Aile birleşiminde geçerli dil sertifikası nedir?

E. şanlı 10/02/19, 00:50
Merhabalar eşim Türkiye vatandaşı ama Almanya'da doğdu büyüdü . Ama annesi babası çifte vatandaş eşim beni Almanya'ya götürebilmesi için ne yapmam gerekiyor beni nasıl götürebilir . A1 sertifikası yeterli oluyor mu? Bir de kurstan aldığım sertifika sayılmıyor diyorlar . Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim. İyi geceler.
Vize Merkezi

Merhaba,

Eşinizin Almanya'da yaşadığını, Türkiye'de yaptığınız evlilik ile Almanya'da oturum izni almak istediğinizi anlıyorum. Bunun için Almanya Aile Birleşimi vizesine başvurmanız gerekir. Aile birleşimi vizesinde Almanya'ya gidecek olan kişiden yeterli Almanca bilgisi olduğuna dair sertifika sunması beklenir. Büyükelçilik, A1 sertifikası yetkili bir kurum tarafından tanzim edilmelidir, der. Geçerli sertifikalar Türkiye'de Goethe Enstitüsü'nden alınan Start Deutsch 1 ve Avusturya Dil Diploması-Grundstufe Deutsch 1'dir. Dil zorunluluğunun gerekmediği istisnai durumlar da mevcuttur ancak dosyanızın içeriğine tam vakıf olmadan bu istisnai durumdan faydalanıp faydalanamayacağınızı belirtemiyoruz. Kişisel bilgilerinize uygun bir başvuru dosyasının hazırlanabilmesi için iletişim sayfamızdan size en yakın ofisimizi ziyaret edebilir veya telefon numaralarından uzman müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz. 

Ankara Vize Merkezi

Nazlı

Cevap Ver
Lütfen bu mesajın spam amaçlı olmadığını anlayabilmemiz için yandaki doğrulamayı yapınız.
Telefon