Vize bilgileri için lütfen aşağıdaki menüden “Vize Tipi” ve “Meslek” seçip; “Göster” butonuna tıklayınız.
Vize Tipi
:

Amerika Turistik Vize

Amerika Turistik Vize - Şirket Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler

 

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi en az 1 yıl ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.  Pasaportun''Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve döviz  kayıtları'' sayfalarınavize basılmamaktadır!! )

2- Vize İşlemi Takip Belgesi (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)

3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim

4- Şirket antetli kağıdına - kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)

6- Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic. veya San. Odası - son 3 ay tarihli)

7- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

8- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi

9- Banka hesap cüzdanları fotokopisi (güncel tarihli -hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

10- Tapu fotokopisi (Varsa)

11- Araç Ruhsatı Fotokopisi (Varsa)

12- Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada Nüfus kayıt örneği  istenmektedir.

13- Otel rezervasyonu

14- Uçak bileti

15-  Vize ücretinin yatırıldığı Banka dekontu

 

Amerika Turistik Vize - SSK'ya Bağlı Olarak Çalışanlar – Maaşlı

 

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi en az 1 yıl ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.  Pasaportun''Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve döviz  kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize İşlemi Takip Belgesi (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)

3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim

4- Şirket antetli kağıdına - kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Amerika Birleşik  Devletleri Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Şirketin imza Sirküleri fotokopisi (Süresi  geçmemiş)

6- Faaliyet Belgesi fotokopisi (Tic. veya San. Odası - son 3 ay tarihli)

7- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

8- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi

9- SSK işe giriş bildirgesi (yolcunun yeni işyerindeki çalışma süresinin 1 yılı  doldurmaması durumunda önceki işyerinden SSK işe giriş bildirgesini temin etmelidir)

10-  Maaş Bordrosu (Son 3 ay)

11- SSK' lı  Hizmet Dökümü

12- Banka hesap cüzdan  fotokopileri (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

13- Tapu fotokopisi (Varsa)

14- Araba Ruhsatı  Fotokopisi (Varsa)

15- Evli olanlardan Evlenme cüzdanı yada Nüfus dairesinden alınmış Nüfus kayıt örneği

16- Otel rezervasyonu

17- Uçak bileti

18- Vize ücretinin yatırıldığı Banka dekontu

 

Amerika Turistik Vize - Esnaf ve Sanatkarlar ile Serbest Meslek Sahipleri

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi en az 1 Yıl ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve döviz  kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır!!)

2- Vize İşlemi Takip Belgesi (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)

3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim

4- Firma antetli kağıdına - kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Firma sahibinin  imza Beyannamesi fotokopisi

6- Faaliyet Belgesi fotokopisi (Bağlı bulunduğu meslek odasından - son 3 ay tarihli)

7- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

8- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi (Varsa)

9- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

10- Tapu fotokopileri (Varsa)

11- Araç ruhsatı fotokopileri (varsa)

12- Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi ya da Nüfus kayıt örneği istenmektedir

13- Otel rezervasyonu

14- Uçak bileti

15- Vize ücretinin yatırıldığı Banka dekontu

 

Amerika Turistik Vize -Avukatlar - Doktorlar - Eczacılar - Diş Hekimleri – Mühendisler

 

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi en az 1 Yıl ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.  Pasaportun''Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve döviz  kayıtları'' sayfalarınavize basılmamaktadır!!)

2- Vize İşlemi Takip Belgesi (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)

3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim

4- Firma antetli kağıdına - kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- İmza Beyannamesi fotokopisi (Şirket ise imza sirküleri)

6- Faaliyet Belgesi fotokopisi (Bağlı bulunduğu meslek odasından ve son 3 ay tarihli)

 

  • AVUKATLAR-----------------------------BARO’DAN
  • DOKTORLAR----------------------------TABİPLER ODASINDAN
  • ECZACILAR------------------------------ECZACILAR ODASINDAN
  • DİŞ HEKİMLERİ-------------------------DİŞ HEKİMLERİ ODASINDAN
  • MİMAR VE MÜHENDİSLER--------------MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK ODASINDAN   faaliyet belgesi  almalıdırlar.

 

7- Vergi Levhası fotokopisi (Son dönem)

8- Ticaret sicil Gazetesi fotokopisi (Şirket ise)

9- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

10- Tapu fotokopileri (Varsa)

11- Araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)

12- Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada Nüfus kayıt örneği istenmektedir.

13- Otel rezervasyonu

14- Uçak bileti

15-  Vize ücretinin yatırıldığı Banka dekontu

 

Amerika Turistik Vize - Devlet Dairesinde Çalışanlar -Resmi Kurum

 

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi en az 1 Yıl ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun''Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve döviz  kayıtları'' sayfalarına vize  basılmamaktadır!!)

2- Vize İşlemi Takip Belgesi (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)

3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim

4- Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Bağlı bulunduğu makamdan görev yazısı

6- Resmi kurum görev kimlik kartının önlü - arkalı  fotokopisi

7- Maaş bordrosu (Son 3 ay)

8- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

9- Tapu fotokopileri (Varsa)

10- Araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)

11- Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada nüfus kayıt örneği istenmektedir

12-Otel rezervasyonu

13- Uçak bileti

14- Vize ücretinin yatırıldığı Banka dekontu

 

Amerika Turistik Vize – Emeklilere

 

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi en az 1 Yıl ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.  Pasaportun ''Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve döviz  kayıtları'' sayfalarına vize  basılmamaktadır!!)

2- Vize İşlemi Takip Belgesi (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)

3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim

4- Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Emeklilik cüzdanının veya kartının  fotokopisi

6- Emeklilik maaşı aldığı banka kartı ve/veya banka cüzdanının fotokopisi (Aldığı net maaş miktarını gösteriyor olmalı)

7-  Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

8- Tapu fotokopileri (Varsa)

9- Araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)

10- Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi yada nüfus kayıt örneği istenmektedir.

11- Otel rezervasyonu

12- Uçak bileti

13-  Vize ücretinin yatırıldığı Banka dekontu

 

Amerika Turistik Vize - Ev Hanımlar

 

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi en az 1 Yıl ve Pasaporta kayıtlı  seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve döviz  kayıtları'' sayfalarına vize  basılmamaktadır!!).

2- Vize İşlemi Takip Belgesi (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)

3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim.

4- Tüm masrafların eşi tarafından karşılanacağını belirten Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi.

5- Eşine ait iş evrakları.

6- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan).

7-  Tapu fotokopileri (Varsa)

8- Araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)

9- Evli olanlardan  Evlenme cüzdanı  Boşanmış olanlardan Boşanma ilamı yada bu belgelerin hepsini içeren Nüfus dairesinden alınmış  Nüfus kayıt örneği istenmektedir!!.

10- Otel rezervasyonu

11- Uçak bileti

12- Vize ücretinin yatırıldığı Banka dekontu.

 

Amerika Turistik Vize – Öğrenciler

 

1- Pasaport - (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi en az 1 Yıl  ve Pasaporta kayıtlı seyahat edecek kişi kadar boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun ''Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve döviz  kayıtları'' sayfalarına vize  basılmamaktadır!!)

2- Vize İşlemi Takip Belgesi (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)

3- Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz 2 adet vesikalık resim

4- Ebeveynler tarafından imzalı  Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5- Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)

6- Muvafakatname; Konsolosluk tek başına yada Anne-babadan herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için, Anne ve babadan noter onaylı muvafakatname istemektedir.

7- Ebeveyn’lere ait iş evrakları

8- Banka hesap cüzdanları fotokopileri (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

9- Tapu fotokopileri (Varsa)

10- Araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)

11- Otel rezervasyonu

12- Uçak bileti

13- Vize ücretinin yatırıldığı Banka dekontu

 


 

 

 


Önceki Sayfaya Dön

Yazılan yorumlar:


javid rasullu:
merhabalar.ben bulgaristan vatandasiyla evliyim.2 kez oturum iznimi uzattim 1 yillik.simdi esim 4 aylik hamile ve 2 ay sonra yeniden oturum iznimi artirmam gerek.bir yerlerden duydumki cocuk olursa veya hamileyse karin suresiz otrum izni almak mumkun.bu dogrumu?eger dogruysa masrafi ne sizinle yapmamiz icin bunu? saygilarla

