vizem 17 Şubat 2019 tarihinde bitiyor. Kasım 2018’de bir aylığına Amerika’ya gitmem gerekiyor. Gidişim sırasında herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Vizemi tekrar uzatmak için hangi tarihte başvurmalıyım? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • J-1 vizesine sponsor olmadan başvuru yapılabilir mi?
    C. G., 09 Ağu 2018, 10:42

    Merhaba, ABD'de WEF (World Economic Forum) adında non-profit bir firmada 18-24 aylık fellowship programına katılacağım. Ancak WEF J1 veya L1'a sponsor olamıyor. Hangi yolu izleyerek çalışma izni alabilirim? J-1 vizesine sponsor olmadan başvuru yapılabilir mi? Saygılarımla.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Dil okulu için hangi vizeye başvurmalıyım?
    b. ç., 28 Tem 2018, 11:20

    Kolay gelsin, dil okuluna kaydolup teyzemin yanında ikamet edeceğim. Dil okulu için hangi vizeye başvurmalıyım? Vize için gerekli belgelerim nelerdir acaba? Bu arada okula da kabul edildim bilginize.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Çalışanlar ABD vize başvurusunda hangi evrakları hazırlamalı?
    K., 26 Tem 2018, 17:47

    Merhabalar, şirketimizde çalışan arkadaşımız için Amerika vizesi çıkartmak istiyoruz ne tür işlemler gerekiyor bilgi verebilir misiniz? Çalışanlar ABD vize başvurusunda hangi evrakları hazırlamalı? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • I-20 formunu nasıl doldurmalıyım?
    E. Ç., 18 Tem 2018, 21:11

    Amerika’da ki okulum bana I-20 belgesini doldurmam için gönderdi. I-20 için gerekli bazı işlemleri anlayamadım. Mesela dekontu İngilizce istiyorlar mı? Bu tarz anlaşılmayan durumlar var? Kısaca I-20 formunu nasıl doldurmalıyım?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • İsviçre’den ABD vizesine başvuru yapabilir miyim?
    a., 16 Tem 2018, 12:34

    Merhaba, İsviçre’de yaşıyorum ve C oturumum var. Eşimle birlikte Amerika vizesi için başvuru yapmak istiyoruz. İsviçre’den ABD vizesine başvuru yapabilir miyim? Süreç nasıl işliyor ve gerekli belgelerin listesini nasıl bulabilirim? Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • ABD’ye öğrenci vizesi başvuru koşulları nelerdir?
    n., 11 Tem 2018, 11:13

    Merhaba, ABD’ye öğrenci vizesi başvuru koşulları nelerdir? oğlum Michigan Eyalet Üniversitesi’ne kabul edilmiş ve tarafına I -20 formu gönderilmiştir. Bundan sonraki işlemler için bilgilendirme yaparsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Çocukların ABD vizesi alma koşulları nelerdir?
    H. E., 08 Tem 2018, 12:11

    Eşimin ve kendimin 2019 Ağustos ayına kadar geçerli vizemiz var. 7 yaşında çocuğumuz için nasıl vize alabiliriz? Çocukların ABD vizesi alma koşulları nelerdir? Tüm işlemleri tekrar mı yapmamız gerekiyor? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • DS-160 formu doldurma koşulları nelerdir?
    S. T., 06 Tem 2018, 17:11

    DS-160 formu doldurma koşulları nelerdir? Eşim ve ben Amerika’da yaşayan oğlumuz ve ailesini ziyarete gideceğiz. Bunun için tek bir DS-160 formu mu dolduracağız? Ayrıca konsolosluğa ikimiz adına tek ücret mi ödeteceğiz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • ABD vizesi yenileme başvurusu nasıl yapılıyor?
    i. Y, 05 Tem 2018, 21:33

    Merhaba. ABD vizesi yenileme başvurusu nasıl yapılıyor? Daha önce 5 senelik Amerikan Vizem vardı. Önümüzdeki Ocak 2018’de vizemin süresi doluyor. Vizemi yenilemek için posta yolu ile evrakları konsolosluğa göndermem yeterliymiş. Ancak benim vizem 5 senelikti ( 10 senelik değildi). Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • ABD vizesini aldıktan hemen sonra mı seyahati gerçekleştirmeli?
    H.R., 05 Tem 2018, 02:04

    Merhabalar, ABD vizesini aldıktan hemen sonra mı seyahati gerçekleştirmeli? 18 yaşında halen üniversite öğrencisi olan yeğenim ABD’ye beni ziyarete gelecek. Seyahatini konsolosluğa belirttiği tarihte mi yapmak zorunda? Vizeyi aldıktan 6 ay veya daha uzun bir süre sonra seyahatini gerçekleştirebilir mi?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Greencard sahibinin eşi hangi haklardan yararlanabilir?
    s. t., 03 Tem 2018, 23:09

    Merhaba, henüz Amerikan vatandaşı değilim. Ancak Greencard sahibiyim. 2 yıldır Amerika’da yaşıyorum. Avustralya vatandaşı olan nişanlım ABD’ye gelecek ve biz evleneceğiz. Eşim benimle burada Greencard çıkana kadar kalabilir mi? Greencard sahibinin eşi hangi haklardan yararlanabilir? Geçici çalışma izni alabilir miyiz? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • ABD vizesi başvurusunda çocuklar için hangi evraklar sunulmalı?
    F. A., 03 Tem 2018, 18:25

    ABD vizesi için başvuruda bulunacağım. Çocuklara vize alımı esnasında eşimin de bulunması gerekiyor mu? Çocuklar için muvafakatname düzenlemek şart mı? Başvuruda çocuklar adına DS 160 formunun doldurulması zorunlu mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Kredi borcu ABD vize başvurumu olumsuz etkiler mi?
    z. s., 03 Tem 2018, 10:06

    İyi çalışmalar. Turistik amaçlı vize almak istiyorum Ancak kredi ödemelerimle ilgili olumsuz sicil bildirimlerim var. Bu durum başvurumu olumsuz etkiler mi? Devlet memuru olarak çalışıyorum. Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Amerika Vizesi Ret Kararı
    İ. Cem Taşkın, 28 Haz 2018, 04:45

    Merhaba, Amerika Vizesi Ret Kararı ile ilgili sorularım olacak. Geçen hafta başvurmuş olduğum b1/b2 turist vizesinden red yedim. Red yeme sebebim büyük ihtimal ile başvururken öğrenci gözükmem ve sponsor olarak babamı göstermemdi. Dolayısı ile başvuru esnasında işsiz, yeni mezun olarak gözüktüm. Keza vize memuru ile olan görüşmem de sorulan diyalog şu şekilde gelişti: Ne için Amerika'ya geleceksiniz ? -Turistik Öğrenci misiniz ? -Evet ama şu anda mezun oldum. Dönünce ne iş yapıcaksınız ? -Müzisyenim. Müzik kariyerime devam edeceğim. Daha önce Türkiye dışına çıktınız mı? -Hayır. Hiçbir belge istenmedi ve ek soru sorulmadı. İlk sefer başvurduğum ve başvuru esnasında öğrenci olduğum için ve mezun olma ihtimalim çok yüksek olduğundan babamı sponsor gösterip kendimi işsiz statüsünde bıraktım. Bu şekilde vizeyi daha kolay alırım zannettim. Fakat Türkiye'ye döneceğim garantisini verememiş gibi bir duruma düştüm ve red yedim. Sorum şu; Müzisyenim. Üniversiteden yeni mezun oldum ve 31 yaşındayım. Mesam (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ’a üyeyim. Mikado adında bir grubum var ve bir albüm, iki single’ımız var. Hepsi itunes ve spotify da mevcut. İstanbul Jazz Festivali olmak üzere bir çok sahnede ve festivalde yer aldım. Hepsi internette mevcut ve ulaşılabilir durumda, belgeleyebilirim. Maddi sıkıntım yok, şahsıma ait finans gelirlerim ile geçiniyorum ve income'ım da bu. Bu detayları veriyorum, çünkü vize alırken ds-160 formunda income ve meslek olarak nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemiyorum. Ayrıca şuan benden kaynaklanan bir yanlış anlaşılma oluştu ve red yedim, nasıl tekrardan başvurabilirim ve hangi yolu izlemeliyim. Şimdiden teşekkür ederim. Kolay Gelsin.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Hangi Ülkeler Amerika Vizesini Olumsuz Yönde Etkiler?
    S. yaşar, 27 Haz 2018, 00:36

    Merhaba, Ben üniversite öğrencisiyim ve bu yaz İran’ı gezmek istiyorum. Seneye de ABD’de staj düşünüyordum. Aynı pasaportla ya da geçmişimde İran girişi olunca, ABD vizesi almakta sorun yaşar mıyım? Hangi Ülkeler Amerika Vizesini Olumsuz Yönde Etkiler? İlginiz için şimdiden teşekkürler !

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Amerika için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp