Yunanistan Aile Birleşimi

Yunanistan Aile Birleşimi

Yunanistan Aile Birleşimi vizesi evli olanlar için geçerli bir vize türüdür. Yunanistan sınırı içinde yer alan Türkiye Konsoloslukları, ülke mevzuatına uygun olması durumda sadece Türk vatandaşı arasında evlenme işlemleri gerçekleştirir. Evlenecek kişilerden birinin çifte uyruklu olursa evlenme akdi Başkonsolosluk içerisinde yapılmaz.

Başkonsolosluk nikah akdini yalnızca Başkonsolosluk binasında gerçekleştirme yetkisine sahiptir. Yunan sınırı içinde evlenmek isteyen Türk vatandaşın Aile birleşim vizesi için Türkiye Başkonsolosluğuna kendisi başvurarak aşağıda belirtilen evrakları ibraz etmeleri gerekir.

  • Çok dilde yazılmış olan doğum kayıt belgesi
  • Başvuru sahiplerinin bekar olduğunu ve evlenmesinde herhangi bir sakınca olmadığını teyit eden Yunanca döküm,

Bu belgeler Türkiye'den temin edilebilir ancak Yunan makamı Yunanistan Türkiye Başkonsolosluğu tarafından hazırlanan evlenmeye dair bir sakıncası yoktur belgesini tercih eder.

Türkiye'den alınmış olan doğum belgesi Yunan makamı tarafından belge üzerinde Türkiye kaymakamlık ve valilikleri üzerinden temin edilebilecek Apostil Kaşesi talep edilir. Yunanistan sınırı içinde yer alan Türkiye Başkonsolosluğu tarafından verilen doğum kayıt belgesi için apostil kaşesi talep edilir.

Vize Kaç Günde Çıkar?

Aile birleşimi vize başvurusu sırasında başvuru sahibinin Yunanistan sınırı içerisinde çalışıyor olması durumunda maaş bordrosu gibi bazı belgeleri ibraz etmesi gerekir. Belgeleri eksiksiz olarak tedarik edilmesi ve teslim edilmesi durumunda herhangi bir sorun meydana gelmez. Yunan aile birleşim vizesi başvuru işlemi ikamet edilen bölgeye göre 10 ila 15 gün arasında sürebilmektedir istisnayi durumlarda uzamalar konsolosluk nezdindedir.

Yunanistan Aile Birleşimi Ücret

Yunanistan aile birleşim vize başvuru aşamasında ücretlendirme konsolosluk tarafından belirlenir.

Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar

Konsolosluğun talep ettiği belgelerle ile birlikte Yunanistan aile birleşimi vizesi başvuru işlemini başvuru sahibi tarafından yapılması gerekir.

  • Biyometrik Fotoğraf: 3 adet biyometrik fotoğrafın güncel olması gerekir.
  • Pasaport: 8 yıldan eski olmayan pasaportunuzun başvuru aşamasında en az 1 yıl daha geçerliliğinin olması gerekir.
  • Yunanistan Vize Başvuru Formu: Yunanistan vize başvuru formunun dikkatle doldurulması gerekir.
  • Evlenme Belgesi: Uluslararası geçerliliğe sahip olması gereken evlenme belgesinin aslı ve fotokopisi ibrazı istenir.
  • Nüfus Kayıt Örneği: Başvuru sahibine ait nüfus kayıt örneği aslı ve 2 fotokopisiyle istenir.
  • Türk makamı tarafından hazırlanmış olan evrakın Yunan makamı tarafından kabul edilebilmesi için evrakın doğruluğunun apostil mührü ile onaylanması gerekir.
  • Yunanistan makamı tarafından talep edilen apostil tasdikli evraklar aşağıdaki gibidir.
  • Sağlık Raporları: Yetkili Sağlık Müdürlüğü tarafından doğrulanmalı ve sonrasında apostil mührü ile onaylanmış olan.
  • Ticari Evrakları: İlgili Sanayi ve Ticaret odası tarafından doğrulanmış ve apostil mührü ile onaylanmış olan.
  • Eğitim Belgeleri: Yüksek lisans veya akademik eğitim kurumunun vermiş olduğu diplomalar eğitim kurumunun merkez yöneticisi tarafından doğrulanmış ve apostil mührü ile onaylanmış olan.
  • Nüfus Müdürlüğü Evrakları: Sunulan evraklarla ilgili Nüfus Müdürlüğü tarafından doğrulanması ve apostil mührü ile onaylanmış olan.

Aile Birleşimi ile Türkiye'de Evlilik

Türkiye sınırı içerisinde yer alan Ekümenik Patrikhaneye bağlı olan herhangi bir metropol kilise dini nikah, herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti Belediyesin de resmi nikah kıyan Yunan vatandaşının evlenme sicil kaydının düzenlenebilmesi adına bulunduğu bölgede yetkili Yunanistan Konsolosluğuna başvurması gerekir.

Yunanistan Aile Birleşimi ile Türkiye'de Evlenilmesi İçin Gerekli Belgeler

  • Eşlerden her biri için konsolosluk tarafından temin edilmiş nüfus kayıt örneği belgesi
  • Ekümenik Patrikhaneden veya bir metropol kilisesinden alınmış olan evlenme cüzdanının aslının belgesi
  • Evlenme cüzdanı içerisinde her iki eşin kaçınca evliliğin olduğunun yazı ile belirtilmelidir.

Aile Birleşimi Destek Hattı

İstanbul 0212 970 05 18
Ankara 0312 970 05 18
İzmir 0232 970 05 18
Edirne 0850 460 15 18
Adana 0850 241 13 82
Gaziantep 0850 241 18 35

2910/01 sayılı yasanın 33. maddesi ve düzenlemelerin yapıldığı 3013/02 yasanın 19. maddesi, 3074/4-12-02 sayılı yasanın 11. maddesinin 4. ve 5. fıkralarına göre:

1) Yunan veya Avrupa Birliği ülkesi vatandaşı ile evli olan bir yabancıya en az beş yıllık oturma izni verilir ve bu çalışma izni yerine de geçer.

Süre bitiminde bu oturma izni yine en az beş yıl olarak yenilenir ve ayrıca eğer vesayetini üzerine almışsa yabancı eşin on sekiz yaşından küçük çocuğunu da kapsar. Oturum izninin yenilenmesi için gereken şart, kişinin oturma izni bitmeden iki ay önce evliliğin devam ettiğini gösteren belgeyi tedarik etmesidir. (Yunan veya Avrupa Birliği vatandaşı olan eşin resmi beyanı –1599/1986 sayılı yasada belirlenen - ve yakın zamanda alınmış aile durumunu gösteren bir belge).

2) Eğer evliliğin yabancı şahsın oturma izni veya Yunan vatandaşlığı alması amacıyla yapıldığı anlaşılırsa oturma izni verilmez, verilmişse de iptal edilir.

3) Yukarıdaki paragraflardaki uygulama geri dönüş yapmış olan Yunan kökenliler, Yunanlı soydaşlar, Yunanlı veya Avrupa Birliği vatandaşı, soydaş veya geri dönüş yapan bir şahıstan dul kalanlar ve onların çocukları için de geçerlidir.

4) Yunanlı veya Avrupa Birliği vatandaşının aile üyeleri kabul edilenler: Eş, yirmi bir yaşını doldurmamış çocukları, eşle birlikte yaşayan onun anne ve babası.

5) Aşağıda belirtilen şartlar 2910/01 sayılı yasanın öngördüğü şekilde yerine getirildiği takdirde yukarıda belirtilen şahıslar bağımsız olarak oturma izni alabilirler. -Bir önceki paragraftaki yaş haddini doldurmuşlarsa - boşanma kararı alınmışsa - Yunan veya Avrupa Birliği vatandaşı tarafından şiddete maruz kalan aile fertlerine oturma izni verilmesi Yunan veya Avrupa Birliği vatandaşı ile evli olan yabancı eş, oturma izni almak için oturduğu yerin bağlı olduğu belediye veya muhtarlığa aşağıdaki belgelerle birlikte dilekçe vermelidir.

Gerekli belgeler

A) Pasaport ya da seyahat belgesinin fotokopisi

B) Geldiği ülkeden alınmış, onaylanmış ve tercüme ettirilmiş olan aile durumunu gösterir belge

C) Çocukların vesayeti ile ilgili mahkeme kararı veya ana babanın bu konudaki anlaşmalarını içeren vatandaşı oldukları ülkenin resmi makamlardan alınmış, onaylanmış ve tercüme ettirilmiş belge.

On dört yaşını doldurmuş çocuklara şahsi oturma izni verilir ve reşit oluncaya kadar vesayetini taşıyan şahsın işlemlerini takip eder. Bu konudaki dilekçe vesayetini taşıyan şahıs tarafından şu belgelerle birlikte verilir:

  • Pasaport ya da seyahat belgesinin fotokopisi
  • İki adet renkli fotoğraf
  • Vatandaşı oldukları ülkenin resmi makamlarından alınmış, onaylanmış ve tercüme edilmiş aile durumunu gösterir belge
  • Çocukların vesayeti ile ilgili mahkeme kararı veya ana babanın bu konudaki anlaşmalarını içeren vatandaşı oldukları ülkenin resmi makamlardan alınmış, onaylanmış ve tercüme ettirilmiş belge

Yunanistan aile birleşim vizesi ile ilgili aklınıza takılan sorular ve detaylar için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Yunanistan ile ilgili sizden gelen sorular

3 sorudan en popüler 3 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

  • Yunanistan Aile Birleşimi Vizesi
    D. Akan, 20 Şub 2020, 17:50

    Merhaba, Yunanistan aile birleşimi vizesi için ne yapmamız gerekmektedir?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunan vatandaşı ile evlenerek serbest dolaşım hakkı
    M., 05 Kas 2018, 00:39

    Merhaba ben Türk vatandaşıyım evleneceğim kişi ise yunan vatandaşı, benim sormak istediğim soru evlendikten sonra ben de onunla birlikte serbest dolaşım hakkına sahip olabiliyor muyum?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Yunanistan Vatandaşı İle Evlenmek İçin Nasıl Bir Yol İzlemeliyim?
    E. G., 25 Tem 2016, 18:45

    Merhaba, sayın Vize Merkezi yetkilisi, 33 yaşındayım, sevdiğim kişi Yunanistan vatandaşı ve Yunanistan'da yaşıyor. Evlenmek istiyoruz, Yunan vatandaşıyla evlilikte nasıl bir yol izleniyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim, saygılar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Yunanistan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp