Amerika F1 Öğrenci Vizesi, Amerika M1 Öğrenci Vizesi

Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmek isteyen bir yabancı ülke vatandaşı, geçici bir ziyaret için göçmen olmayan veya sürekli ikamet için bir göçmen vizesi edinmelidir. ABD’de öğrenim görmek için ise bir öğrenci vizeniz olmalıdır. Amerika F1 vizesi ya da Amerika M1 vizesi türünden öğrenci vizelerinin hangisine ihtiyacınız olduğunu eğitim kursunuz ve katılmayı planladığınız okul belirler.

Amerika F1 Öğrenci Vizesi almak zorunda olduğunuz eğitim alanları

  • Üniversite ya da Kolej
  • Lise
  • Özel İlkokul
  • Ruhban Okulu
  • Konservatuvar
  • Bir dil eğitim programı da dâhil olmak üzere diğer akademik kurumlar

 

Amerika M1 (Mesleki Eğitim) Öğrenci Vizesi almak zorunda olduğunuz eğitim alanları

  • Bir dil eğitimi programı dışındaki mesleki eğitimler ya da diğer tanınmış akademik olmayan kurumlar

 

Kısa süreli rekreasyonel eğitimler için, Ziyaretçi (B) vizesi uygun olabilmektedir. Bir lisans veya akademik sertifikaya yönelik kredilendirilmiş olmayan kısa rekreasyonel kurs katılımları için Ziyaretçi (B) vizesine başvurabilirsiniz.

Kısa bir süreliğine olsa dahi, ABD’de derecelendirilmiş veya sertifikalandırılmış eğitimler için Ziyaretçi (B) vizesine izin verilmemektedir. Örneğin, eğitim gördüğünüz kurumun ABD kampüsünde belirli bir süre gerektiren eğitim için mutlaka F1 vizesi alınmalıdır.

F1 ve M1 Öğrenci Vizesi başvurusu için vize uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Başvuru için şahsınıza ve durumunuza özel evrak listesini talep edebilir, Amerika öğrenci vizesi başvurunuzu sorunsuz ve hızlı bir şekilde yaparak vizenizi alabilirsiniz. 

 

F1, M1 Amerika Öğrenci Vizesi ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar

Katılmayı planladığınız ABD okuluna kabul edildiğinizde Öğrenci ve Değişim Ziyaretçisi Bilgileri Sistemi'ne (SEVIS) kaydolursunuz. SEVIS I-901 ücretini ödemelisiniz. Vize görüşmesine katıldığınızda konsolosluk görevlisine sunmanız için kayıt olduğunuz ABD okulundan bir I-20 Formu almanız gerekmektedir. Eğitiminiz sırasında eşiniz ve/veya çocuklar sizinle birlikte ABD’de kalmayı planlıyorsa, bireysel I-20 Formu edinmelidirler, ancak SEVIS ücretini ödemelerine gerek yoktur.

Öğrencilerin vizelerine zamanında sahip olmaları için erken başvuru yapmalarını özellikle tavsiye ediyoruz. Tüm evraklar hazır olur olmaz vizeleri için başvuru yapabilirler.

Amerika Büyükelçiliği’nin veya Amerika Konsolosluğu’nun F1 veya M1 vizesini eğitim kurumuna kayıt tarihinden 120 gün ya da daha az gün öncesine kadar düzenleyebildiklerine dikkat etmelisiniz. Vize için Form I-20’de belirtilen başlama veya kayıt tarihine 120 günden de fazla bir zaman önceden başvuru yaparsanız, Amerika Konsolosluğu ya da Amerika Büyükelçiliği başvuruyu vizenin düzenlenebileceği tarihe kadar bekletir. Amerika Konsolosluğu memurları başvuru süreçleri için olan bu fazladan zamanı kullanma hakkına sahiptir.

Amerikan Hükümeti İç Güvenlik düzenlemeleri uyarınca tüm yeni kayıt yaptırmış başlangıç öğrencilerinin Form I-20'de belirtilen başlama/kayıt tarihinden 30 ya da daha az gün önce Amerika'ya giriş yapmalarını tavsiye ediyoruz. Amerika'ya seyahatinizi planlarken bu tarihleri lütfen dikkate alınız.

Amerika Birleşik Devletleri’ne daha erken giriş yapmak isteyen bir başlangıç öğrencisi programın başlamasına 30 günden fazla zaman kala ABD’ye gitmek isterse bir ziyaretçi vizesine uygun nitelikte olmalı ve söz konusu vizeyi edinmelidir. İleriye dönük öğrenci notu ziyaretçi vizesinde bulunmalı ve yolcu giriş esnasında Amerika göçmenlik müfettişine öğrenim görme niyeti ile geldiğini açıkça belirtmelidir.

