Öğrenci Gezileri için Vize

ÖĞRENCİ GEZİLERİ İÇİN VİZE


•    Başvuru formu: Her başvuru sahibi için doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış (çocuklar için her iki yasal veli tarafından imzalanmalıdır) 

Küçükler için (18 yaş altı)

Velayet sahibi/sahiplerinin başvuruda bulunması gerekir ya da başvuru için velayet sahibi tarafından vekaletnamesi doldurulmuş olmalıdır. Boşanma durumunda velayet kararı ibraz edilmelidir. Başvuru ve vekaletname formu her iki veli tarafından da imzalanmalıdır.

Reşit olmayan çocuklar için her iki veliden noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvaffakatname aslı ve fotokopisi alınması ve çocuklara ayrı doldurulmuş olan vize başvuru formlarının hem anne hem de baba tarafından imzalanması gerekmektedir.

•    Pasaport: Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalı. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içerisindeki vizelerinize (Schengen, AB, Birleşik Krallık, ABD, Kanada) ait birer adet fotokopi. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmelidir.
•    Fotoğraf: 1 adet biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz resim (6 aydan eski olmamalı ve 35x45 mm ebatında olmalı). 
•    Seyahat Sağlık Sigortası: En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ve fotokopisi ibraz edilmelidir. Seyahat sağlık sigortasının aslı, ıslak kaşeli ve imzalı olmalıdır. Belli durumlar için muafiyeti olan veya teminatı sınırlayabilecek veya katılım payını yükselten sağlıkla ilgili bazı şartlar öne süren sigorta poliçeleri kabul edilmemektedir.

Not: AB/AET (Almanya hariç) vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları seyahat sağlık sigortası ibrazından muaftırlar.
 

BAŞVURU SIRASINDA AYRICA AŞAĞIDAKİ BELGELER DE İBRAZ EDİLMELİDİR

•    Uçuş rezervasyonu (gidiş-dönüş) veya diğer ulaşım aracına ilişkin belgeler,
•    Otel rezervasyonu veya seyahat planına ilişkin belgeler.
Almanya´daki kardeş okul davetiyle seyahat ediliyorsa: Almanya´daki okuldan davet edilen tüm öğrencilerin ve refakat edecek öğretmenlerin isim listesini içeren ve öğrenci gezisinin programı hakkında da bilgi veren detaylı yazı
•    Türkiye´deki okulun davet edilen tüm öğrencilerin ve refakat edecek öğretmenlerin isim listesini içeren ve öğrenci gezisinin programı hakkında da bilgi veren yazısı.
•    Almanya´da kalınacak süredeki masrafların ne şekilde karşılanacağına dair ebeveynden belge, örneğin;
•    Son 3 aya ait banka hesap cüzdanı
•    Son 3 aya ait maaş bordrosu
Vize Tüzüğü´nün 16. maddesinin 4/b fıkrasına göre öğrencilere ve refakat eden öğretmenlerine harç muafiyeti uygulanmaktadır.
Refakat eden öğretmenler ayrıca İş Seyahati Vizesi gerekli belgeleri ibraz etmelidirler.

UYARI - BİLGİ NOTLARI:

•    Öğrenci gezisi amacıyla yapacağınız vize başvurusu için yukarıdaki sıralanan belgelerin ibrazı gerekmektedir. Her bir öğrenci için ayrı başvuruda bulunulması şarttır. Evrakların ibraz edilmemesi durumunda başvurunuz ancak eksik evrak dilekçesinin imzalanmasıyla kabul edilir.
•    Gerek duyulması halinde, Vize Bölümünce başka belgelerin de istenebileceğini lütfen gözönünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir.
•    Belirli bir maddi geliri olmayanlar ( öğrenciler, ev hanımları vs.), kendilerini maddi olarak destekleyen 1. dereceden yakınlarının geçimi ile ilgili evrak listelerine bakmalıdırlar. Buna ek olarak, 1. dereceden yakını tarafından destekleneceklerine dair ıslak imzalı ve okunaklı bir dilekçe de ibraz etmeleri gerekmektedir.
•    Reşit olmayan çocuklar için ''pasaport teslim vekaletnamesi''ni yasal velisi/velileri ıslak imzalı olarak ibraz etmelidirler.
•    18 yaşını dolduran herkesin kendisi başvuruda bulunması gerekmekte. Reşit olmayanlarda ise velayet sahibi başvuru evrakını imzalar.
•    Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır. Başta ziyaret, turistik veya ticari seyahatler için alınması gereken doğru vize Schengen Vizesi´dir.
•    Schengen Bölgesi 26 ülkeden ibarettir: Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan.
•    Vakitlice vize başvurusunda bulunulması önemle tavsiye olunur: Vize Bölümü, eksiksiz ibraz edilen vize başvuruları hakkında, başvuru evrakı Vize Bölümüne teslim edildikten sonra esasen 15 gün içerisinde karar vermek zorunda. Bu nedenle seyahatinizden en geç 15 gün öncesinden başvuruda bulunmanız gerekir. Ancak, seyahatinizden önce üç aydan daha da erken bir tarihte başvuruda bulunmamalısınız. 
•    25 Eylül 2014´ten beri Schengen vize başvurusunda da 12 yaşını doldurmuş başvuru sahiplerinden parmak izi alınması gerekmektedir. 
•    Parmak izi verileri beş yıl süreyle Avrupa Birliği Vize Bilgi Sistemi´nde (VIS) saklanacaktır. Bir kez parmak izi verdikten sonra bu süre zarfında yapacağınız diğer schengen vize başvurularınızı vekil tayin ettiğiniz bir kişi aracılığı ile de yapabilirisiniz. Yetkilendirme için vekaletname metnine Ek Formalar alanından ulaşabilirsiniz. Beş yıllık süre dolduktan sonra yeniden parmak izi alınması gerekecektir.
•    Eğer işiniz gereği veya ailevi nedenlerden ötürü sık sık veya düzenli olarak Almanya´ya gitmek zorundaysanız uzun süreli vize talebinde bulunmanız ve bunun için gerekli belgeleri ibraz etmeniz tavsiye olunur.
•    Vizesi olan bir kişinin koşulsuz şartsız Almanya´ya giriş hakkı olduğu algısının doğru olmadığını belirtmek isteriz. Bu konuda nihai karar mercii yetkili hudut kontrol makamlarıdır.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 01
avrupa2@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 01
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 01
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 23 65
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+ 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 50 95
gaziantep@vizemerkezi.com