Vizemerkezi Logo
Vize bilgileri için lütfen aşağıdaki menüden “Vize Tipi” ve “Meslek” seçip; “Göster” butonuna tıklayınız.
Vize Tipi
:

Amerika Turistik Vize

Amerika Turistik Vizesi başvuruları sırasında hazırlanması gereken belgeler:

 

1. Pasaport (ABD seyahati sonrası, en az 3 aya geçerli)

2. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgilerini içeren)

3. 2 Adet 5x5 Ölçülerinde Fotoğraf (güncel, beyaz fon arkalı)

 

Amerika turistik vize başvuru sahiplerinin bulundukları duruma göre  hazırlaması gereken ek belge listesi;


Kişi şirket sahibi ise;

Güncel şirket evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)

Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile

 

Kişi Şirket çalışanı ise;

Güncel Şirket Evrakları (faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)

Banka Hesap Özeti (son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

SGK Hizmet Dökümü ve İşe Giriş Bildirgesi

 

Kişi Devlet Dairesi çalışanı ise;

Çalışma belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış, ıslak imza ve mühürlü)

Görev kimlik kartı fotokopisi İzin belgesi (bağlı buluhulan kurumdan alınmış, ıslak imza ve mühürlü)

Maaş bordrosu (son 3 aylık, ıslak imza ve mühürlü)

Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

 

Kişi Emekli ise;

Emeklilik kartı fotokopisi

Emekli olunan kurumdan alınmış, ıslak imza mühürlü yazı

Emekli cüzdanı fotokopisi

Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 2500 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)

 

Kişi Öğrenci ise;

Öğrenci Belgesi (orijinal, güncel)

Muvafakatname (kişi 18 yaşında küçük ise anne baba tarafından imzalanmış, noter onaylı orijinal belge)

 

 

 

 


Önceki Sayfaya Dön

Yazılan yorumlar:


javid rasullu:
merhabalar.ben bulgaristan vatandasiyla evliyim.2 kez oturum iznimi uzattim 1 yillik.simdi esim 4 aylik hamile ve 2 ay sonra yeniden oturum iznimi artirmam gerek.bir yerlerden duydumki cocuk olursa veya hamileyse karin suresiz otrum izni almak mumkun.bu dogrumu?eger dogruysa masrafi ne sizinle yapmamiz icin bunu? saygilarla

Yıldız Işık:
Efendim ,iyi günler biz Temmuz ayında Amerikaya gitmeyi düşünüyoruz ve sizin aracılığınız ile başvuru yapmak istiyoruz . Bir an evvel belgeleri hazırlamk istiyoruz , acaba mail yoluyla sorularımızla ilgilenip bizi bilgilendirebilir misiniz yksa ofisinize gelmemiz mi uygun olacaktır ? Dilerseniz sorularımızı şöyle sıralayabilirim. 1. Arkadaşım (yasemin Şahin) ve zattım Temmuz ayında Amerikaya gitmek istoyoruz. Y.Şahin 657 e bağlı devlet memuru statusunde olup MEBda öğretmen olarak görev yapmaktadır. Ben ise tez aşamasında yüksek lisans öğrencisiyim , ve şu anda çalışmamaktayım. 2. Yasemin Şahin New Yorka turistik amaçlı , ben ise Wyominge gitmek niyetindeyim. Amerikada (Wyoming de )ikamet eden arkadaşım (Ameriakan vatandaşı) tarafından ikimizin adına davetiye mektubu alabilirim . 3. Davetiye mektubu gönderenin ikamet yeri Wyoming yasemin Şahinin ise New yorka gidecek olması sorun yaratır mı ? yoksa vizeyı aldıktan sonra kimse bu durumla ilgilenmez mı ? 4. Zattım hem Avrupa Birliği vatandaşı olup hem de türkiye İstanbulda ikamet edip Türk vatandaşıyım. Vize başvurusu için Türk pasaportumu mu kullanmam gerekir acaba ? 5. Viz başvurusuna biletlerimizi de eklememiz yarar sağlar mı ? Efendim,sorularımı bu şekilde özetlemeye çalıştım,dilerseniz ofisinize de gelebiliriz . Ne dersiniz? İyi çalışmalar.

bahri:
abd vize işlemleri için nereden başlamam gerekmektedir

mutlu taşkın:
merhaba ben şuan hiçbiryerde çalışmıyorum. Fakat orda çalışan bir arkadaşımın yanına ziyarete gidecegim turist olarak ne yapmam gerekiyor vize için yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler...

ali kaya:
merhaba ben gemiciyim çalıtıgım gemilerden amerikan vizesi soruyorlar nasıl alabilirim bilgiledirirsenis çok memnun olurum şimdiden teşekkürler ..

fatma levent tutekin:
merhaba,Ben 23.09/20.10.2012 tarihleri arasında Kanada ya gideceğim ve çok girişli vize alacağım.bu seyahat sırasında Toronto'dan bir tura katılıp New York'a geçmek ve sonra tekrar Toronto'ya dönmek istiyorum.bu nedenle elimde ABD de kalmak için yapılmış rezervasyon ve uçak bileti bulunmamaktadır.bu durumda ABD vizesi almam mümkün olur mu?Tarafıma vereceğiniz bilgi için teşekkür ederim.

seran:
amerikada staj yeri buldum okul tarafından onaylandı fakat vize almam lazım. yardımcı olur musunuz?

Nursen ersen:
Merhaba benim Amerika vizesiyle ilgili sorum olcakti. Eylul deki seyahat icin simdiden vizeye basvurabilir miyim. Vize aldiktan sonra Amerikaya hemen giriş yapma zorunlulugum varmi acaba?

İhsan Güvercin:
Merhaba, Ben hem Türk hem Alman Vatandaşıyım (Çifte vatandaşlık) Alman Pasaportu ve T.C Nüfus cüzdanı taşıyorum. Türkiye de yaşıyorum. Sanatçıyım. Amerika'ya Türkiye'den direk gidebilmem için neler gerekiyor acaba? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum Yaz:


Yorum Yazmak için ilgili alanları doldurunuz:

Adınız:
Telefonunuz:
E-posta:
Güvenlik kodu:

Yorumunuz: