Konsolosluk

Konsolosluk

Almanya Konsolosluk bilgilerine dair hazırladığımız sayfamıza hoş geldiniz. Almanya Büyükelçilik ve Konsolosluk detaylarına geçmeden evvel bu dış temsilciliklerin yetkilerine ve çalışma prensiplerine yönelik kısa bir özet geçelim.

Konsolosluk Nedir?

Almanya Federal Cumhuriyeti gibi tüm devletlerin diğer devletler ile ilişkilerinin belli bir sistem ile yürütülmesine gerek duyulmaktadır. Devletler diğer ülkelerdeki büyük ve ticari kentlerde temsilcilikler kurarak uluslararası ilişkilerin gelişmesine imkan verir.

Diğer devletlerin mülki amirleri ile temas kurma, vize işlemleri, pasaport işlemleri, doğum, ölüm, evlilik gibi durumlar ile ulaşım, sağlık, eğitim ve hukuki durumlarda çözüm üretmek için kurulan bu temsilciliklere Konsolosluk adı verilir. Konsoloslukların bir ülkede hizmet verebilmesi izne bağlıdır. Aynı zamanda alınan bu izin temsilcilik talep edilen devletin isteği ile kaldırılabilir.

Konsolos Nedir?

Farklı bir ülkede temsilcilik açan devletler bu ülkedeki iş ve hizmetlerin yürütülmesinde bazı kişileri yetkilendirirler bu yetkililerden ilkine Büyükelçi diğeri ise konsolos denilmektedir.

Almanya Dış İşleri Bakanlığı tarafından da gidilecek ülkede bulundukları şehrin mülki amirleri ile temasta bulunarak kendisi için atanan görevleri yerine getirmek üzere konsolos ve Büyükelçiler yetkilendirilmektedir.

Almanya Konsolosluk

Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından yetkilendirilen temsilcilikler;

  • Almanya Büyükelçiliği ve Konsolosluğu
  • Almanya Konsolosluğu İstanbul
  • Almanya Konsolosluğu İzmir
  • Almanya Konsolosluğu Antalya

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın görevlendirmesi ile Bursa, Bodrum, Edirne, Kayseri, Gaziantep ve Trabzon kentlerine de Fahri Konsoloslar atanmıştır. Fahri Konsolosluklar iki ülke kapsamında kültürel ve ticari ilişkilerin geliştirilmesinde, bürokratik işlemlerin kolaylaştırılmasında rol oynarlar. Almanya vize işlemleri Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya kapsamında hizmet verir.

Almanya Konsolosluk İşlemleri

Antalya, Ankara, İzmir ve İstanbul’da yer alan Almanya Konsolosluğu birimleri hem kendi ülke vatandaşlarının doğum, ölüm, cenaze, pasaport gibi işlemlerini yürütür hem de diğer ülke vatandaşlarının Almanya’ya seyahatlerinde ihtiyaç duyacakları vizeye erişimini sağlarlar.

Bu erişim vize işlemlerini kapsar ve belli şartlara bağlıdır. Bu şartların uygunluğu Konsolosluk yetkililerince kontrol edilir ve onaylanır.

Almanya vizesine dair tüm işlemleri sitemizde bulunan Almanya vize işlemleri sayfasından takip edebilir, dilediğiniz bilgiye ilgili menüden ulaşabilirsiniz. Almanya Konsolosluk erişim bilgilerine ise ilgili başlıklardan erişebilirsiniz.

Almanya ile ilgili sizden gelen sorular

5 sorudan en popüler 5 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

  • Alman Konsolosluğu Vize Randevu Alma
    M. Taştan, 04 Mar 2020, 10:49

    Alman konsolosluğu vize randevu alma kolay mı? Randevu almadan da işlem yapabilir miyiz? Cevabınız için teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Alman Konsolosluğu Vize Başvurusu
    A. Görgün, 04 Mar 2020, 10:14

    Alman konsolosluğu vize başvurusu için hangi evrakları istiyor? Evrakları yanımızda mı getireceğiz yoksa sisteme yükleme gibi başka bir durum var mı?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Konsolosluğu vize
    V. Yılmaztürk, 02 Mar 2020, 16:40

    Almanya konsolosluğu vize için neler istiyor? İşlemleri nereden ve nasıl yapacağız?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Almanya Konsolosluğu Vize Başvurusu
    b.g., 09 Kas 2019, 12:41

    Almanya Konsolosluğu vize başvurusu alıyor mu? Yoksa Büyükelçiliğe'mi yapmam gerekiyor?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Alman Pasaportunun Yenilenmesi
    D. Payal, 01 Ara 2016, 00:32

    Alman pasaportumu nasıl yenileyebilirim? Bodrum'da oturuyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Almanya için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp