Ankara Antlaşması ile Almanya Oturum İzni


Ankara Antlaşmasıyla Almanya Oturum İzni başvurusu yaparak Avrupa’ya yerleşen Türk vatandaşlarının sayısı her geçen yıl artıyor. 1963 yılında Türkiye ve Avrupa Birliği arasında imzaladığı Ankara Antlaşması Türkiye’nin Avrupa Birliği macerasının başlangıç noktasıdır. Bu antlaşmaya göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Avrupa’da çalışabilir, işe şirket kurabilir, Türkiye’de mevcut durumdaki şirketlerinin şubesini açabilme hakkına sahiptiler.

Almanya’ya yerleşmek ve orada yapılanmak istiyorsanız bu artık zor değil. Eskiden zor ve zahmetli olan bu süreç Vize Merkezinin profesyonel danışmanları aracılığı ile gerçekleştirildiğinde zorlu bir işlemler bütün olmaktan çıkıyor. Vize Merkezi, normal başvuru ile yılları alan ve zaman kaybına yolaçan bu süreci birkaç ayda tamamlanmasını sağlıyor.

Öncelikle belirtmek gerekir ki Ankara Antlaşması ile Almanya’da oturum izni başvuru yapmak Schengen vizesi işlemlerinden çok farklı bir uygulamayı içerir. D tipi Ulusal Vize başvurusu yapacak olan kişiler başvuruları doğrudan Almanya Konsolosluğu tarafından kabul edilmektedir ancak Almanya’daki kurumlarla da doğru bağlantılar kurmak gerekmektedir. Oturum izni alma süreci boyunca karşılaşacağınız bürokratik yükü Vize Merkezinin uzman ekibi minimuma indirmektedir.

Neden Almanya'da Oturum İzni Almalıyım?

  • Almanya dünyanın lokomotif ekonomilerinden biri olarak istatistiklere göre dünyanın en güçlü ekonomisi kabul ediliyor. %40’a ulaşan ihracat oranıyla, üretime verdiği önem ve insan haklarına verdiği değerle sosyal bir devletin tüm başarılı özelliklerinin toplandığı bir ülke olarak yaşamak için en çok tercih edilen ülkelerin de başında geliyor.
  • Almanya’ya Ankara Antlaşması çerçevesinde yaşamaya gidecek kişiler iş kurma ve iş bulma açısından çok sayıda fırsata sahip. Hemen belirtelim; oturum izni ile Almanya’da kuracağınız şirket size Avrupa’nın diğer ülkelerinde de çalışma ve iş kurma imkanı sağlayacak.
  • Almanya pasaportu ile 161 ülkeye vizesiz seyahat edilebiliyor ve Almanya pasaportu pasaport endeksinin ilk sırasında yer alıyor.
  • Almanya, yaşam kalitesinin yüksekliğiyle fiziki, sosyal ve hukuki güvenlik açısından dünyanın en yaşanılabilir ülkesi konumunda.
  • Almanya oturum izni alarak sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabiliyorsunuz.
  • Aileniz ve çocuklarınız da sizinle birlikte bu fırsatlar yararlanabiliyorlar. Eşiniz için çalışma imkanı ve 16 yaşından küçük çocuklarınız da otomatikman oturum izni sahibi olabiliyorlar. Girişimci kişi başvurduğunda eşi ve 16 yaş altı çocuklar da Almanya vatandaşlığından faydalanabiliyor. Sosyal güvenlik, sigorta ve eğitim sisteminden ailecek faydalanıyorlar.
  • Almanya %3 oranında büyüme hızına sahip ancak yaşlı nüfusu artarken çalışan nüfusun önümüzdeki yıllarda dramatik bir düşüşle 5 milyon azalması bekleniyor. Bu nedenle dünyanın her yerinden gelmek isteyen kalifiye iş gücüne olan ihtiyacı her geçen gün artış gösteriyor.
  • Almanya federal bir hukuk devleti olduğu için anayasanın üçüncü maddesi uyarınca tüm vatandaşlık haklarına sahip oluyorsunuz. Tek istisna genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkınız bulunmuyor ancak belediye seçimlerine katılabiliyorsunuz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 1960’lı yıllarda Almanya’ya göç ederek, ülkenin ekonomik ve sosyal inşasına önemli katkılarda bulundukları düşünüldüğünde, bugün bu durumu bir adım daha ileri taşıyarak Türk girişimcilerinin, iş adamlarının, mühendis ve işletmecilerin Almanya oturum izni ile alarak Avrupa’daki Türk imajını güçlendireceklerine inanıyoruz.

Almanya Oturum İzni Almak İçin Ne Kadar Sermaye Lazım?

Ankara Antlaşmasına göre 1 Euro sermaye ile şirket kurup Almanya’da oturum alma şansına sahipsiniz. Mini Limited uygulaması ile sermayesiz şirket açılabiliyor. 2008’de yürürlüğe giren ‘Limited Şirket Yasasının Modernleştirilmesine ilişkin yasa ile Almanya’da şirket kurma işlemleri hızlandırılarak Girişimci Şirket kavramı geliştirilmiştir. Limited şirket kurmak için sermayesi olmayan kişiler bu fırsatı değerlendirerek iş yapma potansiyellerini geliştiriyorlar. Ancak elbette bu işlemler doğru bir iş planı hazırlanarak gerçekleştirilebiliyor. Vize Merkezi danışmanları Almanya’da kuracağınız şirketin iş planını oluşturmanızda yanınızda olacaklardır. Alman makamlarının iş planınızı, destekleyici belgelerle ikna edici bulması önemli bir koşuldur.

Limited şirket kurmak için en az maliyet 10.000 Eurodur. Almanya Oturum iznine sahip olana kadar sunduğumuz danışmanlık hizmeti, bütün bürokratik masraflar dahil 10 bin Euro’nun altında bir düzeyde gerçekleşmektedir.

Girişimci olmadan, ücretli çalışmak istiyorsanız, bir diğer deyişle maaş karşılığında çalışmak istiyorsanız bile, yeterli şartları yerine getirdiğiniz zaman bu programdan faydalanabiliyorsunuz. Bu programlara 18 yaşını doldurmuş bütün Türk vatandaşları başvuru yapabilirler. Detaylar hakkında her türlü sorunuz için lütfen Vize Merkezi danışmanlarımızı arayınız.

Almanya’da şirket kurulumu ile arzu ederseniz başka bir Avrupa ülkesinde de yaşayabilirsiniz. Avrupa Birliği'nde mal, hizmet ve sermayenin serbest dolaşımı kuralının geçerli olmasından dolayı 28 ülkede yaşama hakkına sahip olmaktasınız.

Başvuru sahibinin yetenekleri, becerileri çerçevesinde Alman pazarında yapacağınız işi seçmek ve yönlendirmek bizim temel fonksiyonlarımızdan biri.

Ankara Antlaşması ile Almanya Oturumu Almak Kolay mı?

Teorik olarak kolay görünen ama birlikte gerçekleştirilmesi gereken detaylı bir süreç var. Bazı adımları destek almadan yerine getirmeniz zaman ve para kaybına neden olmaktadır. 1 ila 4 ay içinde sonuçlanabilecek bir süreç, bürokratik koşullar nedeniyle daha uzun zamana yayılabilmektedir. Vize Merkezi olarak bu süreç yönetimini sizin adınıza kolaylaştırıyoruz.

Ankara Antlaşması ile oturum izni başvuru yapmak için öncelikle bir iş planınız hazırlanması gerekiyor. İş planıyla birlikte konsolosluğa gidiliyor. Almanya’daki belediye, ticaret odası gibi birimlere başvuru yapılıyor. İlgili kurumlardan onay alındıktan sonra başvuru sahibi Almanya’da noter işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu işlemler doğru bir planlama ve strateji ile gerçekleştirilmelidir. Bu işlemleri kendi imkanlarıyla yapmaya kalkan ve Almanya’da şirket kurmalarına rağmen girişimci vizesini alamayan kişiler de var.

Kişisel başvurularda zaman ve enerji olarak tüketici olan ve ortalama 2 ila 2,5 yıllık bir süreçte yapabileceklerinizi Vize Merkezi sayesinde 3 ila 6 ay içinde gerçekleştirebilir ve bunun sonucunda 3 yıllık geçici Almanya oturum izni alabilirsiniz.

 

Almanya Oturum İzni Destek Hattı

 

İstanbul  0212 970 05 18
Ankara  0312 970 05 18
İzmir  0232 970 05 18
Edirne  0850 460 15 18
 

 

E-mail: almanyaoturum@vizemerkezi.com

 

Yükleniyor...
Telefon