Amerika R Din Görevlileri Vizesi

Din Görevlisi R-1 vizesi, geçici süreyle dini bir görevde çalışmak amacıyla Amerika'ya gitmek isteyen başvuru sahiplerine yöneliktir. Din görevlisi vizesi genellikle o dinin ruhban sınıfının yetkili üyeleri tarafından gerçekleştirilen dini ibadetleri yürütmek ve diğer görevleri yerine getirmek üzere, yetkili bir kurum tarafından atanan kişileri ve dinle ilgili bir meslekte en az yarı zamanlı (haftada en az 20 saat ortalama) çalışan kişileri kapsar.

Başvuru sahibi Amerika'da bulunan, gerçek ve kâr amacı gütmeyen bir şekilde örgütlenmiş dini bir topluluğun üyesi olmak zorundadır. R vizesine başvuracak olan kişinin bağlantı içinde olduğu dini topluluğun vergiden muaf ya da vergi muafiyeti için tüm koşullarının uygun olması gerekmektedir. Başvuru sahibi, din görevlisi statüsü için başvurmadan önceki iki yıl boyunca o dini topluluğun bir üyesi olmalıdır. Başvuru sahibi, dini kuruluşta yalnızca dini bir görev için R vizesi başvurusu yapmalıdır.

R-1 vizesi sahibi, ilk başvuruda en fazla 30 aya kadar ABD’de kalabilir. USCIS tarafından belirlenecek sonraki uzatmalar en fazla 30 ay daha olabilir. Din görevlisinin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki R-1 sınıflandırmasında toplam süresi beş yılı (60 ay) geçemez.

Eş ve Çocuklar - R-1 din görevlisinin eşi ve 21 yaşın altındaki bekâr çocukları, R-2 vizesine başvurarak R-1 vizesi sahibi ile ABD’de yaşayabilirler. R-2 vizesi sahiplerine ABD’de çalışma imkânı tanınmamıştır.

Amerika R (Din Görevlisi) Vizesine başvurmak için Amerika uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Başvuru sürecinde (özellikle online doldurulması gereken formlarda) herhangi bir sorun yaşamamak ve başvurunuz sonucunda Amerikan Konsolosluğu'ndan red cevabı almamanız için alanlarında profesyonel Amerika vize uzmanlarımıza danışabilir ve hızlı bir şekilde vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Lütfen iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com adresinden e-posta yoluyla ulaşınız.

Amerika R Vizesi (Din Görevlisi) için hazırlanması gereken evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • I-129 Dilekçesi (Başvuru sahibini gelecekteki işvereni veya temsilcisi tarafından yazılır)
  • Daha önceki vizeleri veya önceki Amerika vizelerini içeren eski pasaportlar
  • Dini topluluk ve bağlı kuruluşun vergiden muaf olma durumunu gösteren belge

 

Amerika Vizesi Hakkında Önemli Notlar

►Amerika vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar, Amerika Konsolosluğunun inisiyatifi altında olacaktır.
►Amerika vize başvurunuzu Vize Merkezi aracılığıyla yaptığınız taktirde, evraklarınız bize ulaştıktan 1 gün sonra randevunuz kesinleşecektir.
►Amerikan Konsolosluğu iş yoğunluğuna bağlı olarak ileri tarihlere randevu verebilmektedir. Bu yüzden seyahatinize 1 ay kala vize işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz. 
►Amerika vize başvuru işlemleri sırasında başvuru sahibinden dijital parmak izi alınmakta ve mülakat yapılmaktadır.
►14 yaş ve üstü Konsolosluğa şahsen gelmesi gerekmektedir. Mülakat ve dijital parmak izi vermek için randevuya gittiğinizde vize operasyon sorumlumuz size asistanlık edecektir.
►Amerika Konsolosluğu, gerek duyması halinde başvuru sahibini yeni bir mülakata çağırabilir ve ek evrak talebinde bulunabilir.
►Amerika vizenizin sonuçlandıktan sonra pasaportunuz ile birlikte 3 iş günü sonra size en yakın PTT şubesine gönderilmektedir.
►Amerika vizesi veya tüm dünya vize işlemlerine dair ayrıntılı bilgileri sitemizden temin edebilirsiniz.
Amerika vizesi ile ilgili her türlü soru ve görüşlerinizle ilgili Vize Merkezi temsilcilerimizle telefon ve e-mail ile iletişime geçebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel :+90 (212) 970 05 02
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 02
alarga@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 02
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 15 02
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2038
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5013
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com
Konya
+90 (332) 225 43 92
konya@vizemerkezi.com