Amerika E1 Ticaretçi Vizesi

E-1 ticaretçi Amerika vizesi, Amerika'ya ticaret ile uğraşmak için giden ticaretçiler içindir. E-1 vizesine başvuran kişinin bulunduğu ülke ile Amerika Birleşik Devletleri arasında mevcut bazı ticaret ilişkileri ve anlaşmaları bulunmalıdır. Amerika şirketinin en az yüzde 50’si vizeye başvuran kişinin vatandaşı olduğu ülkenin vatandaşlarının mülkiyetinde bulunmalıdır. Şirket sahibi, ortağı, müdür ve yöneticiler veya şirkette mevcut önemli bir pozisyonda çalışanlar E-1 vizesi için başvurabilirler. Yatırımcı ortak şirketlerin aynı pozisyonda çalışanları da E-1 Ticaretçi vizesi alabilirler.

E-1 vizesi alabilmek için yapılan ticaretin, ABD ile diğer ülke arasında karşılıklı olması yani ülkeler arası bir alışveriş süre geliyor olması, ticaretin uluslararası kapsamda olması ve belirtilmiş olan ticari faaliyetlerden biri olması gerekmektedir. Ülkeler arasında hali hazırda mevcut ticaret ilişkilerinin olması gerekmektedir. E-1 vizesine yeni bir ticaret ilişkisi kurmak amacıyla başvurulamaz. Yapılacak ticaretin sürekli olması yani bir kerelik olmaması gerekmektedir.

Amerika yatırımcı vize başvurunuz kabul edildikten kısa bir süre sonra Green Card elde ederek Amerika’da yaşama iznine sahip olursunuz.

E-1 Amerika Ticaretçi Vizesi Sahiplerinin Eş ve Çocukları - E-1 vizesi sahibinin eş veya 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları kendisine ABD’de eşlik edebilir. Eş ve çocukların uyruklarının E-1 vizesi sahibi ile aynı olmasına gerek yoktur. Bu aile üyeleri E-1 göçmen olmayan sınıflandırmayı seçmelidirler. E-1 vizeleri onaylandığı takdirde genellikle çalışanın kaldığı süre ile aynı uzunlukta ABD’de kalabilirler. E-1 vizesi sahibinin eşi, I-765 formunu ücret karşılığında sunarak iş izni başvurusunda bulunabilir. Onaylanırsa, E-1 vizesi sahibinin eşinin çalışabileceği yerler konusunda özel bir kısıtlama yoktur.

E-1 Amerika Ticaretçi ve Yatırımcı vizesi sahibi yurtdışına gidebilir ve ABD’ye geri döndüğünde genellikle iki yıllık otomatik bir giriş süresi kazanır. Aile üyeleri E-1 vizesi sahibine eşlik etmedikçe, yeni geri kabul süresi aile üyeleri için geçerli olmayacaktır. Bu nedenle E-1 vizesi sahibinin aile üyeleri E-1 vizesine sahip oldukları süreyi kontrol etmeli ve vizenin süresi dolmadan uzatma başvurusunda bulunmalıdır.

E-1 Amerika Ticaretçi Vizesine başvurmak için Amerika uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Başvuru sürecinde (özellikle online doldurulması gereken formlarda) herhangi bir sorun yaşamamak ve başvurunuz sonucunda Amerikan Konsolosluğu'ndan red cevabı almamanız için alanlarında profesyonel Amerika vize uzmanlarımıza danışabilir ve hızlı bir şekilde vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Lütfen iletişim numaralarımızdan veya online@vizemerkezi.com adresinden e-posta yoluyla ulaşınız.

E1/E2 Yatırımcı ve Ticaretçi Vizesi almak isteyenlerin hazırlaması gereken evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • Antetli kâğıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirkette imza yetkisi olan kişiler tarafından kaşelenip imzalanmış seyahat amacını içeren yazı)
  • Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi        
  • Gelir Gösteren Evraklar;
  • SGK (4b)Hizmet dökümü
  • MRV ücret sayısını gösteren makbuzunuz ya da çıktınız.
  • Form G-28 (uygunsa)ile birlikte asıl başvuru sahibi adına tamamlanmış DS-156E formu
  • Firmayı ve E vizesinden yararlanan kişiyi tanıtan önyazı. (Önyazı, firmanın ve çalışanın E-1 vizesine uygunluğunu göstermelidir.
  • 5 yıllık iş planı ve eğer mevcut bir firma ise son 3 yılın vergi beyanı
  • Şirketin mülkiyet kanıtı ve şirket tescil belgesi
  • Ticari faaliyetleri ve gerçek değeri gösteren kanıt
  • Ofis / mal veya kira anlaşmalarını gösteren satın alma sözleşmesi

daha fazla göster

Yükleniyor...
Telefon