F1,F2 Amerika Öğrenci Vizeleri

Geçerli bir eğitim programına katılmak için Amerika'ya gidecek kişilerin başvuru yapması gereken vize çeşitidir. Öğrencilerin vizelerine zamanında sahip olmaları için erken başvuru yapmaları özellikle tavsiye ediyoruz. Öğrenciler hazır olur olmaz vizeleri için başvuru yapabilirler.

Amerika Büyükelçiliğinin veya Amerika Konsolosluğunun Öğrenci Vizesini kurs kayıt tarihinden önceki 120 ya da daha az gün öncesine kadar düzenleyebildiklerini dikkat etmelisiniz. Vize için Form I-20 de belirtilen başlama veya kayıt tarihine 120 günden de fazla bir zaman önceden başvuru yaparsanız, Amerika Konsolosluğu ya da Amerika Büyükelçiliği başvuruyu vizenin düzenlenebileceği tarihe kadar bekletir. Amerika Konsolosluğu memurları başvuru süreçleri için olan bu fazladan zamanı kullanacaktır.

Amerikan Hükümeti İç Güvenlik düzenlemeleri uyarınca tüm ilk ya da başlangıç öğrencilerinin öğrenim programinin Form I-20'de belirtilen başlama/kayıt tarihinden 30 ya da daha az gün önce Amerika'ya giriş yapmalarını tavsiye ediyoruz. Amerika'ya seyahatinizi planlarken bu tarihleri lütfen dikkate alınız.

Amerika'ya daha erken giriş yapmak isteyen bir başlangıç öğrencisi (programin başlamasına 30 günden fazla zaman kala) bir ziyaretçi vizesine uygun nitelikte olmalı ve edinmelidir. İleriye dönük öğrenci notu ziyaretçi vizesinde bulunacak ve yolcu giriş esnasında Amerika göçmenlik müfettişine öğrenim görme niyeti ile geldiğini açıkça belirtecektir. Herhangi bir çalışmaya başlamadan önce, başvuran Form I-539 (Göçmen Olmayan Durumunun Değişimi için Başvuru formu) doldurarak değişen Öğrenci Ziyaretçi durumunu onaylamalıdır ve ücretini ödemelidir. Ayrıca gerekli Form I-20’yi başvurunun yapıldığı İç Güvenlik Departmanı ofisine sunmanız gerekmektedir. Lütfen Sınıflandırma durumu onaylanmadan öğrenime başlanamayacağı hususunu dikkate alınız.

Egitimleri Amerika'da devam eden öğrenciler, öğrenci durumunu sağladıkları ve SEVIS kayıtları devam ettiği sürece yeni vize için herhangi bir zaman başvuru yapabilirler. Devam eden öğrenciler ayrıca sınıfları başlamadan önce istedikleri zaman Amerika'ya giriş yapabilirler.

Çalışmaya Uygunluk - Devlet lisesine katılım için Öğrenci Vizesi çıkaran başvuru sahiplerinin çalışmaya izinleri yoktur.

Giriş Bilgisi - Eğer başvuran Amerika'ya ilk girişinden önce okul değiştirirse, yeni okulundan I-20 ile yeni öğrenci vizesi için başvuru yapmalıdır. Eğer başvuran öğrenim görmeye başladıktan sonra okul değiştirirse, başvuran Amerika'ya hala geçerli öğrenci vizesi ve yeni I-20 (arka yüzü eksiksiz onaylanmis) ile tekrar girmelidir.

 

F1, F2 Amerika Öğrenci Vizesi almak için hazırlanması gereken evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz) 
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-20 Formu
  • I-539 Formu
  • SEVIS I-901 ödeme dekontu. 
  • Transkript ve diplomalar
  • TOEFL, SAT, GRE, GMAT ve benzeri kurumlardan alınan dil yeterlilik puanlarını gösteren belge.

 

Öğrenciye Sponsor olacak kişiye ait evraklar

Emekli ise;

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Emeklilik kartı fotokopisi ya da www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  • Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 


SSK’lı Çalışan ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)


İşveren ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Faaliyet Belgesi (son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 


Devlet Memuru ise;

  • Çalışma Belgesi
  • Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
  • Resmi Kurum Görev Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi 
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

 

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

► Amerika vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.

► Amerika vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaptığınız taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün sonra randevunuz kesinleşecektir.

► Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz. 

► Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.

► 14 yaş ve üstü Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.

► Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.

► Amerika vizenizin sonuçlandıktan sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.

► Amerika vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sitemizden temin edebilirsiniz.

► Amerika vizesi ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizle ilgili Vize Merkezi temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

► Amerika Vizesinin verilmesi Amerika'ya giriş yapılabileceği garantisi anlamına gelmez. Gümrük Girişinde bulunan Gümrük ve Sınır Koruma Memurluğu (CBP) Görevlileri seyahat eden kişinin Amerika'ya girip giremeyeceğine ve ne kadar süre kalmasına izin verileceğine karar verir. Vizenin geçerliliği, izin verilen kalma süresi ile ilişkili değildir; başvuran adayın vizesi 10 yıl geçerli olabilir, fakat izin verilen kalma süresi genelde 6 aydan fazla olmaz. Vizenin geçerliliği basit olarak, kişilerin Amerika'ya seyahat edebilecekleri ve Amerika'ya giriş başvurusunda bulunabilecek oldukları süredir.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 02
Faks : +90 (212) 287 72 44
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 02
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 02
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 25
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+ 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com