Öğrencinin, kayıt olduğu eğitim kurumunda herhangi bir eğitime başlamadan önce, I-539 formu (Göçmen Olmayan Ziyaretçinin Durumunun Değişimi için Başvuru formu) doldurarak değişen Öğrenci Ziyaretçi durumunu onaylaması ve ücretini ödemesi gerekmektedir. Ayrıca gerekli I-20 formu başvurunun yapıldığı İç Güvenlik Departmanı ofisine sunulmalıdır. Lütfen Sınıflandırma durumu onaylanmadan öğrenime başlanamayacağı hususunu dikkate alınız.

Amerika’daki öğrenimlerine devam eden öğrenciler, öğrencilikleri devam ettiği ve SEVIS kayıtları bulunduğu sürece yeni vize için her zaman başvuru yapabilirler. Ayrıca ilk kez Amerika’ya gidecek olan öğrenciler haricindeki tüm öğrenciler sınıfları başlamadan önce diledikleri herhangi bir zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ne gidebilirler.

 

  • Çalışmaya Uygunluk - Devlet lisesine katılım için Öğrenci Vizesi çıkaran başvuru sahiplerinin çalışmaya izinleri yoktur. Diğer F-1 ve M-1 vizesi sahibi öğrencilerin kampüs dışında çalışacakları işleri mutlaka eğitim alanıyla ilişkili olmalı ve okullarındaki resmi memurlardan herhangi bir çalışmaya başlamadan önce izin almış olmalıdırlar.

 

  • Giriş Bilgisi - Eğer başvuran Amerika Birleşik Devletleri’ne ilk girişinden önce okul değiştirirse, yeni okulundan I-20 formu alıp doldurmalı ve yeni öğrenci vizesi için başvuru yapmalıdır. Eğer başvuran öğrenim görmeye başladıktan sonra okul değiştirirse, başvuran Amerika'ya hala geçerli öğrenci vizesi ve yeni I-20 Formu (arka yüzü eksiksiz onaylanmış) ile tekrar girmelidir.

 

İptal edilmedikçe vizeniz son kullanma tarihine kadar geçerlidir. Bu nedenle, süresi dolmuş bir pasaporttaki geçerli bir ABD vizesi geçerliliğini yitirmeyecektir. Süresi dolmuş pasaportunuzda geçerli bir vizeniz varsa, vizenizi süresi dolmuş pasaportunuzdan çıkartmayın/yırtmayın. Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul için geçerli yeni pasaportunuz ile geçerli vizenizin bulunduğu süresi dolmuş pasaportunuzu birlikte taşımalısınız.

F1 ve M1 Amerika Öğrenci vizesi başvurularınız için lütfen Amerika vize uzmanlarımızla iletişime geçiniz.

 

F1, M1 Amerika Öğrenci Vizesi almak için hazırlanması gereken evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz) 
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-20 Formu
  • I-539 Formu
  • SEVIS I-901 ödeme dekontu. 
  • Transkript ve diplomalar
  • TOEFL, SAT, GRE, GMAT ve benzeri kurumlardan alınan dil yeterlilik puanlarını gösteren belge.

 

Öğrenciye Sponsor olacak kişiye ait evraklar

Emekli ise;

  • Sponsor Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Emeklilik kartı fotokopisi ya da www.turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı  fotokopisi
  • Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 


SSK’lı Çalışan ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK(4a) Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)


İşveren ise;

  • Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Faaliyet Belgesi (son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b)Hizmet Dökümü (e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olamlıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa) 


Devlet Memuru ise;

  • Çalışma Belgesi
  • Bağlı olduğu resmi makamdan İzin Belgesi
  • Resmi Kurum Görev Kimlik Kartının önlü arkalı fotokopisi 
  • Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzası olan)
  • Şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır)
  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

 

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

► Amerika vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.

► Amerika vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaptığınız taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün sonra randevunuz kesinleşecektir.

► Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz. 

► Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.

► 14 yaş ve üstü Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.

► Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.

► Amerika vizenizin sonuçlandıktan sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.

► Amerika vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sitemizden temin edebilirsiniz.

► Amerika vizesi ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizle ilgili Vize Merkezi temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

► Amerika Vizesinin verilmesi Amerika'ya giriş yapılabileceği garantisi anlamına gelmez. Gümrük Girişinde bulunan Gümrük ve Sınır Koruma Memurluğu (CBP) Görevlileri seyahat eden kişinin Amerika'ya girip giremeyeceğine ve ne kadar süre kalmasına izin verileceğine karar verir. Vizenin geçerliliği, izin verilen kalma süresi ile ilişkili değildir; başvuran adayın vizesi 10 yıl geçerli olabilir, fakat izin verilen kalma süresi genelde 6 aydan fazla olmaz. Vizenin geçerliliği basit olarak, kişilerin Amerika'ya seyahat edebilecekleri ve Amerika'ya giriş başvurusunda bulunabilecek oldukları süredir.

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 02
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 02
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 02
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 15 02
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2038
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5013
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com