R Din Görevlileri

Din Görevlisi (R) vizesi, geçici süreyle dini bir görevde çalışmak amacıyla Amerika'ya gitmek isteyen başvuru sahiplerine yöneliktir. Din görevlisi vizesi genellikle o dinin ruhban sınıfının yetkili üyeleri tarafından gerçekleştirilen dini ibadetleri yürütmek ve diğer görevleri yerine getirmek üzere, yetkili bir kurum tarafından atanan kişileri ve dinle ilgili bir meslekte çalışan kişileri kapsar.

Başvuru sahibi Amerika'da bulunan, gerçek ve kâr amacı gütmeyen bir şekilde örgütlenmiş dini bir topluluğun üyesi olmak zorundadır. Dini topluluk ve bağlı kuruluşu ya vergiden muaftır, ya da vergi muafiyeti statüsü kazanacak niteliklere sahiptir. Başvuru sahibi, dini görevli statüsü için başvurmadan önceki iki yıl boyunca o dini topluluğun bir üyesi olmalıdır. Başvuru sahibi, o topluluğun bir din görevlisi olarak, ya da iyi niyetli, kâr amacı gütmeyen dini bir kuruluşta (ya da bu tür bir kuruluşun vergi muafiyeti olan bağlı bir kuruluşunda) dini bir görev icra etmeyi planlamalıdır.

 

R Din Görevlisi Amerika vizesi için hazırlaması gereken evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz) 
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-129 Dilekçesi (Başvuru sahibini gelecekteki işvereni veya temsilcisi tarafından yazılır)
  • Daha önceki vizeleri veya önceki Amerika vizelerini içeren eski pasaportlar
  • Vergiden muaf olma durumunu gösteren belge

 

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

►Amerika vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.
►Amerika vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaptığınız taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün sonra randevunuz kesinleşecektir.
►Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz. 
►Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.
►14 yaş ve üstü Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.
►Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.
►Amerika vizenizin sonuçlandıktan sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.
►Amerika vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sitemizden temin edebilirsiniz.
Amerika vizesi ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizle ilgili Vize Merkezi temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 02
Faks : +90 (212) 287 72 44
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 02
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 05 02
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 25
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+ 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com