Yıldız Işık:
Efendim ,iyi günler biz Temmuz ayında Amerikaya gitmeyi düşünüyoruz ve sizin aracılığınız ile başvuru yapmak istiyoruz . Bir an evvel belgeleri hazırlamk istiyoruz , acaba mail yoluyla sorularımızla ilgilenip bizi bilgilendirebilir misiniz yksa ofisinize gelmemiz mi uygun olacaktır ? Dilerseniz sorularımızı şöyle sıralayabilirim. 1. Arkadaşım (yasemin Şahin) ve zattım Temmuz ayında Amerikaya gitmek istoyoruz. Y.Şahin 657 e bağlı devlet memuru statusunde olup MEBda öğretmen olarak görev yapmaktadır. Ben ise tez aşamasında yüksek lisans öğrencisiyim , ve şu anda çalışmamaktayım. 2. Yasemin Şahin New Yorka turistik amaçlı , ben ise Wyominge gitmek niyetindeyim. Amerikada (Wyoming de )ikamet eden arkadaşım (Ameriakan vatandaşı) tarafından ikimizin adına davetiye mektubu alabilirim . 3. Davetiye mektubu gönderenin ikamet yeri Wyoming yasemin Şahinin ise New yorka gidecek olması sorun yaratır mı ? yoksa vizeyı aldıktan sonra kimse bu durumla ilgilenmez mı ? 4. Zattım hem Avrupa Birliği vatandaşı olup hem de türkiye İstanbulda ikamet edip Türk vatandaşıyım. Vize başvurusu için Türk pasaportumu mu kullanmam gerekir acaba ? 5. Viz başvurusuna biletlerimizi de eklememiz yarar sağlar mı ? Efendim,sorularımı bu şekilde özetlemeye çalıştım,dilerseniz ofisinize de gelebiliriz . Ne dersiniz? İyi çalışmalar.

bahri:
abd vize işlemleri için nereden başlamam gerekmektedir

mutlu taşkın:
merhaba ben şuan hiçbiryerde çalışmıyorum. Fakat orda çalışan bir arkadaşımın yanına ziyarete gidecegim turist olarak ne yapmam gerekiyor vize için yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler...

ali kaya:
merhaba ben gemiciyim çalıtıgım gemilerden amerikan vizesi soruyorlar nasıl alabilirim bilgiledirirsenis çok memnun olurum şimdiden teşekkürler ..

fatma levent tutekin:
merhaba,Ben 23.09/20.10.2012 tarihleri arasında Kanada ya gideceğim ve çok girişli vize alacağım.bu seyahat sırasında Toronto'dan bir tura katılıp New York'a geçmek ve sonra tekrar Toronto'ya dönmek istiyorum.bu nedenle elimde ABD de kalmak için yapılmış rezervasyon ve uçak bileti bulunmamaktadır.bu durumda ABD vizesi almam mümkün olur mu?Tarafıma vereceğiniz bilgi için teşekkür ederim.

seran:
amerikada staj yeri buldum okul tarafından onaylandı fakat vize almam lazım. yardımcı olur musunuz?

Nursen ersen:
Merhaba benim Amerika vizesiyle ilgili sorum olcakti. Eylul deki seyahat icin simdiden vizeye basvurabilir miyim. Vize aldiktan sonra Amerikaya hemen giriş yapma zorunlulugum varmi acaba?

İhsan Güvercin:
Merhaba, Ben hem Türk hem Alman Vatandaşıyım (Çifte vatandaşlık) Alman Pasaportu ve T.C Nüfus cüzdanı taşıyorum. Türkiye de yaşıyorum. Sanatçıyım. Amerika'ya Türkiye'den direk gidebilmem için neler gerekiyor acaba? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum Yaz:


Yorum Yazmak için ilgili alanları doldurunuz:

Adınız:
Telefonunuz:
E-posta:
Güvenlik kodu:

Yorumunuz: