• Almanya'da Eğitim Vizesi
    A. Yıldırım, 21 Şub 2019, 21:01

    Almanya'da Eğitim Vizesi nasıl alırım? İstanbul'da yaşıyoruz, ablam ailesiyle Almanya'da yaşıyor.Lise 1'e yani 9.sınıfa giden oğlumu oraya okumaya göndermek istiyoruz.Bunun için Almanya'dan ablamın göndereceği evraklar nelerdir veya Alman konsolosluğuna randevu alıp gitmek mi lazım hangi evrakları öğrenmek için. İlk defa gidecek oğlum yurt dışına. Acemiyiz yardımcı olursanız sevinirim

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya 2019 Vize Ücretleri
    A. Akkaya, 07 Kas 2018, 16:50

    Merhaba, daha önce İstanbul'daki ofisinizden vize hizmeti almıştım. Almanya vizesi için güncel evrak listesini benimle paylaşır mısınız? SGK çalışanıyım, Almanya'dan ticari davetiyem var ve ayrıca arkadaş ziyaretinde de bulunacağım. Hem ticaret hem de ziyaret olacak. Almanya'da bulunacağım sürede arkadaşımın evinde kalacağım. Almanya vizesi kaç günde çıkar ve Almanya vize ücreti ne kadar? Seyahat sağlık sigortası sizin tarafınızdan yapılıyor mu ve 1 yıllık sigortayla daha uzun süreli vize çıktığı doğru mudur? Zaman kısıtlamam olmadığı için Express ya da VIP başvuruya ihtiyacım yok. Geç bir saat olduğu için aramak istemedim. Dönüşünüzü bekliyorum, iyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya'da Hasta Ziyareti
    F. Tal, 16 Eki 2018, 11:11

    Almanya'da Hasta Ziyareti nasıl yaparım? Babamın hastalığı nedeniyle babamı hastanede ziyaret için Almanya'ya gitmek istiyorum, ancak davetiyem yok. Babamın hastane raporu işe yarar mı, ben turistik mi akraba ziyaret vizesi mi almalıyım?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Acil Almanya Vizesi
    K. Memiş, 20 Ağu 2018, 13:47

    Merhabalar, annem 1952 doğumlu Türk vatandaşi ve 79'dan beri Almanya'da yaşamaktadır. şu an hastanede yatmaktadır ve durumu da bayağı ağır. Kendisinin bir isteği var kız kardeşini görmek istiyor. Bu durumda Türkiye'de yasayan kız kardeşine vize almak ne kadar sürer ve neler gerekir? Hızlı vize diye bir olay var mıdır?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Ulusal Vize Başvurusu
    S. Şalvarlı, 01 Ağu 2018, 08:47

    Merhaba, Almanya Ulusal Vize Başvurusu nasıl alırım? Almanya'ya 6 aylığına mesleki eğitim için gitmem gerekiyor, yeşil pasaportum ve Almanya'dan davet yazım var, vize için ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yatırımcı Vizesi Nasıl Alınır
    O. Karataş, 19 Haz 2018, 01:24

    Merhaba, 12 yıldır aktif çalışan Bilişim Teknolojileri konusunda yerli ve yabancı bankalara hizmet veren şirket sahibiyim. Türkiye de yaptığım işi Almanya'ya taşımak veya Almanya'da aynı konuda faaliyet gösterecek müstakil bir şirket kurmak sureti ile oturum almak istiyorum. Bu sebep ile Almanya Yatırımcı Vizesi nasıl alınır ve oturma izni konusunda sizden danışmanlık hizmeti almak isterim. Saygılarımla

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar
    A. Karaman, 17 Haz 2018, 00:04

    Ben Bartın'da oturuyorum. Almanya'da 10 günlüğüne uzaktan akrabamız var onun yanına ziyaretine gideceğim. Pasaport çıkarmak gerekiyor mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye'den Almanya'ya İşçi Getirmek
    F. Mollaoğlu, 24 May 2018, 12:09

    Merhaba, Almanya’da inşaat firması sahibiyim.Türkiye'den Almanya'ya işçi getirmek nasıl olur? Türkiye'den ekip halinde işçi çalıştırmak istiyorum ,İnşaat Mühendisi ,Elektrik Mühendisi ve Teknikerlere ihtiyacım bulunmakta. Türkiye den Almanya ya işçi getirmek için nasıl prosüdürleri hazırlamam gerekir, İş sözleşmesi hazırlamam gerekmekteymiş neler olması gerekmektedir. Çalışacak olan kişiler hangi evrakları hazırlaması gerekiyor bilgilendirme yapmanızı rica ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Öğrenci Vizesi
    T. Aktepe, 09 May 2018, 21:43

    Almanya öğrenci vizesi için gereken evraklar ve yapmamız gerekenler nelerdir? Almanya eğitim almak istiyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya'da Oturum İzni Almak
    B. Yılmaz, 24 Nis 2018, 12:40

    Almanya'da oturum izni almak nasıl olur? Evliyim ve 3 senedir alanımda bir şirkette çalışıyorum. Yine alanımda çalışmak üzere Berlin'de ikamet eden bir firmada çalışmak için ailemle Berlin'e taşınmak istiyorum. Üniversite eğitimimi halen almaktayım. Bu şartlarda benim Almanya'da çalışma izni almam mümkün mü? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Transit Vize
    Ö. Ece Sıtkı, 23 Nis 2018, 00:07

    Merhabalar, Almanya Transit Vize bilgisi alabilir miyiz? Türk vatandaşıyım. George Washington Üniversitesindeki bir öğrenci konferansında yer almak için 8 Temmuz 2018 tarihinde Atatürk Havalimanından Frankfurt International Airport aktarmalı Dulles International Airport'a (Washington D.C, USA) gideceğim. Shengen vizem yok. Transit vizesi gerekli midir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Erasmus Vizesi İşlemleri
    B. Şahin, 20 Nis 2018, 20:08

    Merhaba bu yaz Almanya'da 64 günlük erasmus stajımı yapacağım, Almanya Erasmus Vizesi İşlemleri nelerdir? Yeşil pasaporta sahibim. Bunun için hangi tür vizeye başvurmam gerekmekte ve gerekli evraklar nelerdir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Dil Eğitimi Vizesi
    A. Tüzün, 13 Nis 2018, 16:44

    Almanya'ya dil eğitimi için gidersem kaç ay vize alabilirim???

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Turistik Vize Başvurusu
    G. Işık, 09 Nis 2018, 15:43

    Merhaba, eşim ve çocuğumla birlikte yaz tatilinde en çok Almanya’da kalmak üzere Belçika ve Almanya turistik vize başvurusu yapmak istiyoruz. Ben emekliyim ve eşim özel bir okulda öğretmen ve çocuğum lise 3 . sınıfta öğrenci. Almanya ve Belçika turistik vize başvuruları için hangi evrakları hazırlamamız gerekir? Yaz tatilinde seyahat etmek istediğimiz için ne zaman vize başvurusu yapmamız gerekir. Almanya turistik vizesi kaç günde sonuçlanır. Şahsen başvuruya gelmemiz gerekir mi ve sizin danışmanlığınızda vize başvurumuzu yapabilir miyiz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Vize Davetiyesi Süresi
    Y. Kor, 01 Nis 2018, 16:10

    Merhabalar, kız kardeşimin turist olarak yanıma gelebilmesi için Almanya'dan davetiye çıkarttım fakat davetiyede tarih yok. Sadece aldığım tarih belli. 10.12.2018 tarihinde alındı. Bunun dışında hiç bir tarih yok davetiyetede. Bu durumda çıkartılan davetiyenin geçerlilik süresi nedir? Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Vereceğiniz yanıt için şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Vizesi ile Almanya'da Kalış Süresi
    N. Tanı, 23 Mar 2018, 23:57

    Üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaktayım. Yaz döneminde arkadaşlarımla beraber Almanya, Polonya ve Hollanda'ya seyahatlerde bulunacağız. Sizlere sorum şu; seyahatimiz esnasında en çok Almanya'da konaklayacağız ve ilk giriş ülkemiz Polonya, bildiğim kadarıyla en fazla kaldığımız ülkeden vize başvurusu yapmamız gerekiyor. Almanya vizesi ile Almanya'da kalış süresi gösterirken bütün konaklama, vb seyahat planlamamızı nasıl hazırlamamız gerekiyor? İlk giriş yaptığımız ülkeden giriş yaparken Almanya vizesi ile sorun yaşar mıyız? Almanya girerken en çok kaldığımız ülke Almanya olmasına rağmen çıkış ülkemizde Hollanda olduğu için bir sonraki vize başvurusunda sorun yaşar mıyım?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yeşil Pasaport ile Almanya Seyahati
    A. Ayhan, 07 Mar 2018, 11:36

    Merhaba, Yeşil pasaporta sahibiz. Pasaportlarımızı kısa bir süre önce yeniledik. Eşim ve iki çocuğumuz ile Ağustos 2019 da Frankfurt Almanya'ya 1 haftalık gezi ve akraba ziyareti planlıyoruz. Akrabalarımızda konaklayacağız. yeşil pasaport Almanya vize muafiyetinin olduğunu biliyoruz. Bunun dışında işlemleri kolaylaştırıcı bir belge vb şeye ihtiyacımız olur mu? Ne tavsiye edersiniz. Teşekkür Ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Alman Vatandaşlığı
    G. Kaya, 30 Oca 2018, 10:41

    Merhaba, 1970 Almanya doğumluyum annem babam gurbetçi olarak Almanya Nürnberg şehrinde ikamet etmişlerdir. Almanya'da doğdum ve ben doğduktan yaklaşık 6-7 ay sonra Türkiye'yeye göndermişler ve bir daha da Almanya'ya gitme fırsatım olmadı sorum şu olacak, benim Alman vatandaşlığı hakkım var mı? Var ise başvuru kanalları nelerdir, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler,

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Schengen Vizesi İşlemleri
    B. Tekin, 05 Ara 2017, 16:09

    Ben emekli öğretmenim eşimle birlikte Almanya'ya turistik seyahat etmek istiyoruz. Almanya seyahatimizi gezerek yapmak istediğimizden araba ile seyahat etmek istiyoruz. Yalnız araba ile gideceğimiz için İlk girişimiz Yunanistan olduğu için kafamız karıştı Almanya Schengen vize başvuruşu mu yapacağız? Emekliler için ve araba ile seyahatte hangi evrakları sunmamız gerekmekte. Almanya Schengen vizesi için bizlere yardımcı olursanız seviniriz. Teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Aile Birleşimi Vizesi
    M. Er, 12 Haz 2017, 18:34

    Merhabalar efendim, bir kaç sorum olacaktı. Öncelikle eşimle aramda 5 yaş fark var, bu sorun olur mu acaba. Eşim Almanya'da doğup büyüdü ve kendisi Türk vatandaşı iken resmi nikahı Türkiye'de yaptık, şimdi Alman vatandaşlığına başvuru yaptı bu şekilde bir aile birleşimi mümkün olur mu? Yani evlendiğimiz zaman Türk vatandaşı ama aile birleşimi yapacağımız önümüzdeki 2-3 ay sonra Alman vatandaşı olarak başvuru yapsak sıkıntı çıkar mı. Almanya aile birleşimi vizesi 2019 yılı evrakları değişti mi?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar
    H. Bilgin, 16 Mar 2017, 20:39

    Merhaba, Almanya aile arkadaş ziyareti vizesi almak istiyorum, Almanya ziyaret vizesi gerekli evraklar? Almanya'da bulunan akrabamız bana davetiye gönderecek, orijinal davetiye olması gerekiyor mu yoksa davet mektubu ile vize başvurusu yapabilir miyim? Hazırlanacak evraklar arasında SGK dökümü ve çalıştığım yere ait bazı resmi evraklar olduğunu okudum. Bir firmada sigortalı olarak olarak çalışmaktayım. Ayrıca ortağı olduğum bir şirket var fakat SGK'lı olarak 30 gün sigortam yattığı için kendi şirketim ayrıca Bağkur primi yatırmamaktadır. Bu durumda iken şirket ortağı olarak vereceğim belgeler kabul görür mü? Almanya aile ve arkadaş ziyareti vizesi gerekli evraklar nelerdir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Kültürel Etkinlik Vizesi
    C. Yağ, 13 Oca 2017, 14:48

    Merhaba, Ağustos ayında Almanya’da festival sebebiyle bulunmam gerekmekte. Bu tarz bir seyahat için nasıl bir vize türüne başvuru yapılması gerekiyor. Almanya kültürel etkinlik vizesi diye bir vize türü olduğunu duydum doğru mudur? Benim konsolosluğa Almanya’ya yapacağım seyahatimin Almanya'daki festival ile alakalı olduğunu ispatlayacak satın aldığım festival biletim mevcuttur. Almanya vize başvurumu yaparken ne zaman vize başvurusu yapmalıyım. Ayrıca şu an öğrenciyim benim belirli bir birikimim var ama sponsorlu olarak mı vize başvurusu yapmam gerekir.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Alman Pasaportunun Yenilenmesi
    D. Payal, 01 Ara 2016, 00:32

    Alman pasaportumu nasıl yenileyebilirim? Bodrum'da oturuyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Ticari Vize Başvurusu
    E. Çıtak, 26 Eyl 2016, 20:09

    Almanya'ya 10 günlük fuar için gideceğim. 45 gündür sigortalı değilim. Vize başvurusu sırasında bu durumum sorun olur mu? Bir de benim başvuracağım vize Almanya ticari vize mi yoksa Almanya fuar vizesi mi?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Vize Reddi
    U. Gerikoğlu, 24 Eyl 2016, 16:56

    Merhabalar ben umut vize başvurusu yapmıştım Almanya Vize Reddi aldım. Ret edilme sebebi de seyahat amacı ve şartları gösteren kanıtlayıcı belgeler inandırıcı değil diye sebep sunmuşlar. Almanya'ya gitme amacım kuzenimin düğünü içindi fakat davetiyemiz yoktu şimdi geldi. İtiraz dilekçesi yazarak tekrar başvuru yapmamı ve davetiyeyi eklememi söylediler ama yinede tam olarak emin olamadığım için bu konuda ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verir mi siniz acaba. teşekkürler

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Vize Sonucu Sorgulama
    K. Özgür, 02 Tem 2016, 04:02

    Merhaba ben 5 hafta oldu vizeye başvurdum, Vize sonucu sorgulama bu konuda nasıl bilgi alabilirim. şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Almanya için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp